Pozemok - geometrický plán na vyňatie z pôdneho fondu - akú veľkosť pod domom?

Ahojte, poveril som geodeta na vyhotovenie geometrického plánu pre vyňatie pod domom z pôdneho fondu. Ten mi vyhotovil mapku, kde z každej strany pridal po pol metra na šírke a dlžke domu, lebo podľa neho treba dať rezervu, lebo sa to nikdy nepostaví presne a bolo by treba potom dať pri kolaudácii znova požiadavku na ďalšie vyňatie z pôdneho fondu. Mne sa to nezdá, lebo namiesto plánovaných - skutočných 238m2 pod domom mu takto vyšlo 274m2, čo je teda dosť ak treba nad 250m2 zaplatiť (mám vysokú bonitu pôdy). Tiež sa mi nezdá aby sa pri zameraní stavby mohli pomýliť o pol metra, takú toleranciu nemajú asi nikde na svete. Tak som mu povedal aby to prehodnotil, tak povedal že aspoň 0,3m po každej strane pridať. Ja nechápem ako je možné, že ak ja dokážem s pásmom presne odmerať šírku 10,6m, tak pri zakladaní stavby s laserovými a GPS prístrojmi nedokáže geodet presne určiť šírku a dlžku domu? Potrebuje na obidve strany 0,3m toleranciu? Teraz neviem čo mám robiť, on trvá na pripočítaní 0,3 metra okolo domu. Mám osloviť druhého geodeta alebo súčasnému povedať aby to robil len pod domom presne. Aj architekt na výkrese situačnej koordinácii aj v technickej správe pri bilancií plôch označil ako zastavanú a spevnenú plochu len tých 238m2 a k tomu chodník 11m2 , spolu necelých 250m2.
Odpovedať
Dom ti postavia šikovní stavbári presne na cm ako píšeš. No skôr ako čosi pridávať z každej strany by si si mal urobiť presný nákres chodníkov, parkovacích miest .... a toto dať spolu s plochou na dom vyňať. Asi nebudeš behať peši a autami po blate. Takto sa to po správnosti zvykne robiť.
Odpovedať
@pripad001 Tých 250m2 mám spolu zastavanú aj spevnenú plochu, takto to architekt navrhol, v tom by mali byť už aj chodníky. Dom ako taký je len na ploche 169m2, zvyšok sú chodníky a terasa, tie ale sú hneď vedľa domu a tak spolu tvoria tých 238m2.
Odpovedať
@trubiroh Tak nie je čo riešiť. Daj vyňať presne, nie je čo riešiť. Geodeta vymeň. Alebo nech ti on zaplatí vyňatie ked ťa takto zavádza. Po správnosti by ti mal poradiť, aby si vyňal menej, v domnienke, že to aj tak nikdy nikto nebude premeriavať a tak de facto ušetril.
Odpovedať
@trubiroh tam ti akurat možu tak narast m2 že povedzme miesto 15cm zateplenia das 20cm a viac.inak nie. Ked uz mas dom hotovy vtedy aj tak treba ku kolaudaciii skutocny stav zamerat.
Odpovedať
@trubiroh už máš vydané stavebné povolenie, ku vydaniu ktorého OÚ pozemkový odbor vydal stanovisko k pripravovanému zámeru, t. j. stavbe RD alebo to je GP na vyňatie s presnou výmerou potrebuješ až ku kolaudačnému rozhodnutiu? Do 250 m2 sa za trvalé vyňatie PPF pod stavbou RD odvody neplatia.. Stavebné povolenie na RD na pozemku vedenom ako PPF SÚ vydá až keď budeš mať v stanovisku - súhlas z OÚ - pozemkového odboru.
Odpovedať
@janetbla Nie, nemám ešte stavebné, teraz sa rieši ešte len územné konanie, lebo najprv mi povedali že bude spoločné územné so stavebným a potom po mesiaci povedali že je treba zvlášť najprv územné a potom budem musieť vybaviť také zjednodušené stavebné konanie :-( . No a k tomu územnému potrebujem to vyňatie z pôdneho fondu, to ale mi hovorili na začiatku aj k tomu spojenému územno-stavebnému konaniu. Takže teraz riešim s geodetom to vyňatie pôdy, aby som to mohol včas podať, hneď ako dostanem vyrozumenie o začatí územného konania.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?