Preplatí developer odstránenie asfaltky na mojom pozemku?

Profilova fotka
Ked sme si dali zamerat pozemok geodetom, zistili sme ze nam cez celu sirku pozemku ide stara asfaltka (ktora podla suseda ma doost hlboke "zaklady.".:( ) Pri kupe nam realitak povedal nieco ine. (vedeli sme iba o starom elektrickom stlpe, ktory nam developer odstranil ako slubili). Tuto asfaltku nam ale zamlcali a ked to budeme chciet odstranit my, bude nas to stat podla doterajsich info nejakych 1500-2000eur (vraj min. 5 kontajnerov odpadu a bager) Mame nejaku moznost chciet po developerovi bud odstranenie alebo preplatenie nakladov?
Odpovedať
Profilova fotka
Pozri sa do kupno-predajnej zmluvy ak si si robila kopiu, ak nie zajdi na kataster.. Ak v nej máš klauzulu, v ktorej sa píše o zamlčaní alebo o anulovaní zmluvy v prípade zistenia ťarchy/vešej asfaltky..
Odpovedať
Profilova fotka
@philos tarchou sa moze mysliet aj asfaltka?
Odpovedať
@yaninca -pozri si na katasterportali mapu, ci tam ta asfaltka je zakreslena. Ak je, pozri LV, ak nema LV v C-cku, pozri E-cko. Ak tam ziadna nikde nie je, tak to neries, za socializmu sa robili cesty seja hoja..kazdopadne to ale ries s developerom, ktory ta mal oboznamit so skutocnym stavom pozemku. Ak tam niekde v mape figuruje cesta, tak opat pozri LV, kto je vlastnik. Mohlo sa este stat, ze za sociku vyasfaltovali cestu, ktora v skutocnosti ma ist nejako inak. (poznam taky pripad, ze cesta, ktora je v mape je obecna a ma ist uplne inak, ako ide v skutocnosti, proste sa vyasfaltovalo inak, ako to bolo historicky dane a teraz ma ten clovek problem, bo cesta ide cez jeho pozemok..)
Odpovedať
Profilova fotka
hm, @akvi , v kataster portali nie je ani chyru ani slychu po nejakej ceste... tak neviem. tusim si ju vybudoval sused ako skratku.. co mi teraz nijak nepomoze ked ju budem chciet odstranit. zial podpisali ze sme oboznameni so stavom pozemku z katastra nehnutelnosti a z miestnej obhliadky a ze ho kupujeme v stave v akom sa nachadza, len akurat bol na tej ceste navozeny stavebny odpad - mame to zakreslene este aj vo vyskopise-polohopise - a nic tam nebolo vidiet, samozrejme..
Odpovedať
@yaninca tak s tym uz asi nic nenarobite... to este mate ten lepsi pripad, kedze ta cesta akoby ani neexistovala. Ak ste podpisali, ze ste boli oboznameni so stavom a aj ste to boli omrknut, tak uz je to asi v haji.. Aj ked teda mohli by ste sa nejak odvolat, ze kedze cestu vidno nebolo, tak ziadate nejaku kompenzaciu a pod.. V podstate vam ciastocne zatajili stav, aj ked teda velmi tazko sa to dokazuje, kedze ste boli na mieste cinu a mohli ste si to vsimnut..
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi no, som si myslela..:( este to budeme skusat.. predsa len, ten vyskopis polohopis, snad aspon trochu pomoze.. ale vdaka aj tak:)
Odpovedať
@yaninca - az teraz som si precitala IP..poslala som ti odpoved ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi vdaka:)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?