Rozdelenie parciel geometrickým plánom

Ahojte, chcela by som sa spýtať toto: Chceme kúpiť pozemok, ktorý je vedený ešte podľa starého na Ečkovej parcele, zistili sme LV. Geometrickým plánom sa mala táto parcela rozdeliť na dve rovnaké a jednu z nich by sme chceli kúpiť. Ako je možné zistiť, pod aké nové LV boli tieto dve samostatné parcely zapísané? Je na to nejaký systém? Radi by sme si pred kúpou overili, či je to na katastri v poriadku. Ďakujem za každú odpoveď.
Odpovedať
@siska1313 ked vies realne kde presne sa nachadzaju tie parcely tak na katastralnom portali si pozri katastralnu mapu a na tej ju pohladas.ked najdes podla mapy parcely tak tam ti vyskocí aj cislo LV.
Odpovedať
@1gugu práveže na mape katastra zmena nie je, teda myslela som, že keď sa pozemok rozdelí na dve, rozdelia to tam nejakou čiarou, alebo tak nejako. Jediná zmena, ktorá tam včera nebola, je, že na hranici pozemku sú dva fialové body - nejaké medzníky na vlastníckej - užívacej hranici. To znamená čo?
Odpovedať
tak to neviem co to znamena,ale ak bolo geometricke zameranie podane na kataster tak by tam pod nejakym cislo malo byť evidovane. Ak sa podava nejaka žiadost na kataster tak vsetko musi byt pod nejekym cislo evidovane. Musi len zistovat kto podaval na kataster ziadost o rozdelenie pozemku a kedy a pod akym čislo,alebo sa ist osobne informovat na kataster.
Odpovedať
@siska1313 vyhotoví sa geometrický plán, dá sa na kataster úradne overiť, to robí geodet. GP je na katastri evidovaný ale nezapísaný . Následne si buď vlastník dá GP zapísať - ide to záznamom, lehota do 2 mesiacoch . Potom vzniknú 2 nové parcely, ktorú uvidíš na portáli v mape v C stave. LV spravidla ostane na rovnakom LV - vlastníci sú rovnaký ako na pôvodnej E parcele. overiť - na katastrálnom portáli alebo na mapke zisti či pôvodná E parcela ešte existuje, ak nie podľa mapy zistíš čísla nových C parciel a LV Alebo druhá možnosť, vyhotoví sa kúpna zmluva , dá sa na kataster spolu s GP na vklad - lehota do 30 dní, po zápise je nové LV a nový vlastník podľa kúpnej zmluvy
Odpovedať
Profilova fotka
My práve riešime podobný problém. Traja kamaráti chceme kúpiť parcelu a rovnomerne ju rozdeliť na 3 (každému ostane štvorec 26x22). V každom prípade sa treba poradiť so serióznym realitným maklerom. Ten ak chce kšeft by to mal vybehať a overiť sám. Predsa len tí ľudia majú svoje zdroje a kontakty.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?