Postup po kúpe pozemku

Ahojte stavbári, s manželkou sme kúpili pozemok, resp. dva užšie pozemky tvoriace dokopy pozemok o šírke cca 16 metrov, pozemok je orná pôda v katastri zapísaný, že mimo zastavaného územia obce ale v územnom pláne obce je lokalita určená na individuálnu výstavbu, na pozemok nie sú privedené inžinierske siete ale na ulici sú všetky siete dostupné, resp. hneď pred pozemkom. Riešime teraz ďalší postup, nakoľko nie sme v tejto oblasti skúsení hľadáme nejakú odpoveď tu. Takže aký je ďalší postup ak chceme stavať dom? Na internete a v rôznych fórach je toho popísaného veľa len stále som nedostal jednoznačnú odpoveď čo teraz. Či v prvom rade dať spraviť projekt a až potom riešiť vyňatie a vypracovanie prípojok alebo najprv požiadať o vypracovanie prípojok alebo či zabezpečiť vyňatie pozemku? Jednoducho potrebujem poradiťnejakú chronológiu v týchto úkonoch. Ďakujem za všetky odpovede.
Odpovedať
my sme mali tiez ornu hned za intravilanom siete pri resp. pod cestou, riesili sme najskor projekty, stavebko vybavila staveb. firma, vynatie z podneho fondu som si musel sam, potom sa podla projektov spravili pripojky a t.d. skus sa geodeta spytat na spojenie parciel, popripade ti to potom naraz vytresi pri odnati PPF
Odpovedať
Najprv si predbezne zisti, kde su siete. Su priamo na pozemku? Ak nie tak na tahanie sieti na tvoj pozomok budes potrebovat suhlas majitelov pozemkov, ku SP budes musit dolozit aspon zmluvy o zriadení vecného bremena. Dalej urcite budes potrebovat Geometricky plan, ten je potrebny k vynatiu. Ale aj tak by som siel na Stavebny urad si zistit, co vsetko od teba budu chciet. My sme na vynatie potrebovali situaciu osadenia stavby, takze ano aj projekt. V podstate u nas to bolo takto: GP, projekt (my sme navrhli odkial tahat siete, ptojektant to zakreslil), vyjadrenie Telekomu a SSD riesil u nas projektant, nam to len prislo postou. Dalej vyjadrenie obce - k vystavbe, k vynatiu, u nas aj k vodovodu. Kataster- original LV a mapa ( ano funguje stranka oversi pre urady, ale aj tak to chceli mat), a az potom sme riesili vynatie na pozemkovom urade, tam sme museli dat snimku osadenia, LV, kat.mapu, a vyjadrenie obce k vynatiu. A potom uz len spravny poplatok 50e obci. A vyplnit ziadost o SP.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?