Siete cez pozemok

Uvazujem o kupe pozemku, predavajuci predava iba dolnu cast pozemku, cez ktoru si chce k hornej casti dotiahnut siete. Pozemok ma rozmery 14mx60 (cast, ktora je na predaj). Ake negativa pre mna z toho vyplyvaju? Ako je to s tarchami na pozemok, musia sa zriadit, ak cez pozemok prechadzaju siete? Dakujem za odpovede
Odpovedať
@mzuzana a neda sa ta parcela rozdelit tak ze povedzme 1 m ostane jeho a bude si po svojom tahat tie siete?
Odpovedať
@andyno Ale potom by mal aj pravo prechodu cez pozemok a to by som nechcela.
Odpovedať
ved ale v tom pripade by to bol jeho pozemok. podla mna takto to je cistejsie aj do buducnosti. tvoj pozemok by mal potom sirku len 13m.
Odpovedať
@mzuzana Ak za to, že si cez tvoj pozemok bude ťahať siete, dá zaujímavú cenu , tak je to na zváženie. Je možné sa dohonúť, že siete pôjdu cez časť, kde nebudeš stavať. Pre prípad, že by v budúcnosti trebalo niečo opraviť. Zásadným nedostatkom tohto riešenia bude, že pozemok výrazne stratí na hodnote, ak by si ho chcela v budúcnosti predať. Ak tam chcete bývať do konca života a dom nechať aj deťom, tak tie siete nie sú až tak podstatné. Je to vždy o kompromise. Ty si musíš zvážiť pozitíva a negatíva. Ak do toho pôjdeš, skús vyjednať za to čo najlepšiu cenu. Ťarchu môžeš, ale nemusíš zriadiť. Je to na dohode a tvojej ochote. Tie siete môže tam mať aj bez toho, aby bola ťarcha na LV. Či ale on s tým bude súhlasiť...
Odpovedať
@chrobak7 Skor ako cena, nas laka samotny pozemok. Je to v malej dedinke, kde sa predava pozemok raz za pol roka, na pozemku je vela ovocnych stromov. Ale samozrejme siete cez pozemok aj my vnimame ako negativum a rozmyslame ci aj napriek tomu je pre nas kupa takeho pozemku atraktivna.
Odpovedať
@mzuzana Ako som napísal - ak tam chcete prežiť zvyšok života, tak to je nepodstatné. Tie siete pod zemou vás nebudú veľmi zaťažovať. Možno to tam bude desiatky rokov položené a nebude treba ani raz kopať. Ak nad tie siete nedáte žiadnu pevnú stavbu (alebo betónovú plochu), tak ak keby trebalo kopať, nie je problém to vykopať a zahrabať. Možno väčšie obmedzenie či negatívum by bolo právo prechodu. To, keby ti niekto cudzí labzoval po pozemku. Ale siete tam budú roky len ležať a ležať.
Odpovedať
Profilova fotka
@mzuzana Tie siete by sa dali prežiť. Skôr je tu otázka, ako on bude môcť chodiť na ten svoj pozemok. Cez Vás....? My sme rekonštruovali 1 starší dom a za ním sme stavali nový. Starý vpredu patrí priateľke, novostavba vzadu mne. Musel som si odkúpiť cestu (medzi nami vymenili sme si časť pozemku: za tú cestu som jej odstúpil adekvátne metre) a tak to muselo ísť aj do katastra. Takže mali by ste sa zaujímať, či tam nevznikne aj nejaký takýto "problémik".
Odpovedať
@chrobak7 Ak by som to doplnila nie je tam z coho velmi vyberat, predava sa tam jeden siroky a velky pozemok avsak 80 percent pozemku je v zaplavovej oblasti. Iny pozemok je tiez sirsi a o dost vacsi ale cena je uz pre nas privysoka. Ostatne volne pzoemky co su v dedine ostavaju v rodine, dcere, synovi , ... . Pozerali sme aj pozemky v inych dedinach ale najst pozemok s ovocnymi stromami, v dedine cez neprisposobivych obcanov a mimo rusnej cesty za rozumnu cenu je dost tazky oriesok.
Odpovedať
@mzuzana A ten sused bude mať prístup na svoj pozemok inde? Nebude musieť chodiť cez váš pozemok? Ak ide len o tie siete, tak ako aj leonardo napísal, to sa dá akceptovať. Ak je to najlepší pozemok, čo je k dispozícii, tak ho ber.
Odpovedať
@leonardom K ich pozemku by bol pristup spevnenou polnou cestou, ktora pari obci aj na katastri je to vedena ako cesta.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?