Pozemok zaplatit dodatocne za elektricku pripojku ? Alebo je to spekulant ?

Dobry den, predajca pozemku mi po 1 mesiaci od nadobudnutia pozemku napisal: "Po nadobudnutí pozemku parc. č. XXXXX za účelom zabezpečenia odberu elektriny vás týmto žiadam o vykonanie zmeny zmluvy na dodávku elektriny.                                 Zabezpečenie dodávky elektriny okrem zriadenia el. prípojky , ktorá prislúcha k pozemku si vyžadovalo : 1/ zabezpečenie pripojenia odberného miesta do distribučnej sústavy , ktorej súčasťou bol aj projekt skutočného vyhotovenia , úprava elektromerového rozvádzača , revízna správa a pripojovrací poplatok.                                 2/ zabezpečenie dodávky elektriny vrátane montáže elektromera.                   Čiastka na refundáciu nákladov predstavuje 500,-€." -- Chcel by som infomovat, ze - na akomkolvek stretnuti nebola spomenuta verbalne predavajucim ziadna refundacia nakladov na elektromer a pripojenie - v zmluve a nadobudnuti pozemku nie je nikde spomenute ziadna refundacia nakladov. Osobne rad jednam ferovo, avsak tu si myslim, ze predavajuci sa snazi ziskat dodatocne dalsiu ciastku. Ak by mi to oznamil vopred nemal by som s tym problem Ako by ste postupovali ?
Odpovedať
@cico29 idealne sa spytat pravnika ci ma na zaklade zmluvy narok ziadat taketo nieco. Malo by v zmluve byt spomenute ze s cim sa pozemok predava a co vsetko preberas. Ak som spravne pochopil, tak tam pripojka aj elektromer uz boli v case predaja zriadene. On chce len zmenit zmluvu na Teba - co je v poriadku. Neviem ale odkial prisiel na tych 500EUR. Asi by som si vypytal fakturu (ktoru asi nebude mat). Zmena zmluvy na elektrinu by mala byt riesenia v kupnej zmluve. Pravnik sa na to pozrie a za 15 minut Ti povie co robit.
Odpovedať
@cico29 čo bolo v zmluve pri kúpe pozemku?bol tam i namontovanie elektromera v skrinke? ak nie musíš to zaplatiť a prihlásiť na seba,pýtaj si ale faktúru na všetko, ak si kupoval pozemok i s pripojením tak si to už zaplatil a stačí len prihlásiť vybaviť u distribútora prepis zmena vlastníka, hradíš vtedy len to.
Odpovedať
@duzu keď je už elektromer namontovaný prečo by som mal platiť. Len prepísať. V zmluve je kúpna suma ta sa dá meniť len dohodou oboch zmluvných strán. To ze tam pôvodný majiteľ zriadil prípojku je jeho problém ak ho o to nežiadal kupujúci (písomne). Nie som právnik ale podľa mňa nemá narok na nič. Suma 500 eur za vybudovanie prípojky a obsahovo co tam písal je ok, ale su to jeho náklady.
Odpovedať
@cico29 Ja by som si v prvom rade vypýtal doklady, ktorými tie náklady preukáže. A to, že tie náklady vznikli PO kúpe pozemku. Ale hlavné je, čo je v zmluve o kúpe pozemku. Či je pozemok kupovaný spolu s elektrickou prípojkou.
Odpovedať
Aktualizacia: ak sa niekto ocitne v podobnej situacii, nech kontaktuje ZSE. Nutné je im dodať elktronicky, písomne podklady. ZSE následne vyzve bývalého majiteĺa nech im preukáže vlasnícky alebo nájomný vzťah k nehnutelnosti. Ak to bývalý majiteľ nebude vedieť preukázať podľa obchodných podmienok ZSE (podľa čl5 bod 5.2.6), , bude oprávnená ZSE ukončiť s bývalym majiteľom zmluvu
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?