Problém pri kúpe pozemku

Profilova fotka
segra chce kupit pozemok dohodli sa s realitkou a predavajucimi ze vo stvrtok podpisu predkupnu zmluvu, uz jej na mail poslali aj navrh kupnej zmluvy v stredu im volal realitak ze vo svrtok idu predavajuci na pohreb ze podpis sa preklada na pondelok a dnes im volal ze sa to rusi ze to predavaju niekomu inemu o 2000e drahsie ALE svagor uz podal vo stvrtok vypoved stavebneho sporenia tzn ze uz to nemoze stiahnut myslim si ze aj ustna dohoda je dohoda a uz bol predaj dohodnuty, svagrovi vznikne skoda tak mozu ziadat o dokoncenie predaja nie? tam uz je dokazatelna dohoda ci?
Odpovedať
ak švagrovi vznikne škoda, môže žiadať o náhradu škody - reálne vzniknutej (nie nejaké duševno-psychické ujmy ako majú poniektorí predstavu z filmov ;-) ), ale rozhodne nemožno nikoho prinútiť k predaju 8-) od kúpnej zmluvy sa dá predsa odstúpiť aj po jej podpísaní, čiže toto je bezpredmetné... ale tá náhrada škody tiež nemusí byť jednoduchá. skôr by som sa pokúsila zobrať späť tú výpoveď alebo našla nejakú vadu v mojej výpovedi aby sa stala neplatná.
Odpovedať
Zmluva, týkajúca sa nehnuteľnosti, musí byť uzatvorená v písomnej podobe, inak je neplatná. Aj keby ste mali zmluvu o budúcej zmluve a vlastník by to predal niekomu inému a vy by ste sa to dozvedeli až ex post, tak s prevodom nič neurobíte, maximálne by ste mali nárok napr. na zmluvnú pokutu, ak by ste si ju dohodli.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?