Slnecne pozemky v Bernolakove

Zdravim, su tu nejaki nasi buduci susedia, ktori si kupili Slnencny pozemok v Bernolakove? Hlaste sa! My sme kupili pozemok c. 9 z druhej etapy a radi by sme vas postupne spoznali. :-)
Odpovedať
1
2
5
Dobry den buduca suseda :), kupili sme s priatelom pozemok cislo 85, takze budeme trosku dalej od Vas. Kedy planujete zacat stavat? Samy alebo firma? My zacneme kazdu chvilu vsetko vybavovat.
Odpovedať
Dobrý večer :) My sme tiež kúpili pozemok z druhej etapy. Budeme stavať cez firmu a vy?
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý večer, plánujeme kúpiť pozemok v Bernolákove - smiem sa vás spýtať, aký veľký pozemok ste si kúpilia či už máte aj vybratý projekt domu? Ďakujem pekne za radu.....
Odpovedať
Ahojte susedia :) my sme kupili pozemok c. 7, takze @renatkama budeme susedky :-D
Odpovedať
@sote Ospravedlnujem sa, ze pisem neskor, ale myslela som, ze mi budu chodit notifikacie, ked niekto napise a nejako nechodili ... Planujeme zacat stavat v aprili, ak teda vsetko stihneme povybavovat. Momentalne cakame na LV v ramci pozemku (na tu ich 30 dnovu lehotu na KU) a vybavujeme si vsetky veci potrebne na stavebne povolenie. Chceme stavat cez Eco-domov a vybrali sme si murovny dom o rozlohe 112 m2 uzitkovej plochy. A vy staviate tiez cez firmu? @neila88 Chceme stavat cez Eco-domov a vy? A ktory pozemok ste kupili? @lenulik209 Pozemok ma rozlohu 585m2 a rozmery 18,5x 33m. Kupili sme z tych drahsich pozemkov, co su dalej od zeleznice. Projekt uz mame, vychadzali sme z projektu Eko Plus http://www.projektydomov.com/projekty... ,ale urobili sme tam par uprav. @lenik01 Supeeer, susedka, tesim sa velmi. Nad sedmickou sme rozmyslali aj my, ale ste nam ju vyfukli :D A kedy planujete zacat stavat? A cez firmu alebo sami? My planujeme zacat v aprili cez Eco domov a ak vsetko pojde podla planu, tak na konci roka by sme sa aj mohli/chceli stahovat. Inak minule sme niekde na internete vysmatrali, ze zrejme sa nasa ulica bude volat Ľanová :)
Odpovedať
@renatkama Ahoooj, cakame na projekt a zacneme vybavovat SP.Tak dufam ze nam to nebude dlho trvat.Stahovat by sme sa chceli urcite este tento rok ;).Na stavebnom urade v bernolakove nam naznacili,ze vela novych majitelov pozemkov je z petrzalky :).Aj my,tak sa vcelku tesime. Budeme mat klasiku montovany,cez eco domov,ale len 95 m +garaz. Ulica kde je nas pozemok je Osikova ;).
Odpovedať
@sote @renatkama my cakame na LV, projekt este dotahujeme. Montovany, 95m2. Viete mi dat viac info do IP k stavebnemu povoleniu? Riesite si ho sami, ci cez eco domov? Veci na stavebne povolenie, suhlasy uradov sa daju zacat riesit uz teraz, aj ked este nemame LV? Dakujem :)
Odpovedať
@sote No aj my sme z Petrzalky, takze koncom roka bude viacero bytov v Petrzalke na predaj :D 95 m2 je uz pekne velky domcek. My budeme parkovanie riesit zatial len dvojpristreskom, lebo na dvojgaraz nam uz nezosal rozpocet. A mozem sa spytat, co vas ovplyvnilo pri vybere montovaneho domu? @lenik01 posielam info do IP
Odpovedať
@renatkama Asi nas najviac ovplyvnila cena a rychlost vystavby. Nakolko budeme teraz platit aj hypoteku a aj byt :/. Aj uspora energii nie je na zahodenie. Priatel je stavbar, takze sa vyzna v tejto problematike lepsie ako ja. Ale myslim, ze keby sme mali este nejakych cca 10 tisic navyse, tak ideme do murovaneho :D. Co sa tyka SP este sme ho nezacali vybavovat, nakolko k tomu potrebujeme aj projekt. Ale boli sme sa informovat na stavebnom urade, co vsetko budeme potrebovat. Bol tam taky mily starsi pan a stale vravel ze to mame jednoduche. Som teraz na materskej a aspon trosku usetrime ked si to vybavime sami ;).
