Prepis pozemku a papierovacky

Dobry den. Chceli by sme zacat stavat na pozemku,ktory budem mat od starej mami. Mam par otazok a budem velmi rad ak sa najde niekto kto mi pomoze. Ake papiere potrebujem na prepis? Ak chcem zavolat geodeda na ohranicenie pozemku ten moze prist az ked bude pozemok prepisany na katastry? Dakujem.
Odpovedať
http://www.sora.sk/prepis-vlastnictva... http://ekonomika.sme.sk/c/5990716/pre...
Odpovedať
@filip3 geodet moze prist kedykolvek, je uplne jedno, kto je vlastnik. Papiere na prepis - potrebujes zmluvu, bud kupno-predajnu, alebo darovaciu, podla toho, ako ste sa so starkou dohodli, potom navrh na vklad.. Pockala by som na tvojom mieste na toho geodeta, moze sa stat, ze tam zisti nejake nezrovnalosti, tak ak by bol treba aj novy GP, tak to potom mozes zaniest spolu, aby si sa zbytocne nezdrzoval. Ak bude vsetko ok, tak geodet len vytyci hranice, to sa nedava na kataster, to sa proste len urobi v terene..
Odpovedať
Dakujem..
Odpovedať
To s tým geodetom záleží od toho, ši je parcela vedená v registri E alebo C. Ak je v E, určite by som dala urobiť geometrický plán, na základe ktorého sa potom spíše aj zmluva. Ak je v stave C, netreba vôbec volať geodeta, ak vieš, kde je hranica parcely v teréne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?