Pozemok bez prístupu do ulice.

Ahojte. Mame moznost kupit pozemok, ktory vznikol rozdelenim velkeho pozemku 1600m na dva 800m. Rozdelenie je vsak take, ze prvy pozemok bude pri ulici a ku druhemu povedie prijazdova cesta po celej dlzke predneho pozemku. Tá bude patrit k zadnemu pozemku, bude mat dlzku cca. 30m, sirku 3,2m. Zadny pozemok bude teda uzavrety medzi okolitymi pozemkami. Samozrejme ho zvazujeme z dovodu vyhodnejsej ceny. Jedna sa o nasu vysnenu lokalitu v ktorej je nedostatok pozemkov, ale zase nechceme kupit na cely zivot nejaku hovadinu. Kupili by ste nieco take? Co si o tom myslite? Dakujem za Vase postrehy!
Odpovedať
1
2
nemam vyhlad na ulicu a nechyba mi. vyhovuje mi sukromie a ticho.
Odpovedať
@atlaska Dakujem za odpoved. Aky mate velky pozemok? Bojim sa,ze sa budeme medzi inymi zahradami a domami citit stiesnene, obzvlast ked chceme stavat bungalov.
Odpovedať
@atlaska inak aj ulica je celkom ticha, bocna, takze v tejto lokalite je ticha dost aj pri ulici.
Odpovedať
ak mate prijazdovu cestu, nevidim v tom problem. Mne by ulica nechybala a vyhlad na ulicu uz vobec nie :-)
Odpovedať
nasa je tiez ticha,ale mne nevadi ze na nu nevidim,pozemok je velky cez 800 m2. keby si mala jednu cast plotu na ulicu aj tak tam das vstup, garaz a nejaku predzahradku a zivot bude vzadu zasa medzi zahradami.
Odpovedať
podla mna je to v pohode.
Odpovedať
@lets_do_this Ak je to tvoja vysnívaná lokalita, tak to asi aj tak chceš kúpiť a od nás len chceš asi odobrenie. Je to na tebe. Ty si musíš zvážiť všetky okolnosti. V druhej téme, ktorú si k tomuto založila som ti napísal negatíva. Ja by som taký pozemok nebral. Na druhej strane ušetríš za plot.
Odpovedať
@chrobak7 ano, urobila som tu temu duplicitne, lebo som ju omylom hodila do zlej kategorie... dakujem za tvoje prispevky ;-)
Odpovedať
Kvoli vasemu sukromiu je to mozno fajn, urcite bude viac obyvatelom predneho domu vadit, ak im budete pravidelne chodit autom popod nos. Jednu vec skuste zmenit, sirka cesty 3,2m je velmi malo, ak v zime nasnezi, tak co urobite s tym snehom? Ak k vam pride navsteva, tak kde budu parkovat? Bude dost miesta na ulici pred prvym domom? Mal som podobny pozemok, cesta k nemu mala romer 25x3,5m, podarilo sa mi po par rokoch rozsirit ju na 4,5m, uz sme mali projekt a nakoniec sme to (nastastie) vyhodne predali a nasli este lepsi pozemok.
Odpovedať
@stowasser no tak ešte aby im vadilo, že 1-2x denne popri nich prejde naše auto 20 km rychlosťou :-). K tej ceste by žiadne iné autá prístup nemali a ulica je taká tichá, že ani pred domom im toho moc jazdiť nebude. No a z takej cesty 3,2 metrovej sa nedá sneh odhrabať ručne? Z akého dôvodu je taká cesta úzka. My tam nebudeme mať priestor na rozširovanie. Návšteva môže parkovať po celej tej ceste. Pekne v rade za sebou - zmestí sa tam takto 8 áut, také parkovanie nemá ani prezident :-D Ale inak by bolo parkovania aj na "našom" pozemku dosť.
