Prístup na pozemok - most

Ahojte, k tejto téme som dokopy nič nenašiel (snáď tu jedno vlákno aj tak o ničom). Budem potrebovať riešiť prístup na pozemok cez most ponad potok. Potok je maličký, šírka možno 1 meter. Prevýšenie (začiatok pozemku voči vozovke je cca 1,6 metra). Teda pozemok je akoby pod úrovňou cesty a následne stúpa. Chcel by som otvoriť diskusiu o stavbe takého mosta a to hlavne: - potrebné povolenia, - stavba takého mostu (rozmery, trieda betónu, šírka oporných múrov, armatúra, ako vybudovať oporné múry po stranách potoka aby sa tam nevlieval, musia ísť oporné múry rozmermi do hĺbky až pod úroveň vody?) - zvyšok čo koho napadne. Prikladám fotku o aký most sa bude jednať. Vopred ďakujem
Odpovedať
@kujiv6tdi najprv si zisti komu patri potok ak niekomu. ak to zistis tak posutpuj podla jeho vyjadrenia. tam ti definuju 100 rcnu vodu a kde mas mat niveletu vozovku teda kde budes jazdit . ak nema spravcu ani majitela tak postupuj podla logiky a nechaj vysku mostu tam kde je. pripadne sa spytaj po okoli ako a kedy bolo vp ootku najviac vody a pokial siahala. podla mna velmi nienakolko mas tam asi vedeny plyn. tak postupuj podla toho co mas ale aby ti tam vosli auta s materialom a dokonca aj ty tak musis urobit upravy. tento mostik unesie osobne auto v pohode ale nakladne nie. navrhoval by som nerobit most, lebo je nakladny ale na tvojom mieste by som spravil priepust. bud zelezonetonuvu ruru s dostatocnym priemerom a cez to sprait si cestu alebo plastovu ruru z HDPE alebo tak sa to vola ten materiel. na vrchu spravis zelezobetonovu dosku a mas pokoj. niekde mozno vyrhabena aj priecny rez ako to ma vyzerat.
Odpovedať
@kujiv6tdi ak si úplny laik hľadaj projektanta v okolí ktorý ti s tým pomôže. Po správnosti budeš musieť osloviť správcu toku, správcu cesty a majiteľa pozemku, alebo to spravíš na slovensky spôsob (aj s prípadnými následkami) :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
Caf kujiv uz to mas poriesene ? Mam ten isty problem. Ak ano ako si to vybavil a kolko to bolo cenovo ?
Odpovedať
Ahoj všimol som si tú žltú rúru popri moste,to bude asi plyn. Tak budeš musieť zájsť aj k plynárom s nejakým projektom a oni sa budú musieť k tomu vyjadriť. Určite budú mať nejaké pripomienky k stavbe mosta.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?