Prosím skúsenosti s bývaním v lokalite Veľký Biel

Dobrý deň, plánujete niekto kúpu pozemku v obci Veľký Biel? Stavajú tam nové štvrte, pozemky ponúkajú za celkom prijateľné ceny. Uvažujeme nad kúpou jedného z nich. Budem vďačná za akékoľvek skúsenosti ohľadom tejto lokality. Ako je to s podzemnou vodou - nie je 2 m málo? Momentálne dochádzam do BA zo Sládkovičova denne autom/vlakom, takže čo sa týka dopravnej situácie, viem do čoho idem :-) Ďakujem
Odpovedať
1
2
11
Ahoj my staviame vo veľkom bieli, ak chceš môžeš mi písať Ip
Odpovedať
Takze ak by sa niekto tiez zaujimal o tieto pozemky http://pozemkyvelkybiel.sk/ zistila som nejake informacie - nachadzaju sa vedla bitunku, takze lokalita nic moc + stale nemaju skolaudovanu cestu ani pripojky - je tam nejaky problem, pani na urade mi ho nevedela specifikovat, stavebny urad tento tyzden dovolenkuje, ale buduci tyzden skusim zistit.
Odpovedať
Ahojte. bol som aj ja pozriet tie pozemky, zatial sa tam nic nestavia. obyvatelia byvajuci v tesnom okoli mi povedali ze maju problem s podzemnou vodou. ked to tam pripravovali tak uz 1m bola podzemna voda. mozno na bungalow bez pivnice by to nebol problem, ale nie som stavbar. lokalita je velmi pekna. kusok do senca/bernolakova/BA, spojenie vlakom kazdu hodinu (5 min pesi od pozemkov na stanicu), len ten problem.
Odpovedať
Ahojte. Ja tam mam jeden rezervovany. A uz sa kresli projekt. :) Co sa tyka ceny tak ta je v tejto lokalite a vzdialenosti od BA bezkonkurencna myslim. Co sa tyka dopravy pises na zaciatku ze chodis aj vlakom tak kde je problem,dedina s vlakom - luxus. :) Co sa tyka bitunku,zistoval som to u miestnych a nie je to bitunok typu ze tam porazaju zver,alebo kafileria. Je to len na spracovanie masa,cize krajanie a pod. Chodime tam vcelku casto a nikdy sme tam smrad necitili. Ani z nedalekeho Plastexu. Cize myslim ze lokalita dost dobra. Centrum obce,vsade (skola,skolka,ihrisko a pod.) blizko. Co sa tyka kolaudacie je uz vsetko,caka sa na prekladku el. vedenia a potom bude uz aj elektrika ako posledna IS skolaudovana. A mozno uz to je hotove a ak nie,bude cochvila. Inak pozemky potom pojdu hore udajne s cenou,tak tvrdil realitak. Ale uz je tam 10 poslednych... No a co sa tyka podzemnej vody nie je pravda ze ked sa to tam pripravovalo bola jeden meter. Chodil som tam pozerat a bola tak 2-3 m. Mozno kolisala. Ale kedse pises ze ti to hovorili miestny tak si to overim. Budem robit aj studnu v najblizsej dobe tak si to overim a aj u miestnych. Idem stavat nepodpivniceny bungalov takze pre mna to az taky problem neni a cela oblast poddunajskej niziny ma vela a mozno aj vyssie podzemnu vodu... kazdopadne dufam,ze to nebude problem...
Odpovedať
V stredu som bola na stavebnom úrade vo VB - skolaudovaný je iba plyn - p. Ďurčo sa tváril, že pokiaľ sa to všetko skolauduje ešte to potrvá, údajne im chýba viac vecí k tomu, aby to mohlo byť skolaudované. Z realitky mám info, že 8.4. budú dávať dole el. stĺpy .... potom sa má podpísať KZ s obcou ... Každý hovorí niečo iné tak neviem ... asi nezostáva nič iné len čakať ... Máme tiež rezervovaný jeden z pozemkov. Je to rohový pozemok. Riešil niekto z vás vstup na pozemok / vjazd pre auto z inej strany ako je to v projekte ? jojkolenka - prosím vás ak budete mať info o spodnej vode napíšte mi prosím. Ďakujem
Odpovedať
@majailo Pytali sme sa na vodu a urcie nie je 1 m,bolo nam tak povedane. Bude skor nieco okolo 2m. No pivnicu nespravis. Durco je debil arogantny,bacha na neho. :) Ja mam info od realitky ze plyn,voda,kanal je zkolaudovany. Chyba meter cesty a elektrika koli tej prekladke toho stlpa. Tak neviem. Zavolam p. Pleskovi co to ma nastarosti od developera. Co sa tyka vstupu neviem o akom projekte hovoris. To co maju na stranke? To je len informacne. Myslim ze vjazd si mozes dat kam chces. Ja mam tiez rohovy. Tu jednotku.
