Pozemok novy

Caute.kto mi vie povedat,kto dava rozhodnutie o tom,ze kupeny pozemok(zatial orna poda,ale registrovana pod C),ze bude stavebny pozemok?
Odpovedať
@zuzanapi11 pozemok sa stava stavebnym v momente vydania stavebneho povolenia.. Takze az ked dostanete stavebne, tak pozemok je stavebny.. Nevedie sa to na katastri, takze tam sa to neda zistit.. Ak chcete mat istotu, ze na danom pozemku sa da stavat, podajte si ziadost na obecny urad o uzemno-planovaciu informaciu.. Tam dostanete vyjadrenie, ci je pozemok urceny na zastavanie a za akych podmienok...
Odpovedať
Ak je v uzemnom plane obce na danom pozemku uvazovana vystavba tak ho mozes povazovat za stavebny akurat musis vynat podu z podneho fondu
Odpovedať
@slabak uvazovana vystavba ale nemusi byt myslena ako vystavba rodinnych domov..takze tato informacia je nepostacujuca.. Treba si dat tu ziadost, inak sa to nedozvie.. Uzemie urcene na zastavanie moze byt napr. aj uzemie urcene na vystavbu technickeho zabezpecenia obce a pod... A potom tam rodinny dom pravdepodobne nepovolia..
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanapi11 Ziadost na obec/mesto o uzemnoplanovaciu informaciu vratane regulativov v zmysle platneho UPN (pokial ho ma obec/mesto schvalene) + vyjadrenie k zameru vystavby - prva vec este pred kupenim pozemku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?