Odpovedať
renatkama Dobrý večer. My ideme stavať tiež cez Eco-domov murovaný dom. Kúpili sme pozemok č. 3. lenulik209 Pozemok má vymeru 584 m2. Projekt už máme vybratý, tiež cez ich firmu len sme ho trochu upravili. Ideme si ho dať spracovať.
Odpovedať
Ahojte.tiez uvazujeme o stavbe domu na slnecnych pozemkoch. Neviete ako to tam bude vyriesene s dopravou?myslim ci tam bude zachadzat nejaky autobus. Hlavne teda koli skolopovinnym detom. Toto jedine ma trosku odradza ta doprava...
Odpovedať
@jarusrot podla mna casom sa to urcite musiet poriesit, ved tam je 100 pozemkov, to je sto novych domov. Viem, ze teraz chodi skolsky autobus na polnu ulicu a podla mna casom ho posunu az tam k nam, ak teda budeme na to tlacit, co by sme mohli :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jarusrot rano chodi skolsky autobus, poobede budu chodit pesi :-D Moje deti chodia bicyklom, byvam na juhu, obcas sa objavi aj nejaky autobus :-S, ktorym jazdia v zime a za dazda. Lokalita na vychode Bernolakova je daleko od autobusu do BA, spojenie iba vlakom. Treba milovat zeleznicu a vlaky, lebo su hned za humnom. Bernolakovo je z tych lepsich satelitov, ale treba sa pripravit na to, ze doprava autom do BA uz coskoro skolabuje. Denne vozenie deti do BA bude uplne vylucene, dospeli budu musiet dochadzat vlakom. Nastastie deti maju v dedine dost kruzkov. Skolka je uz plna.
Odpovedať
@peto99 snad nova dialnica o par rokov tento problem vyriesi.
Odpovedať
@lenik01 obavam sa, ze nie :-( , budme realisti, zapchy sa len presunu blizsie k centru BA. Ale Bernolakovo je dobra volba, lebo vyber slusnych pozemkov je biedny. Malinovo je este horsie, tam nechodi vlak, a vybavenost je slaba. Smer Samorin je pomala postupna masochisticka samovrazda, Zahorie je drahe. Odporucam sa mentalne pripravit na dochadzanie vlakom, a deti do BA skol ani nedavat.
Odpovedať
No my zatial byvame v sc aj syn tu chodi este na zs konci 5roc.ja robim v sc takze rano v poho s autom.len poobedie je problem kedze dlhsie robim tak syn sam domov do bernolakova .a ani slovaklines autobus nema blizko zastavku.tak sa mi to zda dost daleko na peso...tak dilema aby som nerobila taxikara.ale tak to hadam poriesia...
Odpovedať
@sote @neila88 @lenik01 Ahojte budúci susedia :-), ak by Vás zaujímalo, zisťoval som info ohľadom možností pripojenia internetu na slnečných pozemkoch a potešila ma správa, že tam bude možnosť zavedenia optiky (je tam spravená príprava). Robila to firma Satelix (kontakt na nich mi dal pán Oravec), stránku majú ihome.sk ....na stránke majú info iba o bezdrôtovom pripojení, optiku budú vraj ešte len spúšťať. Čo je ale podstatná informácia...ak uvažujete nad optickým internetom, ideálne je spraviť prípravu už do hrubej stavby (zabudovanie optickej chráničky) - je to investícia za pár eur a aj keď si nebudete teraz zavádzať optiku, budete mať do budúcnosti spravenú prípravu, to znamená, že nebude treba sekať steny. Ja som sa na to už bližšie informoval, konateľ z tej firmy je veľmi ochotný a mne pár vecí už poradil...
Odpovedať
@driver123 Ahoj sused :) ktory pozemok ste kupili? A nie je tam nahodou optika od telekomu?