Odpovedať
K tomu projektu: mám projekt pozemkov od arch. od developera. Sú tam zakreslené všetky pozemky, vstupy na pozemok, IS, cesty, ...Ďurčo mal voči tomu, že chceme na inej strane vstup trošku výhrady ... naopak p. Urban povedal, že je to jedno tak neviem.
Odpovedať
@majailo Durco moze mat vyhrady v ramci zakona. Nic viac. Kto je Urban? A nevedela by si mi poslat co mas ten projekt? Dakujem.
Odpovedať
Urban je projektant od developera - má na starosti niečo s dopravou, ak sa nemýlim.
Odpovedať
Takze najnovsie info o kolaudacii a elektrike. Developer nema vysporiadane majetkove pomery na casti kam sa ma presunut elektricky stlp. Maju to vysporiadat do zaciatku maja a 29.5. ma byt prekladka. Za aky cas to potom skolauduju je otazne.... :(
Odpovedať
@jojkolenka OMG :( ... pokiaľ sa to skolauduje a potom ešte stavebné povolenie ... fúúú to asi ešte potrvá :(
Odpovedať
@majailo Plyn je. Kanal a voda by mala byt do polovice maja,elektrika by sa mala urobit aj bez toho stlpa a cesty zkolauduju udajne aj bez toho metra kde stoji ten stlp. Podla zastupcu developera to pojde teraz rychlo. Pohar pretiekol... :) No a stavebko,jak si kto vybavi....
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jojkolenka su ohladom kolaudacie nejake nove info? zvazujeme kupu, v principe nam nic extra neponahla len by sme neradi dopadli ako moja sestra ktora caka uz roky na siete... aj ked tu je to uz v inej faze.. Dakujem.
Odpovedať
@penko Dobry den, momentalne neviem. Budem volat buduci tyzden ako to vyzera. Ked tak si zavolajte do realitky,alebo si pytajte cislo na pana co to ma na starosti.
Odpovedať
Zdravim vsetkych snad skorosusedov, tiez som jeden z dlhodobo rezervovanych. Nieco nove vo veci?:-)
Odpovedať
Je 29.5 poobede. Stlpy su stale kde nemaju byt. Postup vo veci vidim len v uznesení VB z 18.5.2015 kde je Uznesenie č. 62/2015 - Obecné zastupiteľstvo vo Veľkom Bieli a) berie na vedomie informácie ku kolaudácii Lokality IV – Green Developers. b) žiada prepojiť lokalitu IV s Kostolnou ulicou podľa pôvodného návrhu A dalsi progres trosku starsieho data http://www.velkybiel.eu/register-zmlu... ZSE. Nic viac.
Odpovedať
boli sme sa tam vcera pozriet a okrem oznacenia toho nestastneho stlpu (rovno pred nasim pozemkom) sa tam vela nezmenilo. Ale zjavne je tam naozaj urodna podla tej vysokej travy, ktora tam medzicasom narastla... :-S Prave som dotelefonoval s panom od developera a dal som mu dufam jasne najavo svoju nespokojnost s priebehom a terminmi, kedze posledne co som doteraz vedel bolo, ze sa to koncom maja malo zacat predavat. Teraz mi bol komunikovany novy termin - 15.Jun. Ale ci bude aj ten stlp dovtedy dole, to je este stale otazne ;-( Odmietam kupovat pozemok kym ten stlp nebude dole!
