Prvé kroky

Ahoj ľudia, už sa mi fakt nechce čítať všetky fóra a príspevky, tak otvorím nový topic. Plánujeme stavať, je to otcov pozemok, ale rád ho prepíše na mňa, nech tam môžme stavať. Rozmery pozemku presne nevie, cca 20 x 40 m? Čo spraviť ako prvé? Ísť na kataster? Zavolať geodeta, nech nám pozemok zmeria presne? A potom projektanta nech nám dá návrh? Takto nejak? Ďakujem za príspevky.
Odpovedať
@karol10 ako prve by bolo vhodne ist na obecny/stavebny urad a prekonzultovat stavebny zamer. Ci je mozne na pozemku vobec stavat, ci je mozne stavat dom pozadovanej velkosti, tvaru, ci sa s vystavbou v danej lokalite pocita atd. Potom je dobre si urobit presnejsiu predstavu o tom aky dom chces, na akej urovni, ake by malo byt vybavenie ... Az naslednesi najst architekta/projektanta ktory ti spracuje projekt a urcite usmerni ako dalej postupovat. Geodeta, prieskum a pod. ries az po konzultacii s arch./projektantom.
Odpovedať
@spiderhst Ďakujem pekne. Tak ešte dodadatok: je to záhrada, vieme že to bude treba dať ako stavebný pozemok, s povolením nebude problém, keďže susedia majú postavený dom z jednej aj z druhej strany. Dom plánujeme jednoduchý bungalov do 100 m štvorcových.
Odpovedať
Profilova fotka
jasne prvorade je zistit ci ti to stavebny urad dovoli aby si nemal zbytocne opletacky v buducnosti...
Odpovedať
Ano, s povolením nie je problém, dokonca sme zistili že to foter má zapísané ako stavebný pozemok. Takže čo ďalej? Môžme hľadať projekt, alebo projektanta?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?