Máme kúpiť tento pozemok alebo nie?

Prosím o radu, máme možnosť kúpiť v dobrej cene pozemok na stavbu domu. Ide o IBV 13 pozemkov, prvé 4 sú už predané. Cez pozemky 7 a 8 vedie elektr.napätie. Od týchto pozemkov terén mierne klesá. Na pozemku č. 8 je aj elektrický stĺp. Na konci vedie malý potôčik. Ten posledný neočíslený pozemok - tam investor plánuje detské ihrisko, hojdačky a podobne. Pozemky majú 500m2, my chceme stavať bungalov. Uvažujeme aj o kúpe 2 pozemkov. Chceli by sme mať neskôr altánok a bazénik a 500m2 by bolo asi málo. Prostredie je veľmi pekné, vybavenie obce super aj cena pozemku je veľmi dobrá. Odrádza nás ten stĺp a potôčik. Išli by ste do kúpy? A ak áno, ktorý pozemok by ste si vybrali?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@timiza Ak je ten stlp maly tak by som stavala na5ke a7 zahrada,6 a8 zahrada,12dom 10 alebo13zahrada.
Odpovedať
Profilova fotka
Kde su take pozemky?
Odpovedať
@nicicka v D.Tižine
Odpovedať
@msesil vďaka za názor, tá kombinácia 10-12 s domom na 12 ma nenapadla :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My mame aj el. vedenie aj potocik...nie je problem. Tizina je dobra lokalita. A aka tam je cena? Len tak zo zvedavosti, kludne aj IP.
Odpovedať
@msesil Stĺp je asi 220kV
Odpovedať
Profilova fotka
@timiza Izolovany ci holy? Idu tam 3 kable alebo jeden hruby?
Odpovedať
@nicicka myslím, že to boli 3 káble. Dnes sme to boli pozerať a tá elektrika ma prekvapila, lebo na katastr.mape to tam vôbec nebolo zakreslené. A to by malo, či ?
Odpovedať
Profilova fotka
Ak sa ten potok nevylieva a sú pozemky od neho nejako chranene, išla by som do toho.Vzhladom na orientáciu na svetové strany (škoda,že nevieme aký projekt domu máte,ak už máte) sa preferuje vchod zo severu a záhrada na juh,cize vyhrávajú parné cisla.Cize buď 6,8 alebo 10,12,13.Kazdopadne netuším, s čím susedia tie pozemky,teda čo alebo kto je za plotom.Vybrala by som podľa toho čo je vzadu za plotom resp.ak je to rovnaké tak potom stĺp na pozemku = ťarcha na liste vlastníctva, trochu to degraduje hodnotu pozemku Cize:1. Svetové strany - vchod zo severu 2. Čo je vzadu za plotom 3. Zvazit stĺp na pozemku,
Odpovedať
@tina44 Pozemky v spodnom rade, teda 2 - 13 - žiadna stavba, pole, vraj s nejakou ťarchou Pozemky 1- 3 - vedľa postavený 1 RD, potom už nič, pole. Projekt nemáme žiaden, budeme riešiť až keď vyberieme pozemok.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak od tych je nejlepsie co najdalej, ak este mate na vyber. Malo by to byt zakreslene
Odpovedať
Profilova fotka
@timiza vzhľadom k všetkému u mňa vyhráva na stavbu domu 12-tka
Odpovedať
Článok sa načítava...
@timiza ja osobne by som jednoznačne bral pozemky 12 a 13. Do potoka ľahko zvediete odkvapy. Viete si celkom dobre natočiť dom na juh. Vchod a garáž bude na severe. Budete mať len jedného suseda a deti na ihrisku pod dohľadom. Parkovať môžete aj na ulici a nebudete nikomu zavadzať. Popred dom nikto nebude jazdiť a nezrazí deti
Odpovedať
@timiza Ahoj pozeral som si tie pozemky cez net a tie elektrické stĺpy sú viac vzadu by som povedal pozemky 11-12. Ďalšia vec je tá ,že v cene pozemku ak som to dobre pochopil z tej stránky kde to prezentuju , nemáte inžinierské siete, ale iba spoluvlasníkom prístupovej cesty. Inžinierske siete si platíte sami / oni vám ich iba urobia ak budete mať záujem. Kúpte pozemky 6-8 alebo 5-7, pretože Vám nikto nezaručí z časového hľadiska kto kúpi tie zadné pozemky a vy si budete musieť nakoniec sami zacvakať IS až dozadu a to je 160m od začiatku. Takže môj názor vieš a vy sa rozhodnite ako ďalej. Inak šírka pozemku je cca. 19m a dlžka 27m. Cena za dva pozemky bude cca. 37000€+ IS cca. 3000€-4000€ na 12 domov, pretože Vám tam určite zarátaju aj položenie asf. koberca atď. Dom Vás vyjde ak nebudete stavať svojpomocne cca. 95000€. Spolu to už máte cca. 136000€. Ak samozrejme nato máte tak smelo do toho. A hypotéka na 136000 bude cca.600€ mesačne bez výdavkov na bývanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt @timiza No pozor, ten kabel ako ho mate zakresleny podla KM ide uplne inymi pozemkami, aspon ak je to dobre naznacene na kataster portali. Neviem odkial mate mapku, ale s KP su odlisne naznacene vedenia...
