Pozemok

Zdravím vás. Mám jednu otazku ohladom vlastnikov parcely. Su traja vlastnici parcely (orna poda) dvaja chcu predat jeden ani za svet. Da sa stym nieco robit? Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
Bohužiaľ nedá, jedine že by ho zaujala vyššia cena. Dokonca aj ten, kto chce predávať svoj podieľ, musí osloviť ostatných spoluvlastníkov, či nemajú záujem odkúpiť jeho podiel za cenu, na ktorej ste sa dohodli. Spoluvlastník má predkupné právo a môže si to za tú Vami dohodnutú sumu s predávajúcim odkúpiť. Pokiaľ by ste ho obišli a zistí to, môže to dať na súd a Vy mu ho budete povinný predať za sumu, za ktorú ste to kúpili.
Odpovedať
Profilova fotka
Dohoda. Tu nepomôže nič, iba dohoda. predstav si, že si majiteľom 1/3 nehnuteľnosti a tí dvaja spoluvlastníci by Ťa obišli a poza Tvoj chrbát sa dohodli proti Tvojmu súhlasu.... Vieš si to predstaviť.....? Musíš sa dohodnúť... - s tým tretím.
Odpovedať
Sanca je.Sudnou cestou...sud moze po preskumani okolnosti moze nariadit predaj tomu, kto predat nechce
Odpovedať
Profilova fotka
@mihi29 pozri sem: http://www.hurtaj.sk/zrusenie-a-vypor...
Odpovedať
ako pise majki555 - sudnou cestou. bud nariadi sud predaj alebo vyclenenie podielu. ale to uz je na pravnika.
Odpovedať
Profilova fotka
@mihi29 urcite by som siel najskor priamou cestou a to dohoda vsetkych spoluvlastnikov ak sa nedohodnu mozu ti oni odpredat svoj podiel s tym ze musia vopred upozornit alebo umoznit odkupit ich podiely 3-tiemu spoluvlastnikovi ako pisal @petertn ak to on odmietne a podpise ze sa vzdava predkupneho prava tak si mozes kupit ich podiely ale ci ti potom aj ten treti povoli je vo hviezdach nemozes nikoho prinutit aby ti predal svoj majetok, mohlo by to byt neskor chapane ako predaj z donutenia a pod natlakom co je v konecnom dosledku trestny cin. Ak je ten pozemok tak lukrativny ze sa oplati kupit odkup podiely od tych 2 a s tretim sa dohodni na vyssej sume a kup aj ten ak sa bude dat dohodnut :)
Odpovedať
mam problem na susednom pozemku je studnicka s ktorej preteka voda cez moj pozemok....Sused sa rozhodol ze cez moj pozemok viac vodu nepusti....mam na tom pritoku spravene jazirko a voda od sameho zaciatku ako je studnicka pretekala cez moj pozemok....moze sused odklonit vodu tak aby nepretekala cez moj pozemok
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?