Pozemok a novostavba.

Dobry den prosim vas o radu mam dom vedla ktoreho je pozemok 11 m siroky a zdruhej strany je tiez dom okna mame obaja do dotoho 11 m sirokeho pozemku teraz tam chce jedna pani stavat dom kolko musi nechat v nasom pripade metrov od nasich domov ked tam.mame aj okna a bude nam robit tien. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@luigi123 Sedem metrov medzi stavbami ak tam bude mať okná s obytných miestností ak nie môže ísť dva metre od hranice
Odpovedať
Profilova fotka
presne tak, zalezi vsetko na tom, ako bude mat umistenen okna hlavne z izieb. kupelka sa napriklad moc nerata, tam je okienko zvacsa male. no klasicke izby s normalynmi okami by mali byt min 7 od hranice
Odpovedať
Profilova fotka
@prok Nie 7 m od hranice , ale 7 m od druhého domu Medzi domami musí byť 7 m ak sú na dome okná do obytných miestností
Odpovedať
Profilova fotka
A v stiesnených podmienkach jej môže SU povoliť stavbu na hranici pozemku. Váš problém keď ste nerátali s takouto možnosťou.
Odpovedať
Profilova fotka
@luigi123 Píšete , že máte oba domy susediace s tým domom okna z obytných miestností ? Predpokladám že ste dodržali 2 m od hranice pozemku . Za tohto predpokladu musí ísť ona od hranice pozemku 5 m aby spnila 7 m od vášho domu s oknami Ak to má tak aj z druhej strany a bude musieť aj tam mať odstup 5 m tak 5+5=10 Tak jej zostane 1m na stavbu?
Odpovedať
@kuratko22222 Neexistuje, aby sa ona musela prispôsobiť na 5m z oboch strán. Musia tam byť zjavne zavedené stiesnené pomery, inak stavebný úrad nemohol povoliť dvom krajným pozemkom stavať 2 metre od hranice prostredného pozemku. Pri štandardných šírkach územné rozhodnutie určuje aspoň 2m z jednej a 5m z druhej strany.
Odpovedať
@luigi123 v rámci proj. dok. stavby musí byť vypracovaný svetlotechnický posudok a musí vyhovovať presvetlenie obytných miestností.
Odpovedať
@luigi123 presne ako pisali vyssie dom od vasej spolocnej hranice moze byt 2m v pripade ak bude dodrzana norma tykajuca sa presvetlenia. Stavebnik bude musiet v ramci konania dolozit svetlotechnicky posudok na zaklade ktoreho preukaze ze ti netieni nad ramec povolenej normy. Ak ma pamat neklame norma je 1,5h prirodzeneho svetla do obytnej miestnosti. Nepises ake okna mas orientovane k susedovi ale posudzuju sa len obytne miestnosti. Kuchyna sa za obytnu miestnost povazuje ak ma nad 12m2.
Odpovedať
no vsak podla mna si budes musiet pockat na to, pokial on bude mat taketo veci hotove a pri stavebnom konani sa k tomu budes moct jednoducho vyjadrit
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?