Skúsenosti s bývaním - Teplička nad Váhom

ahojte, už raz ste mi fajn poradili, tak skúsim znovu :) Býva niekto v Tepličke nad Váhom ... ako sa tam býva ? Chcem sa spýtať hlavne na tie nové zástavby.
Odpovedať
Ahoj, podľa mňa má bývanie v Teplicke, najmä na tých novych uliciach viac nevyhod ako vyhod- blizko je frekventovana stvorprudova cesta, zeleznicna trat, zeleznicny terminal, cerpacia stanica, kde postavaju kamiony, stlpy vysokeho napätia a a dosť zasadne- je tam vysoka spodná/podpovrchova voda- v podstate mociare, teda neodporúčam. Skôr niekde na kopci, lebo trebars v Krasnanoch je to podobné.
Odpovedať
@damiana6 okolo novej časti smerom na žilinu teda žiadna štvorprúdovka nie je =-) =-) =-) , tá začína až kus za tepličkou smerom na terchovú. Je tam teda rušno, ale ani by som nepovedala že kvôli autám, skôr preto, lebo v okolí sa hojne stavia. S tým močiarom je to žiaľ pravda, i keď zjavne to nie je prekážka na stavbu domu. @zuzulka2233 no inak krasňany sú na kopci, takže ???
Odpovedať
@zuzulka2233 hmm, ďakujem za upozornenie, i keď tá voda moc nepotešila :(
Odpovedať
@fidorka7 vďaka za info ...
Odpovedať
Krasnany su na rovine - pytali sme sa domacich - v minulosti párkrát dedinu vytopilo - v Kúte,kde predávajú pozemky to bolo pred pár rokmi komplet vytopene - chceli sme tam pôvodne kúpiť pozemok,ale rozmysleli sme si to. Na kopci som myslela napríklad Gbelany- Južné Terasy, tam je to super - žiadna dialnica, smrad z kafilerky, ci zo smetiska...
Odpovedať
@zuzulka2233 krasňany, stará časť je na rovine, nová časť kde sa stavia je nad cintorínom na kopci - treba sa ísť POZRIEŤ, nie len PÝTAŤ. Mmch, keď myslíš, že južné terasy sú super, nebudem ti brať ilúziu, je to kopec, ale nestabilné podložie, svah sa sunie. ;-) ;-) ;-) A ten výhľad na strechy Kie, Mobisu, hysca... nie, naozaj ďakujem, nestojím oň.
Odpovedať
No ja viem o vystavbe v Krasnanoch - časť Kút a tá je na rovine a je tam vysoká spodná/podpovrchova voda - tie pozemky su v realitkach na predaj, ťažko sa im predávajú, takže len konstatujem, ze to tam nie je ok. A tie strechy fabrík sú ďaleko, je tam vyhlad na hory a je tam tichucko, blizko je les, polia, luky, Stranik.. vzdy je to lepší vyhlad ako, keď clovek byva napr. v Mojsi a jeho jediný vyhlad je susedovi do spálne, domy sú tak blizko seba, ze počuť od vedľa každý prd... horšie než v panelaku...
Odpovedať
@zuzulka2233 moja, ty na čom šlapeš :-D :-D :-D ? Ak sú strechy fabrík od časti Gbelian - Južné terasy ďaleko a je tam výhľad na hory a straník, tak začínam veriť, že si tam nikdy nebola a hovieš si na zadku v okrese Nitra, moja, Južné terasy sú celé na kopci, pod ktorým stojí školiace stredisko Kie a oproti až do Tepličky sa nachádzajú výrobné haly, na ktoré sa celý život bude každý z Južných terás pozerať tak o čom tu točíš? Les, polia, lúky a tichučko? A inak si bola OK, keď Ťa tadiaľ viezli? Keď niekto býva v spodnom rade domov na Južných terasách, tak okrem suseda sprava, zľava a zo severu, mu do dvora vidí ďalších 10 susedov z kopca nad ním, keď býva hore na kopci, tak máš pravdu, nevidí len strechy fabrík, ale vidí do dvora všetkým susedom pod sebou. A ešte Ťa vyvediem z omylu, Keď je priaznivý vietor z juhozápadu, kafilériu cítiť aj v Gbeľanoch kde mám tetu a 30 rokov ju navštevujem a dokonca aj vo Varíne, kde som 40 rokov bývala. Gbeľany, Južné terasy sú celé zle, to už radšej tie Krasňany, to je môj názor. Ale z tých Tvojich reakcií mám pocit, že ak si tam vôbec niekedy osobne bola, tak to bolo asi 1 x v živote, aj to si asi na niečom fičala, lebo realita je úplne mimo.