Odpovedať
@lets_do_this 1. Pekne v rade za sebou ? No a práve to je tá kravina :) Ak bude chcieť niekto z rady odísť, musia mu všetci za ním uvolniť miesto ... V bežnej praxi návštevy parkujú na ulici pred domom / pozemkom toho, koho idú navštíviť, vy budete mať z ulice len 3,2 metra a teda, návštevy budú parkovať kade tade pred "cudzími" domami ... To im samozrejme nikto zakázať nemôže, no neprospieva to susedským vzťahom :) 2. Sneh = samozrejme, že to môžete odhadzovať ručne. Ide skorej o narážku na to, kam ten sneh budete hádzať, keď máte len 3,2 metra širokú cestu. Bežné auto strednej triedy má šírku cca 1,8 metra ... Ostáva vám, tým pádom 1,4 metra, čo je 70 CM z každej strany. Ak budete odhadzovať sneh "na tieto" strany, budete "zužovať výjazdovú cestu, keďže po jej krajoch budú kopy snehu :) Ja len objasnujem, čo strowasser napísal :)
Odpovedať
@lets_do_this Pozri, nechcem na teba utocit, sam som zazil, ze som sa "zamiloval" do jedneho pozemku a bol som slepy vidiet negativa, je to ako byt zamilovany do nespravnej zeny :) Tu som nasiel zaujimave komenty k tomuto: 15.02.2013 | bloodymirko - Minimalna sirka pristupovej cesty je 3m, ale z vlastnej skusenosti doporucujem spravit ju co najsirsiu. Pocas vystavby tam budu jazdit tazke mechanizmy, ktore maju niekedy problem trafit sa aj do 4m sirokej cesty. Ak bude cesta sukromna, jej sirka, ale aj udrzba je na vas (3 a viac metrov) 15.02.2013 | Renik - 3m je skutočné minimum, reálne je to iba trápenie s prístupom, potvrdia to všetci čo takto žijú. Musíte rátať aj s tým že cez túto "cestičku" musíte k novej stavbe priviesť aj všetky inžinierske siete (voda, kanalizácia, plyn, elektrina, internet a.p.). Keď bude z každej strany postavený plot je problém normálne vystúpiť aj z auta, bežné autá majú šírku 1.9 až 2.2 m aj vrátane spätných zrkadiel, nehovoriac o problémoch s nákladnými autami. Smetiarske auto Vám určite smeti neodvezie, celý život budete smetné nádoby voziť k hlavnej ceste. Ďaľšie problémy sú v zime so snehom, v prípade požiaru alebo potreby sanitky. Najhoršie je keď sa cez takéto "cestičky" urobí prístup k viacerým domom, k jednému príde navšteva autom a ďaľší je zablokovaný. Tých problémov je skutočne veľa ale ľudia na to vopred nemyslia ................. ach
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lubk0 ďakujem ;-) Navstevy budu musiet odchadzat zial naraz :-D. Majú smolu ;-) Mne tieto dovody pripadaju fakt malicherne, ale asi sa mylim a ked to bude moja realita, do smiechu mi nebude.
Odpovedať
@stowasser ano, mas pravdu. Dala som celu diskusiu precitat muzovi, ten utrusil par nadavok a ze nejdeme do toho! :-D Ja som hlavne riesila ci nebude problem s vyhladom a nenapadlo ma, ze najvacsi problem bude asi s cestou...
Odpovedať
@lets_do_this No podľa zákona je majiteľ pozemku poinný zriadiť vo váš prospech vecné bremeno na prechod a prejazd, v tomto prípade aj na zriadenie inžinierskych sietí. Vy v podstate nekupujete stavebný pozemok, ale záhradu takže cena by tam mala byť nízka vzhľadom k tomu, že nebude malá investácia do zriadenia inžinierskych sietí. Súhlasím s názormi, že cesta je príliš úzka a bude prináať veľa problémov či už pri stavbe alebo samotnom živote. Stavba domu je celoživotná investícia a hodnotu nehnuteľnosti bude znehodnocovať práve prístup na pozemok. Treba brať do úvahy aj náklady na úpravu cesty. Výsyp štrkom je dočasný a rýchlo sa rozjazdí. Neviem či si budete mocť dovoliť zabetonovať ju alebo vyložiť zámkovou dlažbou. Ja osobne ak by mi veľmi záležalo na kúpe pozemku, dohodla by som sa s majiteľom aby za symbolickú cenu cestu odpredal mestskému alebo obecnému úradu. Obecný úrad tým pádom by mal spoluznášať náklady na úpravu, údžbu a možno čiastočne aj náklady na dotiahutie inžinierskych sietí, prípadne osvetlenia. Všetko závisí od dohody s majiteľom a obecným alebo mestským úradom. Ak by nebolo možné rozumne sa dohodnúť, na pozemok by som radšej rýchlo zabudla. Taktiež odporúčam rozšíriť cestu na min. 4 m. Treba si tiež obehať najskôr prevádzkovateľov inžin. sietí, ktoré budete chcieť na pozemok dotiahnuť, či vám dajú pozitívne vyjadrenie. Navštív aj stav. úrad a prekonzultujte to.