Odpovedať
@lenik01 Ja som manžel @renatkama , takže číslo 9 :-)
Odpovedať
@driver123 Aha :) tak vitaj medzi nami :)))
Odpovedať
@lenik01 ďakujem :-)
Odpovedať
@lenik01 Prepáč, nevšimol som si tú otázku ohladom Telekomu...podla mojich informácií by tam mala byť optika iba od toho Satelixu, od Telekomu neviem, či tam bude vôbec pevná linka (teda možnosť aspoň DSL internetu). Ja som zatiaľ našiel možnosti iba na bezdrôtové pripojenie, čomu by som sa osobne rád vyhol, takže tá optika ma veľmi potešila...od Telekomu by tam mala byť prístupná možnosť cez Satelit, i keď neviem, či to poskytujú iba na TV, alebo aj internet (doteraz som nebol nútený používať satelit, tak nemám info)...ale na televíziu bude asi nutné použiť satelit, pokiaľ nebude postačovať základné terestriálne vysielanie.
Odpovedať
Ohladom internetu, tam bude naozaj len firma Satelix (iHome) v prvej etape bude ale optika pripojena na ich chrbticovu siet bezdrotovo a az v druhej etape sa spravy opticky prepoj. DSL ani ina technologia tam nebude k dispozicii. :)
Odpovedať
Ahojte, ako ste na tom s kupou pozemku, mate uz pozemok prepisany v katastri na seba ? prisiel mi navrh kupnej zmluvy a majitelia spolocnosti su spolocnosti sidlom v cyperskej republike, maltskej republike a podobne. mali ste nejaky problem pri kupe pozemku ?
Odpovedať
@rapec My už máme na katastri pozemok prepísaný, všetko bolo bez problémov...momentálne už čakáme na stavebné povolenie. Niekoľko domov tam už teraz vyrastá, tak predpokladám, že aj tí ľudia majú pozemky v poriadku kúpené. Nám to ale predávala firma, ktorá je registrovaná v BA (a nenašiel som žiadne napojenie na Cyprus ani Maltu), otázne teda je, od koho to kupuješ ty. Ak chceš, napíš mi cez IP, od koho to kupuješ (ak nechceš tu zverejňovať).
Odpovedať
Nemam s tym problem to sem pisat, predavajucim je spolocnost G4 Bernolákovo (v obchodnom registri tam figurujú ako majitelia spoločnosti z Malty a Cypru), cely predaj s nami riesil pan Daniel Oravec. Viem ze tam uz je niekolko domov vo výstavbe, pre istotu si ale radsej davame pozor na takéto veci.
Odpovedať
@rapec No my sme to riešili s tým istým pánom, ale firma sa volala inak, tuším Polna, s.r.o. . Predpokladám teda, že to majú akurát poriešené takto kvôli optimalizácii daní, iný zádrhel by tam nemal byť. Koniec koncov, tá zmluva, ktorú sme mali my, my prišla v poriadku a ak to financujete cez hypotéku, tak aj banka si dá pozor a pravdepodobne si tieto firmy aj overuje (aspoň myslím, že by si mala dať pozor :-) ).
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, my sme v stadiu velkeho zvazovania kupy domu na slnecnych pozemkoch v Bernolakove. Boli sme pozriet aj Zatisie, ktore je fajn, ale akosi to tam bolo pre nas sklamanim, nevieme preco. Mozno este Maly raj by bol fajn, ale to Zatisie je uz dost mimo. V pondelok sme mali stretnutie s panom Oravcom a hovoril aj o materskej skolke, ktoru tam zriadia a bude otvorena buduci rok a aj o tom, ze je uz potvrdena zastavka autobusu na tych Slenecnych pozemkoch. Ano, potvrdil nam aj optiku. Je tam toho vela za, ale stale sa nevieme uplne rozhodnut, tak nas trosku uistite, ze to bude cele fajn :)
Odpovedať
@janulka_s S tou materskou skolkou to este vobec nie je take iste. Rozpraval som sa s panom na Stavebnom urade a povedal, ze je dost mozne, ze tam ziadna nebude, alebo ze sa bude riesit ovela neskor a to z toho dovodu, ze tam je maly pozemok a naplanovany maly dom na to, aby tam zmestili cca 50 deti. Mozno to bol iba jeho osobny nazor a v skutocnosti tam mozno ta skolka bude (alebo bude sukromna, to je vraj tiez jedna z moznosti), to neviem posudit...uz teraz im chyba vraj miesto pre cca 100 deti a nove domy stale pribudaju, takze urcite sa bude musiet riesit bud pristavba existujucej skolky, alebo nova skolka. Toto som pocul ja...
Odpovedať
Profilova fotka
@driver123 no veru, moze to tak byt. ako nas poznam, tak sa vsetko vsade vypreda, kym sa rozhybeme a zostaneme trcat v byt v BA, ved ako inak
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?