Projekt na úpravu terénu???

Dobrý potreboval by som upraviť terén cca 15m široký a 60m dlhý.Bude sa vykonávať zárez cca1,8m plus dve kaskády možno tri.Hlinu využijem na vyrovnanie terénu.Pozemok potrebujem vyrovnať pre výstavbu domu cca za 2 roky tam chcem stavať,potrebujem vykonať úpravu terénu aby mi zemina sadla pred začatím výstavby domu.Mám otázku či už niekto robil projekt na úpravu terénu cca koľko stoji taký projekt a ako mám postupovať z vybavovaním. Budem vykonávať veľký zásah na pozemku,celý pozemok sa musí upraviť.
Odpovedať
spytaj sa @kosto13 cez IP
Odpovedať
tak si uz mozes zacat rovno vybavovat stavebne povolenie na terenne upravy pozemku a vsetky paksamenty okolo toho akoby si staval dom, nelepsie by bolo projekt riesit rovno s RD, susedia co hovoria na tie terenne upravy- nebudu mat namietky?
Odpovedať
Vedia to spravit aj pri navrhu zahrady so zameranim nejakych vysok.
Odpovedať
Profilova fotka
Máte zameraný pozemok ( polohopis- výškopis ) ? Máte dáke znalosti o geológii ? Máte projekt rodinného domu ? Všetky tri otázky spolu súvisia. - Ak nemáte zameraný pozemok, ani zodpovedný projektant Vám nespraví projekt domu. - Pokiaľ nemáte znalosti o geológii odkopom pustíte do výkopu vodu a môžete podstatne sťažiť a predražiť zakladanie. Ak budete zakladať na násype, dáke dva roky uležania Vám väčšinou nepomôžu. - Ak nemáte ešte projekt nepúšťajte sa do výkopu. Ideálny postup je : - geodetické zameranie - zohnať niečo o geológii väčšinou od susedov či mal ich projektant dáke podklady ak je čo len podozrenie, že by tam mohol byť problém, spraviť aspoň kopanú sondu a prizvať geológa. - potom spraviť štúdiu na využitie pozemku napr. určiť kde bude vjazd, garáž, denná časť domu, nočná časť domu, terasa, hospodárske časti, záhradu rozdeliť na úžitkovú, rekreačnú, prípadne aj výhľadové možnosti, umiestnenie bazénu, sauny, záhradnej búdy a pod. a pod. - Až potom začať vážne projektovať !!! - A až potom sa rozhodnúť či vôbec robiť výkop dopredu. Okrem toho čo som spomínal je dobré dať terénne úravy do jedného stavebného povolenia spolu s domom. Je to určite lacnejšie ako dve stavebné povolenia, min. dva krát terénne úpravy a výkopy na dom. Dva samostatné projekty .... Pozor aj na majstrov typu " Ja Vám to šéfko vykopem odtiaľto až po ...aj odveziem". A potom znovu vykopem a znovu odveziem a potom doveziem zeminu naspäť na zásypy.... A potom vykopem drenáže lebo v tej jame za domom sa dáko zberá voda. A potom zoženiem chlapíkov čo tu postavia múr z DT-ečiek lebo ten svah sa hýbe...A potom to čo spadlo odveziem na skládku..... A takto dokola. NEUPONÁHĹAJTE TO.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?