Odpovedať
Profilova fotka
Teda opravujem, moze ist cez 7,8 avsak po jej lavej hranici, alebo to moze ist 5,6 po jej pravej hranici...Tazko povedat, ked to tam nie je este rozparcelovane...
Odpovedať
@blackomt Ďakujem za názor ;-) Na pozemok máme našetrené, teda bude hotovosť . Stavbu už chceme cez hypo, teraz sme v 3-izbovom byte.
Odpovedať
@nicicka joj, asi máš pravdu. Som tú čiaru zle zakreslila, vedenie ide cez 5-6, a stĺp je medzi 6-8. Hneď to idem opraviť.
Odpovedať
Profilova fotka
@timiza Mne to príde celé nejaké divné, podľa toho obrázka katastra od @nicicka tie pozemky ani cesta ešte zapísané v katastri niesu, tak čo ti vlastne predajú aké číslo bude mať parcela čo kúpiš a budeš chcieť prepísať na seba, kto ti zaručí že sa na tých pozemkoch bude dať stavať kto vybuduje tú cestu a prípojky, a sú vôbec v územnom pláne. Ak je v inzeráte napísané že sa jedná o stavebný pozemok mala by k nemu viesť cesta a mal by mať všetky prípojky na parcele ináč to je len lúka na to pozor popýtal by som sa na to viac.
Odpovedať
@martosko my sme už videli nový geometr.plán, cestu aj rozparcelovanie. Už to podali, čaká sa kedy to zakreslia aj na katastr.mape. Možno už do konca mesiaca to bude. Mne je jasné, že to budem kupovať až potom. ;-)
Odpovedať
Správny nákres
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko Ja som tiez autorke pisala, ze ak to nechce skor ako o 5 rokov, tak nech do toho ide, ale podla mna je to na dost dlhu dobu pokial sa tam zriadia siete a bude sa dat stavat. Pokial ide o viac parciel je to na slucku niekedy. Na nasej ulici sa to taha 6. rok, v Trnovom je cast, kde ludia to poskupovali a opat to chceli predat, lebo sa to strasne dlho tahalo so sietami. Horky jedna stvrt, uz rozparcelovana, bola vypustena do realitiek este 3 roky dozadu a este tam ani bager nebol. Ale dnes je to tak a hlavne v okoli ZA ze ked je uz pozemok s pripojkami tak to stoji ine palky...Druha moznost su taketo parcely ale cakacia doba kym je tam mozne cosi riesit je dllha, dlha....
Odpovedať
@nicicka no veď práve, ja s tebou súhlasím. V ZA a okolí je to hrôza. My sme toho už pochodili a stále nič. Toto je ponuka, ktorá nás zatiaľ najviac oslovila.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak drzim prsty, nech to vyjde ;-)
Odpovedať
@nicicka ďakujem. Asi hodím príspevok ešte raz, keďže som to zle zakreslila. Potrebujem ešte viac názorov ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@timiza @nicicka Hneď dáva zmysel prečo sa prvé predali pozemky najbližšie pri ceste ak sa investor zbalí a nedodrží čo sľuboval bude najlacnejšie za vlastné dotiahnuť cestu a siete k tým prvým pozemkom.
Odpovedať
Profilova fotka
@timiza To vedenie ťa trápiť nemusí ak je to len klasických 230 volt, tak tma je ochranné pásmo len meter okolo vodičov, čiže nič strašné.
Odpovedať
Profilova fotka
@timiza Inak naozaj si dajte pozor s pristupovou cestou, ak sa to nedotiahne a naozaj sa na to kompetentny vykasle, tak neskolaudujete. Dnes sa robia ine svinstva. Aj my sme kopec penazi vrazili do sieti o dost viac ako bolo planovane. Ale teda uz neidem strasit, asi radsej nech neviete ake hrozostrasne scenare by tam mohli byt...
Odpovedať
@martosko No my sme práve chceli ten 6-8. Dom na 6, 8 záhrada. Ale teraz sa mi skôr pozdáva 10 - 12, dom na 12. Investor je domáci, nie je to žiaden veľký developer. Staval v Terchovej a teraz bude tu. Nemala som z neho taký pocit ,, zdupkania" , po dlhej dobe normálny človek. Prišiel na traktore a bol dosť úprimný a hovoril na rovinu. Ten pozemok riešil 3 roky, a bolo vidno že je šťastný, že sa to podarilo a rozbieha sa to. Áno, prvé 4 pozemky si zarezervoval pre seba, postaví 4 bungače, v jednom možno bude aj bývať.
Odpovedať
@nicicka kľudne môžeš napísať, viem že reality a hlavne pozemky sú úrodnou pôdou pre zlodejov. Budeme určite čakať na kataster, rozparcelovanie a potom uvidíme. Len ako som už písala, konečne niečo nad čím aspoň uvažujeme.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?