Stačí pozemok 590 m2 na domček, ktorý bude mať 135 m2?

co si myslite bude stacit pozemok590m2 na domcek 135m2?.rozmery pozemku su24x24 a rozmery domu 13,5x10.nebudeme tam stiesneny?
Odpovedať
1
2
závisí od vkusu, pre jedného je to málo inému to stačí, niekedy rozhoduje čo je v okolí, v tomto sme našťastie rozdielní. Postav sa na pozemok, pomyselne si naň osaď dom a pozeraj ako sa ti tam páči, aký máš z toho pocit. Zober tam niekoho, lebo niektorí ľudia nevedia objektívne odhadnúť vzdialenosti.
Odpovedať
Zalezi, na co chces pozemok vyuzivat.590m2 nie je zas tak malo, je to tak akurat, pokial neplanujes tenisove ihrisko,alebo pestovat nieco vo velkom. A samozrejme zalezi, ako su umiestnene domy okolo teba ;-)
Odpovedať
relativne staci. :-| bude mat dom garaz, terasu?
Odpovedať
my máme pozemok 16x26m (415m) a ideme stavať dom o rozmeroch 7,8x10,6m... pred domom budeme mať 4m a za domom nám vyjde približne 16x8m záhrada, ak odpočítam 3m terasu... a úplne to stačí... pokiaľ nechceš pestovať a skladovať drevo alebo stavať garáž, tak máš vpohode pozemok...
Odpovedať
tak dom bude umiestneny pozdlne na lavej strane 3,5m od kraja 6m od zaciatku pozemka a vzadu bude 4,5m a ztoho bude 3m terasa a napravo bude cca 11m placu.
Odpovedať
@majki555 tak pestovat nebudeme nic vo volkom nejake tie rajcinky paprika a koniec.a susedov nemame lebo mame posledny pozemok a pred namy su stary rodicia.
Odpovedať
Na rajcinky a papriky to veselo postacuje :-) A bez susedov? No , myslim, ze stiesnene sa citit nebudete.Z tych skoro 600m2 sa da urobit pekna oddychova zahrada,vyclenit cast na pestovanie trochu zeleninky,ale aj na nejaky ten altanok a zahradny krb, ci miesto na hranie sa pre decka :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna to je hrozne malo.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame zastavanu plochu asi 170m2 a pozemok skoro rovnaky.. staci, mm nechcel vacsi ani nahodou. susedia maju aj o 100-200m2 mensie pozemky a nevyzera to zle. (ale aj mensie domceky). my ale mame suseda iba z 1 strany, takze sa necitime stiesnene..
Odpovedať
@madein1974 Na udrzbu pre zamestnanych ludi je to tak akurat. Radsej mat mensi pozemok a upraveny,ako obrovsky a zarasteny burinou,ak nan ludia nemaju cas ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 dake posedenie, gril, spevnene plochy, okrasne dreviny, zahrada sa da spravit aj skoro bezudrzbova... Samozrejme obcas treba cosi porobit, ked vsak k tomu clovek nema vztah, bude trpiet.
Odpovedať
mozno sa vam casom bude dat prikupit este nejaky kusok, ked to je na konci (teda kym to tam nevezme do parady nejaky developer)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Nie zeby som mala rada velke veci :-D ale 6arov by bolo pre mna malo,teda na bungalov.to by som radsej stavala poschodak.My mame 11 a mame poschodak a pritom nechceme vela pestovat ani hydinu chovat ale.... tu pojde hojdacka,tu nejaka ceresnicka,tu pre drobca pieskovisko,pre dceru basketbalovy kos.... a zistujeme,ze pozemok je tak akurat....este koterec pre psa,joj aj dajaka dielnicka by bodla,ved kam dame kosacku,kam dame kvetinace....
