Príjazdová cesta..

Profilova fotka
Ahojte chcela by som sa informovať ak by nám niekto vedel poradiť, vlastníme jeden veľký pozemok,ktorý sa bude parcelovať na 4 parcely/pozemky + prijazdovu cestu. K pozemku je len jeden vstup takze prijazdová cesta pojde po pozemku od prveho az k poslednemu. Dnes to tam bol geodet zameriavať a povedal, že nám vyčlení parcely až keď budeme mať povolenie na príjazdovú cestu, aby spĺňala normy a aby vedel aká bude široká a podľa toho sa prisposobia parcely. Boli sme teda na stavebnom úrade, kde nám povedali, že k tomu potrebujeme projekt na prísupovú cestu od dopravného projektanta aby to bolo schválené. Naozaj je to potrebné ak ide o cestu na súkromnom pozemku, bude to jedna slepá ulica. Navyše nám tvrdil, že prístupová cesta má byť 6,5m široká? to je zbytočné široké a zobere to veľký kus pozemku. Mal už niekto s týmto skúsenosť, dá sa to nejako obísť bez projektanta? ďakujem za odpovede
Odpovedať
tak ako vam povedali, bud rada ze nemusis robit chodnik. siroka cesta je lepsia, pre smetiarov,sanitky, pri odhrnani snehu...... Ale nie vsade to vyzaduju. niekto si urobi taku cestu 3m siroku, vysype makadamom a hotovo.
Odpovedať
ja to riesim tiez. nam povedali ze sirka prejazdu ma byt 3,5m a sirka cesty ma byt 3m a samozreme unosnost pre hasicov atd. Podla toho som dal vyhotovit GP. Tiez mam projekt od projektanta pre cestne komunikacie. samozrejme najskor musim prebehnut cez uzemne konanie az potom ideme na stavebne povolenie . neda sa to jednym vrzom tak nam bolo povedane na KU. Je to za rodicovskym domom a idu sa tam stavat dva domy.
Odpovedať
@niki_lv staci ti spravit v pohode v JEDNEJ urovni nasledovne zelen sirka 2m, cesta 3m a chodnika 2m. celkovo 7m ale tu zelen mozes priclenit k domom ale nesmie byt na tom plot. alebo cesta ti staci 4.5m siroka ale celkovo potrebujes sirku priestoru medzi plotmi 5.5m. odporucma prve riesenie alebo cestu sirsiu aspon 5m a to medzi plotmi potrebujes 6m. potrebujes na to projekt uz lebo je to verejna komnuiakci apo ktorej okrem teba budu jazdit aj iny.
Odpovedať
Profilova fotka
žiaľ, je to tak, milionári v Nemecku majú cesty medzi domami na jedno auto, ale my sme bohatší.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?