Problémy s pozemkom/pozemkami, čo mám robiť? poraďte.PLS

Ahojte,:) potrebujem poradiť, máme pozemok (zelená časť-kt. je zatiaľ napísaný na otca)(ORNÁ PôDA) a chceme kúpiť červenú časť, s vlastníkom sme už dohodnutý na cene aj na všetkom, ale problém je v tom že ten červený trojuholník, musí vlastník vyňať (pretože jeho pozemok siaha ešte ďaleko viac dozadu, -AKO SA DÁ POZEMOK VYŇAŤ? ČO k TOMU POTREBUJEM? AKO POSTUPOVAŤ? Hnedá časť je obecná cesta (poľná zarastená cesta o ktorú sa obec už nestará, pretože vlastníci (my a vlastní červenej časti) sa o pôdu tam ,,nezaujímajú") a s pánom starostom sme sa dohodli, že odkúpime tú cestu v žltom ráme ( teda len časť obecnej cesty, a pustíme obci miesto na vybudovanie novej cesty (čierna čiara) a teraz potrebujem poradiť: ČO KONKRÉTNE MÁM UROBIŤ AKO PRVÉ? (vyňať pozemok) potrebujem dať geodetovi zmerať pozemok?? ktorý?? len tú červenú časť-aby sme vedeli koľko m3 má pozemok?? alebo aj zelenú časť?...alebo ako?? a u koho by som sa mohla konkrétne o toto všetko informovať?? a k pozemku nie su vedené siete...viete mi poradiť ktoré siete treba ťahať?? vopred ďakujem za každú pomoc, radu ..:)
Odpovedať
Ak chcete niečo odkúpiť, tak najskôr musíte vedieť čo - teda geometrickým plánom oddeliť časť pozemku vo vlastníctve predávajúceho, ktorú chcete kúpiť. Vyňatie si potom môžte urobiť aj sami. Predpokladám, že pozemky sú určené na výstavbu. Potrebujete dotiahnuť minimálne elektrinu. Voda možno zo studne a odpad podľa podmienok (ak je v obci kanalizácia, tak dotiahnuť aj tú).
Odpovedať
Na začiatok dajte geodetovi vypracovať GP ako píše draik, kde bude presná výmera dieliku z pôv. pozemku vo vlastníctve predajcu. Tento GP na oddelenie parc. by mal byť súčasťou kúpno predajnej zmluvy, v ktorej bude uvedená výmera červeného dielu, t. j. predmet predaja a kúpy. Následne zájdite na prísl. Okresný úrad, katastrálny odbor podať návrh na vklad do KN (aké údaje a prílohy má obsahovať nájdete na nete). Pokiaľ budete mať pozemky zapísané na LV vo svojom vlastníctve, potom môžete uvažovať o proj. na stavbu, pokiaľ to má byť umiestnená nejaká stavba. Pokiaľ tieto sú v zast. území, tak odporúčam vyňatie z PPF na celej ploche zelená+červená.. Čo sa týka PD a plánovanej stavby, to je ďalšie kapitola.. Zvoľte postupnosť krokov. :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?