Odpovedať
Profilova fotka
Pokial nie ste velmi narocny, urcite postaci. My mame 5,5 arovy pozemok, na ktorom mame bungalov 10,8 x 12,8 m + terasa, mame tam malu zahradku, pristresok na drevo a este aj garaz 6x5 m. Mame tu dostatok zelene a planujeme aj ovocne stromky, a vobec to nieje prepchate. V dnesnej uponahlanej dobe to uplne postacuje. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Máš dostatočnú širokú parcelu, aj odstupy od susedov vieš dodržať. Zastavanosť pozemku Ti vyjde na 22,88 % čo je celkom dobre. Maximálnu zastavanosť v územnom pláne udávajú 35 až 40 %. Problém je s dĺžkou pozemku. Pri takýchto rozmerov domu vzadu Ti ostane dosť málo. Možno by si mal vybrať pôdorysný tvar domu do "L" a tam dať terasu. Zo zadu určite dať drôtové oplotenie, aby si mal výhľad a nemal stiesnený pocit.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame pozemok 17x35,dom 15x11,5... vzadu mame este garaz...a mame pocit,ze to staci..nehovorim,ze by nebol lepsi vacsi pozemok,ale mame vsetko co potrebujeme :-)
Odpovedať
@projexin prosim ta to s tou maximalnou zastavanostou je original norma?
Odpovedať
Profilova fotka
bude stacit ak xces iba dom terasu a pristresok na auto a zelen pre deti an yvbeh ano..my mame 379 m2 dom rozmery 8,6x9,10 a staci aj na pristresok an auto vyjde aj na terasku aj na zahradny domcek aj na zelen....sadit zeleninu ale budeme inde.....
Odpovedať
Profilova fotka
@martin25 čo by za to niekto dal... 24 m je krásna šírka pozemku, to v starej zástavbe len tak ľahko nenájdeš. A ak ti stačí za domom minizáhradka na grilovanie, tak choď do toho. Ja mám 698 m2 a na narobenie stačí...
Odpovedať
Profilova fotka
@tatianka.g Ahoj! Maximálnu zastavanosť pozemku určuje územný plán alebo obec vo všeobecnom záväznom nariadení
Odpovedať
@martin25 nakresli si pozemok v zmensenej mierke na vykres A4 (aj vacsi) na to supni v rovnakej mierke rozmer domu a mas ´´aku taku´´ predstavu, kolko budes mat miesta, ja mam projekt na bungalov 13,5x10 a pozemok mam siroky 20 m a 30m dlhy
Odpovedať
my máme zastavaných 200m2 a pozemok 5,6 ara a bude to stačiť :-)
Odpovedať
@danifedor dobry nebudete aj vy nahodou stava eko104
Odpovedať
@martin25 eko104 som pouzil ako vzor ale sme ho s projektantom pozmenili tak ze sme odstranili dlhu chodbu zo stredu domu.
Odpovedať
Kde bývate teraz? Na byte? Pokiaľ áno, toto je základná chyba pri kúpe pozemku... Ľudia sa môžu cítiť na byte stiesnení a preto chcú veeeeľký pozemok, ktorý po prvé stojí viac a po druhé vyžaduje viac času a energií na údržbu. Objektívne nám 6a (18x33) stačí bohato a tiež ideme do bungalovu 12x14. Nemám pocit stiesnenosti ale napríklad radšej sme volili tieto metre v meste ako 5x viac na dedine. Moji rodičia majú na dedine naozaj veľkú záhradu (nie trávu, ale jazierko, skalku, rastliny, kry a stromy) a celý rok okole nej behajú a sťažujú sa, koľko sa tomu musia venovať.. ano je pekná, ale stojí ich to kopec úsilia a peňazí.
Odpovedať
@martin25 my mame podobny pozemok, poschodody dom 8x12 s garazou a miesta je tu este aj na bazen, planujem pestovat zeleninku, je to akurát pozemok, zavisi co vsetko tam chces mat :-)
Odpovedať
@madein1974 nezaujima ma nazor zazobanca ale normalnych ludi !
Odpovedať
Profilova fotka
@martin25 Vies co ma mozes... Vsetko co mam som dosiahol poctivou pracou dlhe roky v zahranici... Ak ma to radi k zazobancom, fajn...
Odpovedať
@madein1974 pa cmuk:)
Odpovedať
Podla mna to je to uplny ideal. My mame 864m2 a hrozim sa tej udrzby. Pretym som byval v dome ktory stal na 500m2 pozemku, dom dvojpodlazny, pristavba (cca 160m2) + dve garaze a este ostalo dostatok travy, ktora mi hlavne na jar liezla na nervy ked ju trebalo kosit kazdy tyzden. :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?