Prepis pozemku

Potreboval by som poradit ako prepisat pozemok ktori vlastni moja starka, chcel by som tam stavat rodinny dom. tusim je vedeny ako orna poda. ona je spoluvsatnickou este z jednym panom snim by som sa dohodol ktoru cast pozemku by som chcel.
Odpovedať
@heckit v prvom rade si zisti, ci sa tam stavat da, ak je to extravilan, tak moze to byt problem, to ti ale povedia na obecnom urade. Kedze pises, ze starka a ten pan su spoluvlastnikmi, budes potrebovat geometricky plan, ak teda chces len tu starkinu cast. Spoluvlastnik s tym musi samozrejme suhlasit, pri takomto vlastnictve si nemozes len tak lazo plazo oddelit "svoju" cast.. Ked budes mat geometricky plan, ktory parcelu rozdeli, tak potom mozes prepisat tu starkinu cast na seba, bud kupno-predajnou zmluvou, alebo darovacou..
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi Ako mam postupovat ked moji rodicia tiez chcu prepisat pozemok na mna polovicku pozemku kde sa v pohode vojde este jeden domcek ...skor mam na mysli za kym ist ktory ohodnoti ci sa na nom vobec stavat da.. :-S
Odpovedať
@morandia ci sa tam da stavat ti povedia na stavebnom urade - bud je priamo v obci, alebo spada pod nejaky zdruzeny stavebny urad - to byva osoba, ktora ma na starosti viac mensich dedin. Ale to ti vsetko povedia priamo na obci.. Rovno sa ich opytaj aj na podmienky, ak nejake maju stanovene (napr. ulicna ciara, rozmery a vyska domu a pod..) Ak bude toto ok, potom geodet musi rozdelit parcelu na cast, co prejde na teba a cast, co ostane rodicom. Urobite prepis kupno-predajnou, alebo darovacou zmluvou a nasledne mozes zacat vybavovat projekt, vynatie pody a stavebne povolenie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 rokoch
Profilova fotka
Manželka vlastní chalupu s pozemkom, ku ktorej je ešte jeden pozemok ktorý je napísaný ešte na jej starého otca ktorý už nežije od roku 2001, čo treba na prepis toto pozemku po jej starom otcovi. Stačí iba na katastri alebo treba dedičské konanie.Dakujem
Odpovedať
@stanislav_matej musite obnovit dedicske konanie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?