Prekvalifikovanie parcely z E na C

Zdravím, vysporadúvam si pozemok, ktorý je v intraviláne parcela reg. E kategórie. V budúcnosti chcem na ňom stavať, vie mi niekto povedať, či ho potrebujem (resp.musím) prekvalifikovať na parcely reg.C? Ak hej, čo všetko na to potrebujem, kde to treba ísť nahlásiť, čo všetko treba poriešiť a ako dlho asi trvá ten prevod z E na C ?? Ďakujem
Odpovedať
@maaato Prepis z registra E do registra C je jedna vec a možnosť stavať na parcele je druhá vec. To, že to prepíšeš do registra C nemá nič spoločného s možnosťou stavať. Ale samotný prepis z E na C sa realizuje geometrickým plánom a zápisom v katastri. Oslov geodeta, aby ti vypracoval GP. bude to stáť cca 200 € plus poplatky katastra.
Odpovedať
@chrobak7 dakujem, ale na parcele E sa neda stavať, či hej?Je to v uzemnom planovacom rozhodnutí že tam možem stavať, takže preto sa pýtam, čo všetko je potrebné na to.
Odpovedať
Profilova fotka
@maaato najskor si prever na obecnom urade či je parcela v uzemnom pláne a ci tam stavbu pripadne povolia. Až potom ries prekvalifikovanie nech zbytocne neinvestujes. Nie na každej parcele povolia stavbu.
Odpovedať
... treba si ísť na Okresný úrad - pozemkový a lesný odbor a tam ti povedia všetko čo potrebuješ ...
Odpovedať
@maaato Nakoniec, pri vynímaní pozemku by sa aj tak preklasifikovala parcela na register C, ale nie je isté, či ti dam dovolia stavať. Treba sa informovať na stav. úrade.
Odpovedať
@jankazb ta parcela je medzi domami na jednel z ulic v intravilaáne. To som si už preveroval, je tam možnosť stavať.
Odpovedať
Potrebuješ Geometrický plán. Ináč to na C-čkovú parcelu nedostaneš. A áno musíš to prehodiť na C stav, na E-čkové parcely sa stavebné povolenie nevydáva.
Odpovedať
@jojo2426 Geodet mi to vymeria, ja dám návrh na prekvalifikovanie z E na C.Dokážu mi to prekvalifikovať aj vtedy keď sú tam nejaký neznamy vlastníci , či potrebujem to mať komplet všetko napísané na seba?
Odpovedať
@maaato stavebné povolenie ti SÚ vydá aj na pozemok, ktorý je v katastri zapísaný aj ako E. Ako stavebník doložíš LV, kde si zapísaný ako jeho vlastník, pokiaľ nie si vlastníkom pozemku-kov, tak k žiadosti o stavebné povolenie doložíš iné ako vlastnícke právo k pozemku.. Po uskutočnení stavby ku kolaudačnému konaniu dáš vypracovať GP na porealizačné zameranie stavby, ktorý overí OÚ - katastrálny odbor a následne s právoplatným kolaud. rozh. dáš návrh na vklad do KN podľa GP s novými C parc. č.
Odpovedať
@maaato Ak sú tam neznámi vlastníci alebo iní vlastníci než ty, tak bez ich súhlasu neprevedieš parcelu registra E na register C. Na takú parcelu by ti ani stavebné povolenie nevydali.
Odpovedať
@chrobak7 Ja som vyše 80% vlastník parciel ostatných vlastníkov zastupuje SPF..Je možnosť sa s ním nejak dohodnúť?? Vie mi niekto o tom napísať.
Odpovedať
@maaato Problém je, že SPF len spravuje, nie je vlastník. Takže s ním sa asi nedohodneš. Musíš vyhľadať pôvodných vlastníkov v pozemkových knihách.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@maaato SPF je oprávnený uzatvoriť zmluvu o zrušení a vyporiadaní podielového spoluvlastníctva za tzv. nezistených vlastníkov, ktorých podiely na pozemku spravuje. Všetky náklady (znalecký posudok...) hradíte Vy. @chrobak7
Odpovedať
ajajaaaaj, pri dnesnych uradnikoch a slovenskej birokracii ti prajem megapevne nervy, ak planujes stavat o 5rokov, tak zacni vybavovat a riesit veci teraz, lebo uz vcera bolo neskoro... osobne poznam ludi, ktori si radsej kupili iny riadny stavebny pozemok aby nemuseli stracat nervy a cas po uradoch... alebo ako je dobrym zvykom, pokial mas cash a neziadas o uver tak postav tam dom nacierno, nebudes ani prvy a ani posledny... vzhladom nato kolko uz ich mame na slovensku a ani jedna cierna stavba sa nezburala tak smelo do toho :-D prinajhorsom zaplatis pokutu...
Odpovedať
@godfather so SPF to už riešim..len teda ide mi o tu pokutu, necchem platit 30litrov len tak..ak byto bolo 1-2000,tak ok..to sada..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?