Povolenie

dobry vecer,obraciam sa na vas s problem pred cca rokom sme kupili v obci pozemok o výmere 4are ako trvale travnate porasty,isli sme cez ralitnu kancelariu s tym ze sa tam da stavat ono sme to kupovali za ucelom stavania nejakého malého rodinného domu.Majitelia co boli tvrdili aj RK ze s tym problem nebude kedze vade naokolo boli uz rodinne domy.no a problem je v tom ze na stavebnom urade nas na prste otocili ze tam sa staviat nikdy nebude dat pokial pozemok je mensi ako 6arov.Cize musíme mat viac ako 6arov inak povolanie nedostaneme...prosim vas da sa s tym nieco robit?
Odpovedať
@iwa007 fuuha no to neviem, riadne vas okaslali. skoda ze ste nesli na stavebny urad este pred kupou. asi by som sa poradila s nejakym pravnikom
Odpovedať
@iwa007 tak to bude asi ťažké. Mali ste si zistiť v prvom rade na obci, či je tam plánovaná výstavba. Jedine to napadnúť súdnou cestou, že vám uviedli do omylu. Držím palce.
Odpovedať
Smola, mozes ziadat peniaze spat za zavadzanie,ale asi to na papieri nemas od nich. Inak to ze naokolo su domy ,neznamena,ze sa tam da stavat RD. Vzdy si to treba dopredu zistit CI a CO sa tam da postavit. Mozu Vam dat vynimku, ale to musia chciet,nieje zakonom vymozitelna.
Odpovedať
@iwa007 nehnevajte sa, v sucasnej situacii to z mojej strany asi nebude pekne, ale prosim vas - co ste vlastne chceli postavit na 4 arovom pozemku? Ja sa az tak obci a vyjadreniu, ze to musi mat aspon 6 arov az tak necudujem...
Odpovedať
boli sme aj za pravnikom zmluvu mozem napadnut ale je pisana v prospech ich a nikde sa tam neuvadza ze sme kupili pozemok za ucelom stavby
Odpovedať
@catscan hej viem je to malo ale v dnesnej dobe nema kazdy miliony...a da sa postavit aj na 4arovom pozemku.
Odpovedať
@iwa007 nedalo by sa prikúpiť od susedov?to sú ale.........
Odpovedať
Nemuseli ani oni vediet aky je uzemny plan obce. To si vela ludi povie,ze naokolo su domy,preco by tu nemohol byt.
Odpovedať
takymto sposobom predala realitka pozemok ako travnaty pozemok aj nam pred rokom v aprili, ze vystavba domcekov je uz uz za dverami a presiel pomaly rok a este stale nestaviame.
Odpovedať
možno hlúpa otázka, nech ma tu všetci neukameňujú, ale začať "načierno" a potom zlegalizovať stavbu?
Odpovedať
Profilova fotka
@lucyzet v sucastnosti, ked sa chysta novy zakon, ktory znemoznuje zlegalizovanie ciernej stavby, trosku nebezpecne.
Odpovedať
@lucyzet Ak územný plán nepovoľuje výstavbu na danom pozemku, tak by som to neriskoval. @iwa007 Žiaľ, vyzerá to na drahé ponaučenie do života. Predpokladám, že právnik analyzoval všetky možnosti. My detaily nepoznáme, preto to ani nevyriešime.
Odpovedať
Článok sa načítava...
veď to, že zákon sa síce chystá, ale realita je úplne niekde inde. samozrejme nie som za to, aby sa takto riešili veci, pretože potom na druhej strane vymožiteľnosť je nulová. toto je ale prípad, kde si myslím, že by SÚ možno prižmúril oko.
Odpovedať
Profilova fotka
@iwa007 stavebný zákon dáva obmedzenia pri stavbe domu, ďaľšie obmedzenia dáva územný plán, ale musia byť v súlade so zákonom. Povedzme, že územný plán povoľuje 25% zastavanosť, a výšku zástavby, väčšinou je to min. podkrovie. Potom môžete postaviť dom 100m2, s odstupom od susedov 2+5m, pri dodržaní určitých podmienok 2+2m, Žiaľ, koreňová čov sa tam zmestí ťažko, potrebuje 30m2.
Odpovedať
Každý vie čo je ucelom reality a to predat za účelom zisku. Realitku nezaujímajú take náležitosti ci sa tam da stať atď. Ak chces kupovat cez Realitku tak daj zmulu pravnikovy ale v tomto pripade nic nekupis pretoze realitka do takeho rizika nepôjde. Su tk proste Smejdi ale v ramci zakona.
Odpovedať
vaed prave...a co pozeram tak v tej obci sa predavaju pozemky jedna radost hovoríme o výmere menej ako 6arov...a vraj stavebne a schvalene v uzemnom plane...tak kto koho potom zavadza?proste idu cez mrtvoli za ucelom zisku...
Odpovedať
Zistit si uzemnoplanovaciu info je jednoduche, kto to neurobi riskuje, ze bud nebude moct stavat vobec, alebo nepostavi dom svojich snov,alebo mu vedla domu vyratsie do par rokov penzion.....
Odpovedať
pan @jav45 mne je jasne ze musíme dodrziat urcite obmedzenie...nemam v plane stavat vilu ale nejaky maly domcek dajme tomu o výmere cca 60m2,boli sme aj za starostom ale tak arogantného cloveka som este nevidela...urcite by sa to dalo pozemok je v zastavanej casti obce s pristupovou cestou a siete by sa tahali len nejakých 10metrov...
Odpovedať
@iwa007 no jak to tak vyzera nepostavite tam nic.
Odpovedať
@iwa007 v akej obci to je, ak to nie je tajomstvo?
Odpovedať
tak to Vam nezavidim. Len skusat na miestnom urade, ci sa to predsa len nebude dat. (alebo postavit 3x 25m2 - to je drobna stavba :-D ). Nam tiez chcela realitka predat pozemok, ze je stavebny. Nastasie som sa bola opytat na urade a tam mi oznamili co a ako. (vid moj fotoblog). Az po urcitych peripetiach sme pozemok kupili (trvalo to vyse roka).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?