Odpovedať
Ja sa bohuzial obavam ze 15.6. budu predavat pozemky so zkolaudovanymi sietami, ale stlp nebude vyrieseny a kym sa nevyriesi,na com sa udajne uz velmi silno pracuje,tak nepustia do skriniek stavu. Cize bude sa dat kupit pozemok so sietami,ale nebude elektrika. Mozeme si vybavovat stavebko,ale co ked.......sa ta elektrika neporiesi este dlho? Ja osobne si pockam kym tam daju stavu a az potom vysolim peniaze. Nechcem nikoho zastavat, ale bohuzial problemy udajne robi starosta,obec a farari s prilahlou parcelou kade ma ist ten pokakany kabel....cize ano,nemusi nas to zaujimat ako kupujucich,ale developer a zvlast pan Plesko su v tom viac-menej nevinne. :( Ja uz len duuuufam ze to uz daju dole a spravia to. Lebo tam v noci nabehnem a tie stlpy povyvracaom vlastnymi rukami. :) :) :) Ak ma niekto nejake info piste. D.
Odpovedať
Asi len vystrel od brucha ale laicky az bude vsetko zadministrovane mi chyba na stlpoch k prepojeniu natiahnut od obecneho uradu 3x8 metrov vzdusne +-, co su 2 chlapi, jedna Avia s kosom a 2 hodky casu a asi chvilkovy ciastocny blackout VB :-) . Hned cez cestu to vojde do noveho stlpa a nabehne na lokalitu. Kusok za lokalitou pod kostolom zase 3x50 metrov z noveho stlpa na nejaky zo starych stlpov, v lokalite to je v zemi. Potom v dalsom leveli vytiahnut stlpy a je to....Celkom by ma zaujimalo ci to musi byt potom tu http://www.zsdis.sk/sk/Obcania-a-firm... ale to uz je cista improvizacia.
Odpovedať
Takze podla dnesnej info je jediny problem na strane fararkov. Nedali suhlas na vecne bremeno na pozemky kde sa ma zakopat kabel,lebo to chcu inak. Ak sa neumudria a budu stale trvat na svojom,tak by sa muselo robit nove stavebne konanie koli tomu a to je na dlho. Kua. Ale hlavne ze davno uz dali suhlas. Blizsie info budem vediet v utorok za tyzden. Ale asi treba ist do kostolika a vysvetlit im to. :(
Odpovedať
mam taky zvlastny pocit, ze kazdemu hovoria nieco ine... :-S alebo je tam tych problemov viac?!
Odpovedať
Profilova fotka
Asi fakt kazdemu hovoria nieco ine mne dnes bolo povedane ze v piatok daju stanovisko kedy sa budu prekladat stlpy nakolko chcu nahlasit poruchu na nich a obist fararov.Ale obavam sa ze tam je viac problemov ako hovoria :-(
Odpovedať
Profilova fotka
Tusim ze by sme sa mali vsetci spojit a stretnut sa s panom Developerom aby uz isiel s farbou von,lebo nas zavadzaju a klamu!!!!! Zalohy boli zaplatene a nic stoho.A som zvedava ci ich bude ochotny vratit.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, budúci susedovci. Nám bol tiež komunikovaný termín 15/6/2015. Budem rada, ak by mal niekto nejaké nové informácie, aby ich tu uverejnil. Ďakujem a príjemný deň všetkým.
