Rozdelenie ornej pôdy do 2000m2 ?

Mám záujem kúpiť pozemok vo výmere 1344m2 klasifikovaný ako orná pôda ale s platným UPI a povolením stavať RD. Problém je že chcem pozemok rozdeliť na 1/2 a postaviť si samostatné 2 domy a vraj orná pôda do 2000m2 sa deliť nedá , ide o okr. LM, Viete mi poradiť ako jednoducho pozemok rozdeliť ? ďakujem marekk
Odpovedať
Profilova fotka
Ak je pozemok urceny na IBV, tak sa delit da, treba spravit geometricky plan novy s rozdelenim a potom, ked sa bude davat na kataster, treba pripojit aj potvrdenie od obce, ze je to pozemok urceny na IBV na zaklade UP obce.
Odpovedať
To sa myslí naopak, aby to bola orná pôda nemalo by byť menej ako 2000m2 Ty maš pozemok na vystavbu, ale zataial je evidovaný ako orná pôda. K stavebnemu povoleniu ho budes musieť vynať s pôdneho fondu. Za úhradu, alebo bez poplatku podla bonity. Rozdelit ho mozez ako to dovoluje UPI.
Odpovedať
K tomu, aby si to urobil, potrebuješ geodeta - na geometrický plán a aj navštíviť pozemkový úrad k vyňatiu, oni Ti určite poradia ako postupovať. Keď som ornú pôdu vynímala ja, viem, že tam bola podmienka, že sa nesmie vyňať naraz viac ako 1000 m2, ale nemusíš vynímať všetko, iba časť, kde bude dom a spevnené plochy. Opýtaj sa geodeta, možno sa to dá spraviť v jednom kroku, že si dáš spraviť GP už na rozdelené pozemky a súčasne Ti tam vyznačí aj zmenený druh pôdy. To sa púodáva na kataster a až následne žiadaš o vyňatie.
Odpovedať
http://www.vyvlastnenie.sk/clanok/a/a... http://krajmer.com/drobenie.html
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?