Pozemok- material zo zakladov

Dobrý deň, potrebovala by som poradiť ak má niekto s týmto skúsenosť. S manželom sme kúpili starší dom, kde robil nové základy kvôli nadstavbe. Staré základy boli zväčša kameň, hlina a veľmi malé percento cementu. Tieto rozbité základy nosil do diery, ktorú urobila rieka, keď sa dvihla hladina a boli veľké dažde bolo to už dosť dávno. Dieru tým zasypal a zrovnal so zemou, čím vznikla rovná plocha. V tomto materiály sa okrem spomínanej hliny, kameňov a cementu (ktorého je tam pár percent) nič iné ani škodlivé nenachádzalo, nedostalo sa to do rieky, nikomu tým nespôsobilo žiadnu škodu ani ujmu. Podali naňho trestné oznámenie (predvolanie z polície mu ešte neprišlo, no policajt ho zastavil v blízkosti miesta, kde mu následne vysvetlil o čo ide) a ďalej sa to má posunúť na životné prostredie. Preto sa chcem informovať čo môžeme očakávať a aké vysoké sankcie za to môžu hroziť? Manžel nebol jediný, ktorý tam nosil podobný materiál. Vopred ďakujem za každú odpoveď.
Odpovedať
@sofiaj12323 tak stavebný materiál by sa nemal vyhadzovať nikde do prírody, jediný nebol, ale to nikoho zaujímať nebude, treba si naštudovať zákony ak tam je možnosť sa brániť, aby ste vedeli, že čím, budete si zoháňať aj právnika na to nie? on vám vie najlepšie povedať, čo hrozí a čo nie, a na neho podali trestné oznámenie za znečisťovanie žp?
Odpovedať
Áno chápem, no nebol to žiaden škodlivý odpad... Všetko sme vždy riadne vyvážali a zlikvidovali len v tomto sme pochybili, no čo už, človek sa učí na vlastných chybách.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?