Odpovedať
Tak to je pravda, ze ked si sa tam bola raz bicyklovat, už si hneď odbornícka, ja sa nepotrebujem s tebou prekarat a nieco ti dokazovať, viem svoje :-) to, že tu prezentujes svoj nicim nepodlozeny nazor ako fakt, to o niecom svedčí, preto s tebou nemam o com diskutovať. Ked sa nudis a potrebujes sa niekde ventilovat, chod sa radsej bicyklovat, stastnu cestu :-)
Odpovedať
Pozn. prispevok bol adresovaný fidorke7 :-)
Odpovedať
@zuzulka2233 daj si radšej ty cyklotrasu po okrese NItra, možno sa Ti bude páčiť bývanie v Dražovciach vedľa osadníkov čiernej pleti. Ja som sa tam nebola raz bicyklovať, ale žijem v bezprostrednej blízkosti vo Varíne viac ako 40 rokov. Ak Tvoja odbornosť pramení z toho že ste sa nechali dobehnúť a kúpili ste tam pozemok, ktorý máte problém predať, tak to si naozaj erudovaná odborne zdatná v oblasti geologického prieskumu a zakladania pozemných stavieb, to Ti teda neberiem. Ničím nepodložený názor o ktorom čvirikajú už i vrabce ba streche Kie a MObisu, asi preto tam pozemok kúpia už iba ľudia z okresu Nitra :-D :-D :-D :-D miestni už dávno nie :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Aj ked je tato tema stara takmer rok urcite ju pravidelne cita dost ludi hladajucich nove miesto na byvanie. Kedze su tu nezmysly, zaregistroval som sa a napisem realne skusenosti. Krasnany Kut - tato cast vedla cintorina je naozaj o nieco vyssie ako cesta, takze by najprv muselo vytopit ine miesta. Predaj pozemkov - vacsina je uz prec, ostalo ich dost len zo strany, kde susedia so starou vystavbou (vsetci chcu byt asi uz medzi novými, nie vedla vysokeho stareho, s domacimi zvieratami...). Na opacnom konci oblasti (smer k ZA) je ale slepo ukoncena cesta... takze asi sa bude stavat dalej, aj podla katastra je to vysporiadane. Inak oblast pekna, betonove cesty hotove, domy - vacsina pekne nizke, ceny 6x / m2, niekedy sa objavi inzerat realitky na 9x / m2 co je zvlastne... Juzne Terasy - toto su Gbelany, nie Teplicka, preto sa tu miesaju hrusky a jablka. Domy pekne, viac "moderne" (nemusi sa kazdemu pozdavat - su tam aj dost zvlastne kocky kockate sive...), cesty asfaltove, svah, vyhlad ako pise fidorka7 - oblast je presne nad skoliacim strediskom KIA takze velke rovne strechy hal a pozemok okolo nich... hory su tak na dalekohlad, ziadna 4 prudova cesta. O Juznych Terasach sa objavili komentare s posuvanim svahu, nasiel som k tomu nejaky geologicky prieskum a PDF subor s doporuceniami pri stavbe / uprave terenu. Ak sa niekde povoli vystavba, urcite to muselo nejakymi zhodnoteniami a viac budu vediet asi len ti, co tam uz byvaju. Ceny pozemkov su vyssie ako Krasnany, ale nejako nas to celkovo nezaujalo. Teplicka - tam su nove ulice za protihlukovou stenou - posledne pred Zilinou - domy velke fajnove, ulice a chodniky siroke, hluk som nepocul... tam bolo naozaj pekne, len aj ceny tomu zodpovedali a uz je to viac menej plne (ak sa nezacne stavat na velkej susednej oblasti hned vedla - este blizsie k ZA, ale zaroven aj blizsie k hlavnej krizovatke, kde protihlukova stena uz nie je). Blizsie k Terchovej je tam tiez za protihlukovou nejaka nova vystavba, ale to som zatial velmi nepresiel. Hladanie je narocne, ak by mal niekto na predaj pozemok okolo Ziliny (najlepsie smer na Terchovu, ale urcite sa najdu aj inde pekne casti), mozete mi napisat IP. Minimum je 700m2 a IS elektrika+voda... s rozumnou cenou sa nebranim az do cca 2000m2, kludne aj kusok mimo hlavnej zastavby... proste nieco zaujimave na postavenie hradu na cely zivot :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