Odpovedať
Podla toho co ja viem a mam pocit ze informacii ako aj zo strany developera a aj zo strany ZSE mam dost,rezervovane to mam uz rok, je to podla mna takto. Ale samozrejme neviem to na sto pro,iba podla toho co som zistil. Co sa tyka kolaudacii - plyn bol uz davno -to by malo byt ok,teraz niekedy mali byt hotove voda,kanal,cesta. Toto ak by vedel niekto potvrdit zistit,nech napise. Mozno nech niekomu ukazu papiere od kolaudacie....Niekto z blizkosti VB by mohol vybehnut za Durcom na urad... Mal sa dokladat posledny papier na kanal. Islo udajne (info od develoepra) o to,ze dali tam nejake cerpadla co maju EU certifikat a nemusia sa certifikovat nejakou skuskou a na kolaudacii tuto skusku furt od nich chceli,ale udajne uz pan povedal ze potrebny papier vyda. To je info asi spred 2 tyzdnov.Bbolo by dobre overit stav kolaudacii vsetkych sieti okrem el. Dalej cesta udajne bol ad1 problem so stlpom,to uz oznacili a ad2 ze policia chcela nejake parkovacie miesta skor ako to zkolauduju ale hasici sa vyjadrili ze nie ze sa nebudu mat ako otacat ci co. To je cesta. Co sa tyka elektriky to som pisal uz vyssie. Problem s cirkvou udajne. O piatkovom stanovisku neviem. Mne povedali v ZSE nech sa ozvem v utorok (potom dam info) ze v pondelok maju sediet s developerom. Toto su podla mna vsetky problemy co tam su. Cize dokoncit kolaudaciu cesty,kanal a voda (ak niekto moze overte to priamo na urade) a ta poondiata elektrika. Lebo tie kable maju ist vzduchom,tak to bolo naprojektovane. Tak to aj ti ....... farari predtym schvalili. Udajne ale zacali vymyslat ze to chcu zakopat,co je jednak vela penazi navyse a jednak by sa muselo dat nove stavebne konanie a ludai narovinu to dufam ze sa nestane,lebo stavame tak nabuduci rok. :( Cize ak idu robit opatrenia ze je to uz na prokurature za usly zisk a tie stlpy poriesia "inou" cestou mozme byt vsetci radi a dufam ze to vyjde. Treba si uvedomit kolko penazi v tom ma developer a za aku cenu to predava a uz aj to je UDAJNE v strate. Dufam ze som pomohol a nieco vysvetlil a dufam,ze v utorok ma v Enermonte potesia a v polke juna aj developer...
Odpovedať
Dobry den vsetkym. Ja nie som sice z okolia VB, ale dnes som si tu cestu do VB urobila, nakolko mam aj ja podpisanu rezervacnu zmluvu na pozemok. Pan Durco mal aj uradne hodiny na urade vo VB, takze sa nam poradilo sa s nim stretnut a porozpravat. Co sa tyka kolaudacii, co nam pan Durco povedal, skolaudovany je len PLYN. Ostatne (cesta, elektrina, kanalizacia, voda) ako to sam nazval "tlaci developer pred sebou" a este nie su dotiahnute, ani dokolaudovane. O problemoch s cirkvou ci fararmi nemal ziadne info. Ani sa mu nezdalo, ze by tam nejake problemy v tomto smere vobec boli. Co este spomenul, ze nie su doriesene ani parkovacie miesta (okolo 40 miest), kt. ma developer vybudovat (maju byt urcene pre navstevy k danym pozemkom, aby slpnil parkov.zonu), s elektrarnami sa riesi stlp v ceste a tusim este nieco. Rovnako kanalizacia, voda, tiez riesia, nie su este pripojky na obecnu vodu, cize tiez je to otvorene. Nepriamo naznacil, ze by sme sa mali spojit - vsetci ti co mame zaujem a rezervacie a tlacit na developera, aby sa konecne rozbehol a doriesil vsetko.
Odpovedať
@carnecka Hmmm...no pekne. Aj ked neviem kde hladat pravdu ci u p. Pleska zo strany developera alebo u Durca. Obvinuju sa navzajom. Durco developera ako ste pisali a Developer zas obec,starostu a Durca z nekonania a hadzania polien pod nohy... Ale takto... Zas tlacit na developera aby sa rozbehol??? Naco by stal? Naco by budoval celu zonu,naco by v tom mal neviem kolko milionov eur? Aby potom nekonal? Pocul som aj o obvineni voci obci a jej predstavitelom o tom,ze by boli najradsej nieco dostali. Nejaky ten dar. A ked si to spojim s obvinenim starostu a poslancov v kauze Satan/Cervenka tak neviem,neviem.... Cize stale neviem ako to je.... :(
Odpovedať
ahojte susedia..nejake novinky? stlpy stoja ci bol ich uz niekto vlastnorucne zhodit? 8-)
Odpovedať
@xenox tak moje otazky boli prave zodpovedane :) cakame dalej zevraj teraz na JUL
Odpovedať
Aky mal byt povodny termin ked ste si rezervovali pozemok? Ze kolko uz to natahuju oproti planu..
Odpovedať
1
2
11
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?