Pozemok a jeho delenie

Mam otázku, pokial kupim pozemok stavebny povedzme 1400m2 mozem ho rozdělit na 2 pozemky pricom ten druhy mozem predat dalsiemu zaujemcovi u kupu ? Su tam neake legislativne prekazky? Aky by mal byt postup ? dakujem M.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme kupili pozemok od jednej tetusky , bola to jedna parcela a my sme ju dali rozdelit kolko sme chceli kupit, spravil to geodet bez problemov a potom to islo na kataster ...
Odpovedať
Profilova fotka
Pokial je to extravilan existuje zakon o nedrobeni pozemkov, ktory zakazuje pozemky mensie ako 1000m2. Tiez som sa s tym vytrapil...
Odpovedať
Profilova fotka
my sme pred rokom kúpili pozemok v extraviláne o výmere 906m2. pôvodne mal cca 2000, majiteľ ho dal geodetovi vymerať a rozdeliť na 2 časti a nebol s tým žiaden problém pokiaľ viem.. možno to geodet nejako ofajčil, ale my sme už kúpili polovicu zapísanú riadne na katastri.
Odpovedať
My už sme v koncoch 3 roky sa snažíme o rozdelenie alebo aspoň o stavebné povolenie a vždy to zlíha na starostovi :-( :-( :-( :-( :-( dvakrát sme dali robiť geometrický plán
Odpovedať
Profilova fotka
kamatopo: čo s tým má starosta? Je to jeho pozemok? mike80: to záleží od toho aký bude prístup k pozemkom, exravilán, intravilán, veľká obec , malá obec, máte územný plán, nemáte, Postup: nájdete niekoho, kto tomu rozumie a vie čo treba urobiť, buď projektanta alebo dozora.
Odpovedať
V intraviláne si môžte pozemok rozdeliť ako chcete ak je váš, a nik Vám do toho hovoriť nemôže. Či na tých pozemkoch budete môct stavať to je už vec iná.
Odpovedať
V extraviláne sa môžu drobiť pozemky, ktoré sú podľa územného plánu obce určené na výstavbu RD. Takýto doklad od obce je potrebný doložiť spolu s novým geometrákom na katastrálny úrad.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?