veru u nás v ža ceny dalo by sa povedať šialené :-( a ked ešte za ceny bez sietí?!! my tiež hľadáme pozemok,každému niečo chýba ,toť nedávno začala realitka predávať 8 poz.cca 4 km od ža išla som kuk boli sme tam hneď 4 záujemci,a sused budúci?!vyšiel von,že to je jeho cesta nech odídeme,no jasné hned volali policajtov,no poviem vám veľmi zlý začiatok,ako to dopadlo neviem ja som radšej odišla,.no čo už, písala som,že v tepličke predávajú Kúty,hotové domy, aj sme to v inej diskusii preberali poschodovému domu za mňa chýba izba na prízemi pre nás skoro dôchodcov veľké - a ceny dosť vysoké,neviem či tam vôbec niečo predali,neviete?asi máme veľké nároky,ale ja ked volám na inzerát prvé otázky?je tam plyn a kanalizácia?bez toho ďakujem,neprosím.
Odpovedať
Pozrel som tie Kuty, cena naozaj vysoka. Ak si kupis rovnako maly pozemok a das postavit nieco katalogove, budes odhadom aspon 50 tisic EUR pod ich cenami, co su teraz na webe (231/252 tis. EUR). V Krasnanoch je este miesto nad korejskou dedinou... uz to majitelia rozpredavaju, ale elektriku som nevidel ziadnu (jediny stojaci dom v blizkosti ju ma natiahnutu provizorne po stlpoch), trafo sa tam ma stavat neviem kedy, voda zatial len poziarna, kanalizaciu napojili na korejcov s problemami (bali sa, aby to kapacitne stacilo na vsetko... to nikto neplanoval co bude za 10 rokov? ved projekt dediny bol predrazeny statocne a to pozemky vykupovali za drobne, ze tam budu chovat kone ci co...). Inak miesto velmi pekne, aj ked orientacia nie je idealna.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@loso7 preco nie je orientacia idealna v Krasnanoch? Pozdava sa mi to miesto
Odpovedať
Nad korejskou dedinou? Pretoze mierny svah stupa smerom na juh, vyraznejsie na zapad (hore je nejaky vysielac), na juhu hory... kazda taka vec trochu uberie zo slnka, zo susedov urobi tebe vyraznejsi tien. Na co by som si dal ale 100x vacsi pozor su siete - uz X rokov to tam lezi bez zmeny, realitaci doteraz kopirovali stare inzeraty, kde je info o trafostanici planovanej do konca roky 2013/2014? Po novom davaju, ze bude v 2017 / niektori pisu, ze su vsetky siete hotove. Preco tie klamstva? Aky je tam v skutocnosti problem, ked uz minimalne 3 roky nevedia dotiahnut elektriku? Kupis pozemok "so vsetkym" a v skutocnosti nic nepostavis, nikde sa nenapojis... A tiez voda pravdepodobne len poziarna, ale to som viac neskumal, mozno sa da nejako napojit.
Odpovedať
@loso7 hadam po tych rokoch by to mohli konecne spustit s tou elektrinou :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Dobrý deň. Chcel by som sa opýtať či nemáte nejaké nové informácie ohľadom inžinierskych sietí na tých pozemkoch za Kórejcami v Krasňanoch pri Žiline. Neviete, v akom je to štádiu? Či vôbec budú siete a kedy? Alebo si bude musieť vybudovať siete každý sám za nemalé náklady? Ďakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?