Problém s vysporiadaným pozemkom

Máme takýto problém,a nevieme ako dalej.Chceme stavať dom na pozemku ktorý vlatní moja mamina,no v prepísaní pozemku na mna nám bráni jeden pán. Podľa katastra mamina vlastni 7/10 z pozemku. Ďalšie 3/10 patria ´dalším osobám,ktoré už nežijú. Pozemok bol v minulosti vysporiadaný,riadne vyplatený medi mamou mojej mami a tími tromi zomrelými.Samozrejme ako sa kedyi robilo,nemáme žiadny doklad o tom. No ďalší dediči po zosnulých- ich deti o tom vedia,že to bolo vysporiadané,vedia o ktorý pozeok sa jedná,aj že sa oň staraju len moji rodičia. Doteraz to nikomu nerobilo problém,nikto nemal o pozemok záújem. Boli sme sa notárkou,ktorá nám povedala,že musíme získať podpisy od všetkých dedičov po zosnulých. Tých je dokopy 15 a žijú každý v inom kraji Slovenska. 14 podpisov už máme.Získali sme ich bez akýchkoľvek problémov. No ten jeden. Nedá sa sním dohodnúť vôbec. Vlastní 440m2,celý pozemok ma 4400m2. Povedal že on nič nepodpíše lebo ho chceme pripraviť o majetok.Ponukali sme mu raz tolko nech si to necha,aj tak tam nikdy v zivote nebol,ani nevie kde to je.Ani peniaze nechce.Je to obyčajná lúka,ked sme mu povedali aku to ma hodnotu nechcel ani pocut,proste neda si vysvetlit ani osobne ani cez telefon,robi to zamerne len aby sme dom nestavali. Chcem sa spytat ci vie niekto poradit ako dalej. Bez toho sa neviem pohnut. Moze sa stat ked ho dame na sud a sud mu vycleni tu jeho cast ze to nepodpise,ci s tym musi suhlasit? Mame aj my nejake prava ked teoreticky uz 9/10 patri mamine? Ako by ste pokracovali?
Odpovedať
Niesom pravnik,no myslim,ze aj keby tam mal iba meter stvorcovy,je spoluvlastnik a potrebujete jeho suhlas a on ked si postavi hlavu,neurobite s tym nic,zial,je to asi tak,to je v podstate to iste,ako ked napr.ma v dome niekto ciastku po rodicoch a ostatni surodenci to chcu predat a on nie a chce tam byvat,ten niekto keby mal v tom dome po rodicoch,obrazne povedane,len jednu tehlu,nik ho odtial nedostane,pretoze je spoluvlastnik a vobec nehra ulohu vyska podielu.cize s nim by som to uz vobec neriesil,evidentne vas ma v zuboch,treba na neho inak.drzim palce.
Odpovedať
@miro1984 no uvidime ako to dopadne..on nas ani nepozna,v zivote nas nevidel maminu len raz,ide o ludsku zavist iba..
Odpovedať
Nechajte to vychladnut nejaky cas,po novom roku za nim poslite nejakeho cloveka s ponukou na kupu,cenu nech mu ponukne o nieco nizsiu ako mu davate vy,pokial to nepreda ani jemu,ani nebude kontaktovaat vas (vy ponukate predsa viac),potom je ten dotycny uz diagnoza a pripad pre urcity typ lekara.
Odpovedať
ak sa nedohodnete, tak potom sudne rozhodnutie o zrušení spoluvlastníctva a to musí rešpektovať https://www.advokatnawebe.sk/riesene-...
Odpovedať
@miro1984 vidis to nas vobec nenapadlo..skusime :) uvidime
Odpovedať
nemôže to predať inému bez toho aby to najskôr ponúkol spoluvlastníkom, jedine že by to bola pre neho blízka osoba
Odpovedať
Takze nakoniec sa to da zrejme riesit aj pravnou cestou,ako pise tino2,len pri tej pruznosti slovenskych sudov si bude treba zrejme pripravit vela casu,nervov...a samozrejme penazi.no,kazdopadne,vela zdaru pri rieseni problemu.
Odpovedať
@miro1984 dakujeme..uvidime ako to dopadne musime mysliet pozitivne..velke minus je ze nezijeme na slovensku..
Odpovedať
ako ti uz napisal tino2, malo by sa to dat riesit sudnou cestou, treba sa ale asi pripravit, ze pri nasom sudnictve to bude nejaky cas trvat, takze sa s nim radsej skuste dohodnut.
Odpovedať
@zuzi163 tou sudnou cestou, nachystajte sa na to, ze aj za vyuzitia pravnych sluzieb advokata takyto spor moze pri velmi rezistentnom odorcovi trvat aj 10-12 rokov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?