Pozemok je takto daný, treba zmenu?

Profilova fotka
Plánujeme kúpiť tento pozemok. Pozemok je momentálne rozdelený na 3 parcely, viď obrázok. Dom sa bude stavať s veľkou pravdepodobnosťou v časti: Parcela 19 Na parcele 20 stál dom, už tam nie je. Všetky 3 parcely patria jednému vlastníkovi, od ktorého ideme pozemok kúpiť. Vidím tam parcelu 21 - Záhrady je nutné niečo s tým robiť pri zápise? teda napr. zmeniť to Záhrady na Zastavané plochy? aj keď tam asi naozaj bude len záhrada pri dome, garáže plánujeme pri ceste. Aký je tam postup? Ceny? Či to nechať pri kúpe tak a až potom riešiť?
Odpovedať
@dulius na 19,20 mozete stavat, keby ste chceli stavat na 21 je potrebne vynatie z PF. ak tam nebudete stavat tak to ostane tak ako je.
Odpovedať
Profilova fotka
@denisafono dik - jasna vec ... tyka sa to aj nejakeho zahradneho altanku napr? myslim, kebyze ho chceme na 21
Odpovedať
@dulius no my mame zahradny domcek postaveny na nevynatej casti, ma 24m2 ale pssst....
Odpovedať
@dulius Altánok je jednoduchá stavba, pri ktorej stačí iba ohlásenie, netreba stav. povolenie. Myslím, že kvôli altánku netreba vyňať z pôdneho fondu. Ale lepšie je opýtať sa na miestnom stav. úrade, lebo vieš, úradníci majú posledné slovo.
Odpovedať
Profilova fotka
@dulius vsetko Ok, nie je tam zasadny problem pre vystavbu. Na zahradu nie je potrebne vynatie z PF ak je to v intravilane obce do 5000 m2. Odporucam v prislusnej obci, resp. meste poziadat o uzemnoplanovaciu informaciu k zameru vystavby na predmetnych parcelach.
Odpovedať
Na toto sa nedá tak jednoducho odpovedat, lebo nevieme ako je to na susednom pozemku 19. Je tam RD? Budu dodrzane min. odstupy?
Odpovedať
Profilova fotka
@jaronr susedna parcela je rozdelena rovnako napravo na obytnu a nalavo zahradu (zahrada sa taha este viac dolava), vid obrazok, kde som naznacil kde stoji teraz jeden stary neobyvany dom
Odpovedať
Profilova fotka
Kupovali sme pozemok deleny podobne na 3rozne casti. Cena bola dana za celok. Nema zmysel vynimat pod stavbu viac ako je nutne nevyhnutne z dovodu vysokej dane. Pod drobnu stavbu staci ohlas drobnej stavby a nemusi byt na vynatom pozemku.
Odpovedať
Veru zbytocne budes platit vyssiu dan. Uz aj teraz mas toho vynateho viac nez dost. Ale zasa bratislavska dan to asi nieje.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska Kosice okolie, nemam sajnu aka je velka dan, ved uvidim ... dakujem za odpovede
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?