Rozparcelovanie susedných pozemkov

Prosim vas o radu, co robit (a ci vobec nieco robit) v situacii, ak majitelia susednych pozemkov zacali tieto parcely delit na polovicu. Aby som to vysvetlil: kupil som pozemok o vymere cca 1200 m, ktory mal po oboch stranach obdobne velke pozemky. Kedze sa tieto dlho nepredali, ich majitelia ich rozdelili na dva mensie + z nich vyclenili miesto na prijazdovu cestu. Ja som, pravdaze, pozemok kupoval s tym, ze budem mat vlavo a vpravo suseda iba jedneho. Takto ich bude dvakrat tolko a kedze su pozemky vo svahu, dvaja z nich budu mat domy nado mnou. V schvalenom uzemnom plane su parcely zakreslene v povodnom stave, v skutocnosti (v katastri) su uz porozdelovane. Je mozne nejako namietat, alebo mi neostava nic ine, iba sa zmierit s tym, co sa deje? Vdaka za radu.
Odpovedať
Tak s týmto neuspejes ani na lampárni... Je to ich majetok a ich rozhodnutie.
Odpovedať
Profilova fotka
no, je to svinstvo, ale bohužiaľ, naozaj s tým nič neurobíš... môžeš namietať v rozprave k ich SP.. ale to je asi tak všetko...
Odpovedať
@milanpl môžeš to spraviť ako ja a kúpiť všetky okolité pozemky :-) Viem, že sa ti to teraz bude zdať ako zbytočná investícia, ale keď si postavíš dom za 150k a budú ti do dvora čumieť zo štyroch domov šestnásti susedia, tak si budeš do konca života trieskať hlavu o stenu, že si tie pozemky nekúpil. Ver mi, že to tak bude, zažil som to v rodičovskom dome aj v dome svokrovcov...
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino alebo postaviť 3 metrové betónové oplotenie :-D
Odpovedať
@milos35 Ved som si aj myslel. Ziadnu dramu z toho nerobim, akurat, ze pozemok som kupoval za urciteho stavu a ten je teraz uplne iny. @quintes K SP by to bolo uz velmi, velmi neskoro, predpokladam, ze stavat sa tam nebude skor ako o pol roka/rok. Pozemky su rozdelene uz par tyzdnov.
Odpovedať
@jakino Vies, ze som nad tym uvazoval? :) Akurat mam dilemu, ci sa mi 40-tisic nehodi viac na zariadenie domu + zahradu.
Odpovedať
@milanpl presuň sa v čase o 20 rokov dopredu. Budeš mať splatený dom a začnú ti ostávať peniaze, lebo budeš mať 2x väčší príjem ako teraz a o hypotéku menej. Ale vtedy už bude neskoro riešiť súkromie, lebo tam budú postavené domy. Súkromie si musíš zabezpečiť teraz. Kúp to a ak nebudeš zvládať splácať úver, predáš to. Cena pozemkov pôjde len hore, takže na tom možno aj zarobíš :-)
Odpovedať
@jakino Mam nad cim rozmyslat. Kazdopadne, bol by to iny pocit mat na juh/zapad dalsich 25 m volnych.
Odpovedať
@milanpl Pozri sa mi do albumu, ako vyzerá poriadne súkromie :-D
Odpovedať
@jakino Pan je zemepan :) Uzasny kus zeme.
Odpovedať
Zisti si či je pre tvoju lokalitu spracovaný územný plán zóny. Ak áno a je v ňom zakreslené aj rozparcelovanie, tak by stav. úrad nemal vydať st. povolenie na stavby na týchto nových parcelách. Teda aspoň takto postupuje st. úrad u nás.
Odpovedať
@rasto464 Lokalita ma uzemny plan zony spracovany, doma mam jeho kopiu. Na plane su zakreslene parcely s povodnou vymerou, ani jedna nie je rozdelena. Zajtra sa zastavim na stavebnom urade na par slov :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Treba sa skusit informovat aj na uzemny plan, napriklad su zony kde moze byt definovana minimalna vymera stavebneho pozemku, co by uz tie polovicne parcely nemuseli splnat, pripadne ine obmedzenie. Niekde nedovoluju stavat vo vnutrobloku. Napriklad mne nedovolili osadit dom v zadnej casti pozemku pritom to v uzemnom plane ani nebolo definovane...
Odpovedať
V našom prípade blokuje výstavbu mestský architekt ktorý odmieta dať súhlasné stanovisko pre výstavbu na niektorých pozemkoch ktoré sú rozparcelované v rozpore s územným plánom zóny. A to by sa výstavbou na nových parcelách ani neprekročil max. počet domov daný regulatívom. Úrady vydanie súhlasu podmieňujú zmenou územného plánu zóny čo nie je lacný špás.
Odpovedať
@dgerzo Som zvedavy, ako to nakoniec dopadne. Na stavebnom urade som sa sice nestretol s velkou ochotou, ale bolo mi povedane aspon to, ze s umiestnenim domov na parcelach dalej od cesty moze byt problem, nakolko v ich pripade nebude mozne dodrzat stavebnu ciaru. Ta je stanovena na 4,5 metra a tieto parcely zacinaju zhruba vo vzdialenosti 25 m od komunikacie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?