Priemyselná stavba na hranici pozemku

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať. Mám firmu, ktorú by som potreboval rozšíriť. Mám obmedzený priestor, ale z jednej strany mám od budovy k hranici pozemku 4 m ale na konci je to už 9 m, takže pozemok sa ku koncu rozširuje. Je to málo ale ak by sa dala firma rozšíriť aspoň o tie 3,5 m na jednej strane a nejakých 8,5 m na druhej, tak by mi to veľmi pomohlo. Vedľa môjho pozemku je prístupová cesta k inej firme. Všade na internete som sa dočítal, že pri stavbe RD musia byť dodržané určité odstupy od hranice pozemku (2 m), ale o priemyselných budovách som sa nič nedočítal. Existuje nejaká výnimka, ktorá by umožňovala urobiť prístavbu až po hranicu pozemku? Prípadne by som tam nechal medzeru nejakých 0,5 m. Je niečo také možné?
Odpovedať
Profilova fotka
@hudos00781 obrat sa na prislusny stavebny urad... ked budes chciet nieco rozsirovat aj tak budes potrebovat od nich povolenie...
Odpovedať
@hudos00781 v tvojom prípade ide o prístavbu a na to potrebuješ stavebné povolenie. To znamená, že potrebuješ podať na stavebný úrad žiadosť o vydanie stavebného povolenia a k nej priložiť potrebné prílohy. Jednou z nich je aj projekt pre stavebné povolenie. Ak ide o stavbu všeobecne, teda nie o stavbu na trvale bývanie, tak treba uplatniť § 6 (Odstupy stavieb) z Vyhlášky č. 532/2002 Z. z. Ministerstva životného prostredia, ktorou sa ustanovujú podrobnosti o všeobecných technických požiadavkách na výstavbu... Konkrétne: § 6 Odstupy stavieb (1) Vzájomné odstupy stavieb musia spĺňať požiadavky urbanistické, architektonické, životného prostredia, hygienické, veterinárne, ochrany povrchových a podzemných vôd, ochrany pamiatok, požiarnej bezpečnosti, civilnej ochrany, požiadavky na denné osvetlenie a preslnenie a na zachovanie pohody bývania. Odstupy musia umožňovať údržbu stavieb a užívanie priestorov medzi stavbami na technické alebo iné vybavenie územia a činnosti, ktoré súvisia s funkčným využívaním územia. (2) Stavbu možno umiestniť na hranici pozemku, len ak jej umiestnením nebude trvalo obmedzené užívanie susedného pozemku na určený účel. Ostatné už záleží od konkrétnych podmienok, lokality (v akej časti územného plánu sa nachádza) a o aký typ firmy ide. Administratíva alebo priemysel, alebo iné... Ak o výrobu a typ prevádzky, ktorý požaduje ochranné pásma, tak tieto musia byť dodržané.
Odpovedať
ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?