Príprava pozemku pred začatím stavby

Dobrý deň, ideme stavať rodinný dom v záhrade,ktorej zadná časť nebola využívaná. Dali sme už zrezať asi 30 agátov, korene dáme vytrhať bagrom. Čo ale spraviť z ostatkom? Hlavne malinčím a vínnou révou? Bol mi radený roundup, tejto chemikálii by som sa ale rád vyhol. Zhrnúť 10-15cm asi nebude mať na korene veľký účinok, nechať to teda preorať a korene a všetko vyzbierať? Samozrejme rátam s tým,že budem musieť vytrhávať viackrát a dlhšie obdobie. Prikladám pár fotiek zo včera Poprípade nejaký iný fígeľ?
Odpovedať
Profilova fotka
@arantir Ja neviem, či sa stým treba až tak trápiť, Ja som staval na bývalej starej vinici. Kopať som musel ručne, čiže si asi viete predstaviť, že tam toho dosť zostalo. Potom sa robilo "zrkadlo". UDSka všetko zarovnala a odstránila všetku tú zeleň z povrchu. Potom na tom jazdili domiešavače a ťažká technika. Kde tu sa ešte asi dva roky niekde objavil nejaký výhonok viniča. Ten som vždy len vytrhol, nekopal a posledné roky mám pokoj. Finálne terénne úpravy ma ešte len čakajú, no to bude hlavne boj s burinou, keďže sme utopený v zeleni. Čiže dajte zarovnať pozemok a potom uvidíte ako to bude. Podľa mňa, zbytočné do toho vrážať kopec peňazí.
Odpovedať
suhlas... BTW zelina si vzdy poradi, mozes skusat co chces, sused pred dvomi rokmi komplet "zahubil" pozemok, nic zelene na nom nerastlo, potom sa nanho dva roky vykaslal a uz je zas cely zeleny, na vrchole leta prakticky dzungla... takze moc sa s tym netreba snazit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?