Prístupova cesta a jej zmena v budúcnosti

Ahojte, - riešim kúpu pozemku ku ktorému vedie prístupová cesta ktorá ma dvoch vlastníkov. Ak sa nemýlim tak nato aby som dostal stavebne povolenie musím mať súhlas od majiteľov cesty (asi vecné bremeno). Moja otázka, musia mi papier podpísať obaja alebo stačí len jeden ? Treba to podpisovať u notára a potom s tým na kataster alebo stačí ,že mi to podpíšu napr. v krčme. - v budúcnosti sa cesta ma premiestniť, bude to možné ? Budu potrebovať môj súhlas nato aby ju zmenili ? Aktuálne ide cesta k pozemku z východu neskôr ma isť k pozemku zo severu. ďakujem za informácie.
Odpovedať
Po poriadku. Súhlas potrebuješ od obidvoch vlastníkov a isto ti ho nemôžu podpísať niekde v krčme. Treba ho mať poriadne overené, najlepšie teda notárom. ale to nie je žiadna veľká položka, takže by to malo byť v pohode. A chcela som sa spýtať, prečo by sa mala cesta premiestňovať? Inak na tom sa budete musieť potom dohodnúť všetci
Odpovedať
Pozemky kúpil nový majiteľ ktorý plánuje prístupovú cestu premiestniť aby vznikli nové parcely. Je to dosť špecifický problém cesta je ako jedna parcela ktorú vlastnia dvaja majitelia. časť cesty sa odkláňa medzi parcely na ktorých už stoja domy a ich pozemky majú vecne bremeno. Druhé "rameno" cesty pokračuje okolo pozemkov až k pozemku o ktorý mam záujem. Vlastníci plánujú túto časť cesty premiestniť asi o 20 metrov ďalej aby vznikli nové pozemky. Otázka musia mať majitelia cesty súhlas aj od majiteľov pozemkov na ktorých už stoja doma ? Alebo túto časť cesty ktorá nikoho neobmedzuje môžu svojvoľne posunúť ?
Odpovedať
Ak chcu cestu k tvojmu pozemku vyuzit v buducnosti ako pozemok tak ti nepovolia cez nu teraz prechod naco si budu situaciu zhorsovat? Ked je to ich sukromny pozemok mozu s nim robit co chcu.
Odpovedať
@peter1007 daj tu nejaký situačný náčrt terajšej súkr. cesty, cesty plánovanej do budúcna, lepšie sa dá orientovať a na tvoju otázku odpovedať :) a vyznač aj verejnú komunikáciu - cestu, miestnu komunikáciu, na ktorá sa napája "súkromná cesta" pozemok..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Situácia sa trošku zmenila a rád by som názor a radu. Pred kúpou mi jeden z majiteľov prístupovej cesty vravel, že sa dohodneme, druhý zas čaká na toho prvého lebo bez neho nič nespraví, keď stretnem toho prvého tak tvrdí že sa dohodneme, telefón nedvíha a mne už dochádza trpezlivosť. Môžem požiadať súd o to aby mi zriadil vecne bremeno ? - cela cesta je jedna parcela - iný prístup k parcele nie je - na mojej parcele nič nestojí, žiadna stavba - prístupovú cestu aktuálne využívam len ja a sused - vyšrafovaná časť cesty sa týka mňa a majitelia uvažujú nad jej zrušením a presunútím Situačný plán je takýto:
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?