Pozemok s násypom

Profilova fotka
dobry den. vedel by mi niekto poradit ci je rozumne stavat na pozemku, ktory bol vyrovnavany nasypom zo zeminy pred asi 5 rokmi?v rohu pozemku sa nachadza kopcek, ktory je z povodnej zeminy.rozmyslali sme ze tam by sa postavil dom. nebude vsak problem ze zvysok pozemku by bol a nasypu?nemalo by to vplyv na statiku?dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
S dnom základu domu sa musíte dostať na pôvodný terén a zhutniť ho na predpísanú mieru..
Odpovedať
@sonjita ak viete ze tam je nasyp odporucal by som urobit terene skusky priamo v mieste kde bude dom stat, urobit tam sondu, o aku hrubku nasypu ide a ci ide len o cistu zeminu alebo aj neaky ,,bordel", pripadne skusky stlacitelnosti a vsetko za konzultacii so statikom, ktory robi projekt na dom. Stavat sa nato urcite da, len treba urobit patricne opatrenia, moze sa kludne stat ze budete musiet dom urobit na zakladovu dosku a nie na pasy, ale to len ako priklad v pripade velmi zleho nasypu. Alebo ak ide o nasyp cca 1 meter, moze sa ist zo zakladmi do povodnej zeminy, ale to uz su konkretne riesenia, ktore sa daju robit, len na zaklade podklav z prieskumu.
Odpovedať
Profilova fotka
Kamarat ma dom na nasype. Neviem ci to je tym ale asi ano. Strasne mu popraskal. Niekde sa musela urobit chyba.
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem za vase rady :) stale sa rozhodujeme ci kupime ten pozemok pretoze su tam aj ine komplikacie...snad sa rozhodneme dobre :)
Odpovedať
@sonjita Skuste sa poobzerat inde. Pozemkov je dnes neurekom a aj bezproblemovych. Po mojich skusenostiach s pozemkami a stavbou domu dnes uz viem, ze druhykrat nebudem robit absolutne ziadne kompromisy. Drzim palce, aby ste sa rozhodli dobre :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Zaklady musi byt pod nasyp... V nasi lokalite zavezl developer nekolik pozemku... Majitele muselikopnout hloubeji :(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?