Rozpracovany Uzemny plan - pomoc s presadenim stavby

Dobry vecer priatelia, kedze nas pozemok, ktory sme kupili na stavbu "zahradnej chaty/rekreacneho objektu" bude v planovanom Uzemnom plane v oblasti urcenom na "vystavbu rodinnych domov", sme po dlhom rozvazovani sa rozhodli naplanovat si tam "dom" tiez. Samozrejme ak by nebolo to ALE nepisal by som sem :/... Zakladne informacie: Pozemok sa nachadza v intravilane - vedena ako zahrada a orna poda, z pristupovej casti (nizsie ako Obecna cesta) je pozemok zial len 9metrov siroky, dalej sa skokom rozsiri na 13 a postupuje az do 18m sirky. Obecna cesta ako pristup je otazna - sice sa tam nachadzaju znacky, a aj na katastre je pozemok obecny "zastavane plochy a nadvoria - Pozemok, na ktorom je postavená inžinierska stavba - cestná, miestna a účelová komunikácia, lesná cesta, poľná cesta, chodník, nekryté parkovisko a ich súčasti" ale uplne rovnaku cestu maju ine naposledy povolene domy v inej casti... ...a teraz to ale: - v UP sa pocita s vystavbou az v r. 2035 - samozrejme ze my by sme radi stavali v horizonte 5tich rokov (realnych 5) - predna cast siroka 9m je zahrnuta do obasti, ktoru maju zaujem rozparcelovat, pre predstavu tych 9m je v planovanom UP sucastou prveho pozemku o sirke cca 20m, nasledujuca cast uz ma sirku 13-14m (tu by nam vysiel dom o sirke 6-7m pri dodrzani vsetkych podmienok zo SU) Obec este nema platny UP - ale povolovat stavby nechcu - tu idem este poziadat o "uzemnoplanovaciu informaciu", aby som vedel dalej reagovat v ramci zakona. Ale co potom ak dostanem (co je najpravdepodobnejsie) negativnu odpoved? ako dalej postupovat aby sa nas zamer dal bud realizovat pred schvalenim UP alebo ho do UP dostat bez odkladu? ...dopredu dakujem a pripadne ak mi niekto viete dat pravnu oporu dohodneme sa cez spravu :)
Odpovedať
Právna opora nie je žiadna, keďže o zmene ÚP rozhoduje obecné zastupiteľstvo. Aj keď všetko funguje, sú súhlasy, tak proces zmeny je min.na pol roka. V prvom rade musíte komunikovať s obcou, či si vedia predstaviť aj jednotlivú zmenu ÚP, ktorú na základe štúdie zafinancujete.
Odpovedať
Profilova fotka
jediné, v čom Vás môžem ubezpečiť je, že pozemok sa nebude deliť "podľa územného plánu", ale podľa majetkových vzťahov, ak je Váš, nepostavia nič. Záväzná by bola len info " Bytová výstavba ", nemôžete tam postaviť fabriku. UP sú výhra urbanistov čo nemajú čo robiť, naplánujú rozvoj obce do r. 2050 na dvojnásobok a dovtedy vymrie.
Odpovedať
@marcoy83 Tak ako píše @jan45 , nikto ti tvoj pozemok nerozparceluje, toho sa nemusíš obávať. Nech si kreslia tie pozemky do územného plánu akokoľvek, nezaťažuj sa tým. Dôležité je, aby pozemok, na ktorom chceš stavať, bol v územnom pláne zakreslený ako stavebný. A čo sa týka toho urýchlenia, ak sa nedohodneš so starostom a teda ti dá odmietavú územnoplánovaciu informáciu, obehni si obecných poslancov a pokús sa dohodnúť s nimi. Ak presvedčíš nadpolovičnú väčšinu poslancov, aby súhlasili s výstavbou tvojho domu, mohol by si dať oficiálnu žiadosť na obecné zastupiteľstvo, na ktorom sa ňou budú zaoberať priamo poslanci a mohli by to odhlasovať kladne. Toto nemám overené, ale myslím si, že by to tak mohlo ísť
Odpovedať
@jan45 @jakino @janetbla ak by som pockal a nechal nech sa UP schvali a chcel by som stavat na zaciatku v tych 9metroch bolo by umiestnenie stavby povazovane za "v stiesnenych podmienkach"?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?