Prosím o radu, ktorý pozemok vybrať

Profilova fotka
Dobrý deň, poprosila by som o radu, názor, ktorý pozemok z týchto štyroch by ste si vybrali. Všetky sú totožné 450 m2. Nám sa najviac pozdáva pozemok č. 4, len tie svetové strany sa mi nepozdávajú, vstup z juhu. Ale plus je, že za nami je už len záhrada a nič sa stavať nebude. Akurát firma tam vykopala rigol pre odtekanie vody z lesa. Sused v slepej ulici nad má jednopodlažný dom. Ešte aj číslo 2 je fajn, vstup so severu, len sa bojím čo postaví sused za, keďže pozemok je úzky, či by netienil na záhradu. Dom by sme chceli posunúť od cesty 6m a vzadu záhrada, mal by to byť bungalov cca 9x13. Cesta okolo nie je veľmi frekventovaná, v podstate tam budú chodiť len tí čo bývajú . A čo hovoríte na pozemky 1 a 3 ? Absolútne sa nevieme rozhodnúť, všetko pekné rovinaté pozemky. Ďakujem za radu a názory.
Odpovedať
Ak to nie je frekventovana cesta,tak ja by som brala jednotku :-)
Odpovedať
Pokial sa da tak 1 alebo 2.... vstup z juhu nie je prave dobra volba...
Odpovedať
ja by som tiez brala 1 ak je to len taka prijazdova cesta, alebo 3 ak nemate radi teplo, su taki co si radsej na severe spravia terasu @tinara23
Odpovedať
@finis @marekrv @luck4 dakujem za odpovede. Ešte som v rychlosti nakreslila ako to bude ďalej vyzerat, ono tam ďalej bude viac než 50 domov, neviem si predstaviť, či a ako by to bolo rušivé, keby chodili popri pozemku c.1.
Odpovedať
Profilova fotka
omyl píšem s manželovho konta :)
Odpovedať
Hlavne si vypytajte UPI (uzemnoplanovacia info) aby ste vedeli miestne regulativy (odstupy,atd.). Inak urcite nie vstup z juhu. Juh by mal byt zahrada,obyvacka a pod. - slnko...
Odpovedať
Profilova fotka
Brala by som 4. Vstup z juhu mame,nevidim problem :)
Odpovedať
Pozemky su male, mas zistenu povolenu zastavanost? Tie vnutorne su fajn, ale budes obostavana,navyse ktovie ako to bude s osadenim 9m domu,ci to tam vojde co sa vzdialenosti tyka. Krajne zasa musis zvazovat plot aby ta odclonil od cesty.... Brala by som vnutorny 2, ale musela by som vediet co sa postavi naokolo a kam ma pusti ulicna ciara.
Odpovedať
tazko posudit aka bude premavka, ale ja by som to riskla. Od zapadu pozemok zostane nezatieneny a to je pri takejto malej vymere podstatne. a o jedneho suseda menej :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@tinara23 tak ja by som brala 1 alebo 2 ale tak ako píše jojkolenka vypýtajte si územnoplánovaciu info tá vám dosť zaváži my sme tak neurobili a teraz máme jeden problém za druhým
Odpovedať
Píšeš, že tam bude 50 domov - potom 1 a 3 by som nebral. Vedľa plota budete mať premávku ako na diaľnici. Je to križovatka, tam budú autá spomaľovať a rozbiehať sa, budú túrovať motory, budeš mať hluk a smrad. (preto sú tie zadné už predané a o tie predné nie je záujem) Záhrada je dobrá na juhu alebo na západe. My máme trávnik na západnej strane a vchod z južnej (pozri môj fotoblog). V prípade 4 by si musela mať dvor či trávnik na severnej strane. V zime tam budeš mať večný tieň. Nehovorím, že sa to nedá, ale ak máš na výber, tak radšej by som bral 2. Ale aj tam je riziko, že za záhradou niekto postaví 2 podlažný a zase máš tieň. Pri malých pozemkoch nemáš veľa možností.