Odpovedať
@bubulka722 V zasade s tebou suhlasim, okrem 2 bodov: - "v podstate nekupujete stavebný pozemok, ale záhradu". To je omyl. Bud je to extravilan a nic tam nepostavi, alebo je to intravilan a je uplne jedno, ci je to orna poda, alebo zahrada, alebo cokolvek. Stavebnym sa pozemok stava, ked sa tam ide stavat. S cenou to nijako nesuvisi. - odkupenie obcou? To je nezmysel, preco by to obec robila? Ziska len problemy.
Odpovedať
@lets_do_this Podla mňa správne rozhodnutie :) Neviem, kam by vystúpila návšteva ak by po bokoch boli haldy snehu :) Tiež som mal takýto pozemok na ruke, no radšej som ho pustil, aj keď cena bola o cca 20 Eur za meter menšia.
Odpovedať
@lubk0 no ja som fakt zvedavá kolko bude tento rok v BA snehu, ked stale riesime ten sneh :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@lets_do_this práveže tento rok, budeš veľmi prekvapkaná, čo sa týka snehu. :-D
Odpovedať
@stastnyjim ako sú ostatne bratislavskí cestári každý rok =-) :-. :-. :-. :-N
Odpovedať
@lets_do_this Ja neviem, či si nespomínaš na minulý rok, no ja si spomínam celkom živo :) Z Karlovej Vsi som vyrazil o 11:00 hod na Vajnorskú (obchvatom cez La Franconi), na Vajnorskej som odovzdal zopár dokumentov a vyrazil som naspäť do Karlovej Vsi. Na firmu som prišiel cca o 16 tej ! :) A áno, bolo to kvôli neskutočnej nádielke snehu ... Pozemok sa v každom prípade nekupuje na jednu či dve zimy, predpokladám, že v dome na ňom možno aj dožijete, tj desiatky rokov a rovnako si treba uvedomiť, že to odhrabávanie snehu, či ťahanie smetiakov na príjazdovú cestu budete riešiť aj keď budete mať napríklad 60 rokov :)
Odpovedať
Profilova fotka
v Taliansku by to bola lukrativna ponuka s prijazdovym "letiskom" :-)
Odpovedať
@lubk0 ale ano, minuly rok to bolo celkom divoke. Ale napriklad v zime 2014 nebol skoro vobec sneh. Ked budem mat 60, budem mat robota a ten mi bude odhrabovat sneh aj odnasat smetiaky na ulicu predsa. :-N Ja viem, mas pravdu vo vsetkom :-|
Odpovedať
Ta cesta este neexistuje, nik ju neodkupi. Obec urcite nebude chciet taku uzku cestu. Ak by bol pozemok fakt za nizku cenu da sa to poriesit, tak je to bomba miesto,kaslem na bungalov a staviam poschodak, neviem preco kazdy silou mocou prahne po bungalove. odhrnanie snehu /ak si odmyslime sirku cesty/ sa da aj dohodnut s obcou za poplatok,. Je tu vela veci ktore si treba pozistovat a zvazit.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska moja mama stale hovori ze keby mali este raz stavat tak bungalov, teraz su sami dvaja v poschodovom dome a nie je to bohvie co..
Odpovedať
@atlaska Lebo pridem domov, vsetko mam na jednom podlazi (od zahrady az po WC) a nelietam cely den po schodoch. Ja by som poschodak nikdy nechcel. Byval som v nom ako dieta, izbu som mal v podkrovi a bolo to na prd.
Odpovedať
@danculd pidi bungalov na 900 m2 postavia v pohode a ak chcu velky, je otazne ci je lepsie lietat po schodoch alebo po 250 m2 ploche.
Odpovedať
@atlaska Co s tym ma spolocne plocha? Ci mam 250m2 na jednom poschodi alebo na dvoch aky je v tom rozdiel? Rozloha zostava, akurat v pripade poschodaku pribudnu schody navyse.
Odpovedať
@radoslavx ale ano, ved ani ja neostanem vo velkom dome, som v druhom a budem stavat treti, nebudem sa tu prehanat na korculiach,az deti budu samostatne.
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado zo záhrady nespravíš stavebný pozemok, tým že tam začneš stavať, musíš požiadať na pozemkovom úrade o zmenu aby si to previedol na stavebný pozemok a platíš kolky+ za každý m2. + náklady na zriadenie -inžinierske siete a prístupovová cesta. Čiže záhrada by mala byť podstatne lacnejšia ako stavebný pozemok.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?