Pozemok s viacerými majiteľmi - môžeme tam stavať?

Dobry vecer, vyhliadli sme si pozemok kde sa nachadza viacej majitelov. Vlastnia velky pozemok, ale my mame zaujem iba o cast. Uz sme zacali obvolavat a su ochotny predat urcitu cast. Cize od kazdeho kupime iba urcitu cast a este im ostane zvysok. Jedna pani mi navrhla , ze ona mi preda celu svoju cast!! Ze ona ten zbytok Co jej ostane nepotrebuje. AK by som kupil iba jej cast, mozem tam stavat? Treba sa nejak aj dohodnut z ostatnyma majitelma? Dakujem za vase nazory...
Odpovedať
Stavať tam nemôžeš. Aj keď kúpiš podiel od tej pani, každý z majiteľov vlastní všetko(úmerne podľa podielov samozrejme) a nie je určené čo. Musel by si to rozparcelovať a tým určiť čo je koho. A to býva vačšinou problém a navyše by si to musel ty zaplatiť keďže ty chceš stavať.
Odpovedať
@nomad37 Nie neda
Odpovedať
@nomad37 Najprv by si mal s nimi uzavrieť zmluvu o budúcej zmluve, potom dať zhotoviť GP na tú časť o ktorú máš záujem (hovorím časť nie podiel) tým vznikne nová parcela ktorú od nich odkúpiš. Keby si odkúpil celý podiel čo ti ta pani ponúka stal by si sa len spoluvlastníkom na celej parcele.
Odpovedať
Durko64 diky za vysvetlenie. A ak nahodou by som to chcel dat rozparcelovat, kto urci ako sa to rozdeli. Viem ze podla podielov sa vypocitaju m2 ale mam na mysli napr. Sirku , dlzku , poradie kto ma kde....?
Odpovedať
@ruren ale nato potrebujem Tak ci tak suhlas vsetkych majitelov, ci?
Odpovedať
@nomad37 Kupovať musíš od všetkých. Inač by ti bol nanič.
Odpovedať
Profilova fotka
v prvom rade si polož otázku či ti ten pozemok za to stojí, lebo väčšinou to vie byť problém, keď pozemok má viacerých majiteľov, dohodnúť sa s každým to je na dlhé lakte a ešte ak niekto začne vymýšľať, to je amen.
Odpovedať
Profilova fotka
osobne ti poviem, ze neviem ci by som a do toho pustal. zvacsa co som pocul o podobnych situaciach, nedopadlo to zakazdym nejak zdarne a byval s tym celkom problem. istotne by ste podla mna nasli nieco lepsie a hlavne, co by nebolo take problematicke
Odpovedať
Skús, navhni si tak aby ti to vyhovovalo a skús osloviť ostatných spoluvlastníkov(stačí na papiery) či by s tým súhlasili. Ak nie, tak kašli na to. Dnes sú niektorí blbci, že rozpalcelovaním prídu o prístup a oni to aj tak podpíšu.
Odpovedať
@nomad37 Musíte sa dohodnúť so všetkými spoluvlastníkmi, ktorí medzi sebou uzatvoria zmluvu o vytvorení novej parcely na základe geometrického plánu. Následne túto parcelu odkúpite.
Odpovedať
ak chce niekto predať svoj podiel na spoločnom pozemku, musí ho najprv ponúknut spoluvlastníkom, a až keď oni neprejavia záujem, môžu ho predať tretej osobe - tebe @nomad37 ak spoluvlastníci neprejavia záujem, možeš odkupiť podiel na pozemku. pri parcelizácii pozemku sa jednoducho musiš dohodnúť so všetkými, buď im to rozparceluješ všetko alebo si len "vysekneš" svoju časť s ktorou oni - všetci budú súhlasiť. Ak sa nedohodneš môžeš podať návrh na súd a súdnou cestou sa vysporiadať. Lebo na cudzom stavať nemôžeš a oni - ostatný spoluvlastníci ti nemôžu brániť v plnohodnotnom užívaný tvojho vlastníctva - pozemku. Tam už bude na súde ktorú časť ti súd "vysekne"
Odpovedať
Tak ako pisu ostatni! Musis si to so vsetkymi vlastnikmi vydiskutovat a dohodnut sa. Pri takychto pozemkoch to vobec nie je jednoduche. Takze byt tebou radsej hladam druhy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Vela je toho na pisanie @fural, nieto este toto vsetko vykonat. Podla mna bude aj jednoduchsie najst si novy pozemok. Lebo taketo pozemky, kde je viacero majitelov to vie potrapit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?