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna cislo 4. Vstup z juhu a terasa na severe nemusi byt problem. Neviem, ako teplo je u vas v lete, ale u nas pri BA by sa na juznej terase sediet nedalo. Takisto vsetky juzne okna mame v lete za zaluziami. Terasu mame na sever a na rozdiel od susedov s juznymi terasami ju aj v lete vyuzivame, cez vikendy sa na nej da obedovat.... ale to zavisi od toho, ako teplo u vas je a ako chcete pozemok vyuzivat. Na juh je treba mat okna, tam moze byt problem so sukromim, ale to by u vas nemal byt, pri takej malej slepej ulici. Vzdy, ked Ti za domom este niekto nieco moze postavit, je to riziko. U nas tiez teraz jednemu postavil 3,5 metra od plota, smerom na juh, sused dom - poschodovu asi 15 metrov dlhu opachu, so ziadnymi oknami na severnej strane. Takze teraz ten chudak ma na juznej strane 3,5 metra od plota 7 metrov vysoku stenu susedovho domu, mizerny vyhlad a v zime tien....inak, je to vsetko v sulade s regulativmi a zakonom, nic nenarobi.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@atlaska povolená zastavanosť je max. 40% pri samostatných rodinných domoch, uličná čiara 3 metre, nejaké iné obmedzenia tam nie sú. Ono ja môžem kúpiť pozemok aj širší, kľudne mi dajú aj 16*30m, ten meter by asi pomohol :-| Ten vnútorný sa mi páči, len to je to, zadného suseda by som hádam zohnala a hádam by prezradil čo plánuje, nad sa už stavia a ten od cesty, toho by som sa bále, keďže nebude predaný a to by bolo západné slnko. Začínam sa nejak prikláňať k 1.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 ono aj tie zadné sú niektoré voľnú, ale majú dľžku 20 m a šírka nejakých 24 m, a z každej strany suseda, v tom strede medzi cestami. Tieto pozemky, ktoré sa mi páčia, boli určené najprv pre radovky, preto sa nepredali, až teraz, zámer firma zrušila, aspoň tak som počula. Ďakujem za názor.
Odpovedať
Profilova fotka
všetkým ďakujem, začínam sa prikláňať k č. 1, no uvidíme, pôjdeme to ešte okuknúť ;-)
Odpovedať
@tinara23 Že 40% - to máte parádu! U nás je max. zastavanosť 25%!
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 fú, tak to nič moc.
Odpovedať
@chrobak7 neviem ci prave parada pri takych mini pozemkoch, to tam bude jak v sardinkovej konzerve. Budu sa tahat dlhe domy, aby mohli dodrzat vzdialenosti od plotov. 25% je akurat pri aspon 6 najlepsie 7ar pozemkoch.
Odpovedať
@atlaska Ale aspoň môžu zastavať väčšiu plochu. Na našej ulici sú pozemky od 300 do 900 m2. Aj ja som mal čo robiť, aby som sa vtesnal, a to mám pozemok skoro 900m2.
Odpovedať
@chrobak7 potom stavias velky dom,alebo to chce poschodovy. ak vacsina zastava 40% zo 450 m2 bude to kralikaren, povoden mali byt pozemky pre radovku, takze OK, ale damostatne stojace RD ? Ja by som to okolo seba nechcela.
Odpovedať
@atlaska Je to bungalov, poschodie nechcem. Maketu mám vo fotoblogu.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska ešte sa opytam na názor, len tak spekulujem, keby som zobrala pozemok c.3 a vyuzila to, že pozemok ma okolo z dvoch strán cestu a napr. vchod domu dala z cesty zo zapadu, z tej 30 m strany, od rigolu so severu spraviť miesto pre auto, vedľa dom 9x13 (dlsia strana na západ) a z juhu záhrada. takto by sme mali iba jedného suseda z východu. Je pravda, že by bola zahrada pri ceste, ale zase nikto by netienil.Ešte sa opytam ulicna ciara tri metre ako platí, keď je cesta, chodník a pozemok, od cesty, či od chodnika ? A ešte trošku vidím problém v sietach, keďže sú na začiatku pozemku z juhu.
Odpovedať
podla mna pozemok .c 2 - vstup zo severu. Ale na takyto maly pozemok by som urcite bungalov nedavala. To budete dom, terasa, chodniky a dost. Mozno by som uvazovala nad kupou dvoch pozemkov (ak je to mozne). Alebo stavala poschodovy dom. Ale sú to uzke pozemky.
Odpovedať
@tinara23 Nevím, jak jsou u vás pozemky drahé, ale já bych to viděla ideálně koupit 1 a 2. Plocha 900 m2 by byla na bungalov akorát. 450 m2 je fakt malý pozemek, zvlášť na přízemní dům. My máme 800 m2, pak je volná, ale prodaná parcela, a další soused má taktéž asi 800 m2. Shodli jsme se na tom, že pokud by byl jednou pozemek mezi námi na prodej, koupili bychom ho každý půlku a tím bychom měli každý 1200 m2. Ideál. :-) , bohužel zatím na prodej není, škoda.
Odpovedať
Profilova fotka
@btus @aneri53 dakujem za reakciu, cena pozemku je 75 eur m2, keby bola nižšia tiež uvažujeme o väčšom pozemku. Tu v okolí sa ceny pohybujú cca 75-125 eur/m2.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?