Spodná voda

Dobrý deň je takto voda v šachte v poriadku alebo je to veľa?
Odpovedať
@mariade mate vodu pol metra pod nohami, zda sa vam to v poriadku? Kde stoji ten dom? Na mieste byvaleho mociara? Okrem zatopenej sachty by som viac riesil, co hovoria zaklady vasho domu na to, ze stoja v blate. Inak, je to urcite spodna voda? Netecie vam napriklad ventil, pripadne porucha vodovodu niekde nablizku?
Odpovedať
@mariade No toto určite v poriadku nie je. Ako napísal robo - najprv zistiť, odkiaľ ja tá voda - či je to spodná voda, či je to únik vody z potrubia, alebo dažďová ... a potom to riešiť. Ak sa dá.
Odpovedať
@mariade Ak je to dažďová voda, ktorá sa tam nahromadí počas dažďa, tak tam je úplne jednoduché riešenie. Na dne šachty treba navŕtať 1-3 diery aspoň 20 mm veľké, dobré je prevŕtať sa až do podložia - hliny. Potom cez tie diery natečená voda odtečie. Mal som to isté, mne stačilo navŕtať 1 dieru.
Odpovedať
Po pravde ja vlastne neviem či je to spodná voda , skôr asi tá dažďová , realitacka vravela že je to takto v podstate cely rok , ak sú dažde stupne to ale nikdy sa nestalo že by to stúplo až hore … ťažko povedať, kto vie niečo takéto odkontrolovať?
Odpovedať
@mariade a co ta vodorovna rovina zateplenia v pozadi?
Odpovedať
@mariade Ak to chceš zistiť, tak vodu odčerpaj. Ak nebude pršať a šachta sa znovu začne plniť vodou, tak to je spodná voda. Keby to bolo prasknuté potrubie, tak by si videla, že sa niekde valí voda do šachty - buď priamo z potrubia, alebo cez niektorý otvor, cez ktorý ide potrubie. Ak odčerpáš a nebude sa plniť, ale po prvom daždi tam zostane nejaká voda, tak to je dažďová.
Odpovedať
@cukrik25 😄 neviem čo myslíš ja som do týchto veci absolútne laik . Ja som sa len chcela na toto opýtať lebo manžel stále mávne nad všetkým rukou že veď to sa poriešiť všetko sa dá vyriešiť tak pre svoj pokoj na duši sa pýtam či je to ok…. Dom sa nám veľmi páči už sme zložili aj zálohu , ale ja som typ človeka čo musí mat istotu v týchto veciach . Realitacka povedala že je to ok a nikdy s tým problém nebol že len keď prídu robiť odpočet si to vraj odčerpajú ,,,, s tým že skontrolujú či to nehrdzavie . Všetky domy okolo nás to majú rovnako
Odpovedať
Profilova fotka
@mariade vysoká hladina spodnej vody, trvalo . posledné tri týždne nepršalo kleslo to o 15 cm
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahoj, mozem sa opytat nakoniec prečo ste ten dom nekúpili? Pozerám ze to je náš dom. Áno je tu vysoká spodná voda, pivnicu dom nemá. Cez pozemok preteká veľa vody je to bývalé mocarisko aj keď je to malý kopec. Postupne riešim odvodnenie aby to všetko odchadzalo z pozemku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zolike17:

Ahoj, mozem sa opytat nakoniec prečo ste ten dom …
@zolike17 Úprimne, kto by chcel dom v bývalom močiari? Ale dnes sa už nedivím ničomu. Hlavne potom štát zachraňuj, keď príde storočná voda.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?