Pomôžte vaším príspevkom pri výbere pozemku

Ahojte máme taký problém, máme zarezervovaný pozemok vo výmere 540 m. Avšak sused ktorý má podobne veľký pozemok zozadu už stavia dom a postavil pomerne veľký poschodový dom, t.z. že teraz je jeho hranica domu od 2 do 5 m od zadnej časti pozemku (hranica je šikmá). Jednoducho povedané, je totalne blízko s oknami, ne nebudeme mať absolútne súkromie, iba ak by sme postavili dom úplne k nemu dozadu a využívali pozemok pred domom, ale to neviem či povolí stavebný úrad. Tento pozemok je v uličke, ktorý vyúsťuje aj do slepej ulice. Je úplne rovinatý. Cena 50 000. na obr. žltý JE možnosť ešte pozemok 750 m, ten je na začiatku tej ulice, ale bude mať cestu z 3 strán, (jedna do slepej uličky, to je aj vstup na pozemok, druhá pozdĺžne popri pozemku ako príjazdová cesta pre dve ulice, a tretia na konci pozemku v zadu bude hlavná príjazdová cesta to tej novej štvrte) Pozemok je mierne zostupujúci. Cena 56000. na obr. červeny Prosíme vás o vaše skúsenosti s podobným problémom pri výbere, alebo aj vaše názory, je to dôležité, však je to na celý život. Ktorý pozemok by ste vybrali?
Odpovedať
1
2
@ezbrane AJ so zakresleným susedovým domom.
Odpovedať
@ezbrane rozhodla by som sa hlavne podla toho, ako frekventovane su tie cesty. Ak je tam hluk, prach, vela aut, tak radsej budem trpiet ten dom, resp. vyberiem pozemok v uplne inej lokalite. Ak je to cesta len pre "domacich", ta by mi nevadila. Kamarati maju podobny pozemok, ale vobec to tam u nich nevadi, decka sa hraju na ceste, kazdy to tam respektuje, Chodia tam len domaci. A oni maju istotu, ze im ziadna velka barabizna v susedstve nevyrastie. Akurat naklady na plot maju vacsie, kedze z troch stran ho musia robit uplne sami..
Odpovedať
tie dve bočné cesty sú len pre tých cca 20 pozemkov čo vidieť, a tá široká zadná cesta ešte neexistuje ale mali by ju do 3 rokov postaviť. No a tá hlavná cesta bude cca 2 metre v pod úrovňou zadnej časti pozemku. Tá hlavná cesta bude slúžiť pre jednu dedinu so 400 obyvateľmi a pre túto novú štvrť kde by malo byť za 20 rokov cca 200 domov. Nuž a iná lokalita s normálnym prístupom v BB ani nie je.
Odpovedať
@ezbrane Ja osobne by som si vybrala ten červený pozemok. a prečo? radšsj mať z 3 strán cestu, ako susedov :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@lienka.7 @ezbrane ano, suhlasim s lienkou - cesty podla vsetkeho nevyzeraju frekventovane, a radsej cestu a 1 susedov ako 3 alebo 4 susedov.....ale to hovorim iba za seba...kazdy moze mat vlastny nazor:)
Odpovedať
Profilova fotka
@ezbrane podla mna ani jeden nie je vhodny co sa tyka vlastneho sukromia..pises ,ze uz mate zarezervovany pozemok,takze uz sa neda z toho vycuvat??Vies,bud Vam bude dychat na krk sused,alebo vas budu ocumovat ludia z kazdej strany
Odpovedať
@kapa34 nesuhlasim, nasi maju tiez rozny pozemok (2 strany cesta, 2 strany susedia) a je to v pohode - a podotykam, nemaju 3 metrovy plot :-D :-D :-D
Odpovedať
zarezervovaný je ale dá sa z toho vycúvať lebo obidva patria jednej spoločnosti, Očumovať nás až tak nebudú, lebo tá cesta vzadu je 2 az 3 metre pod úrovnou pozemku. na mape vidieť aj lepšie vhodnejšie pozemky ale sú v cene od 75000 do 120 000, ale to už nie je pre nás.... Tá premávka na tej zadnej ceste ked ju postavia by bola tak 1 auto za minútu. no možno o 10 rokov 10 aut za minútu.
Odpovedať
Mne sa nepaci ani jeden. 1/ natlaceny dom medzi susedmi z kazdej strany. Je tu vela tem,kde sa pise o strate sukromia,alebo o problemoch so susedmi...budes pocut vsetko troch stran,nedajboze natrafis na blbeho suseda... 2/ mozno zatial mala premavka,ale ked budu vsetky domy dokoncene, ver, ze hluk sa riadne zvysi.
Odpovedať
no tak podľa vás ani jeden :-|
Odpovedať
Pri kúpe malych 5 ar pozemkov ľudia zabúdajú na fakt, že je tu vysoká šanca straty súkromia. :(
Odpovedať
@ezbrane nemôžete skôr pouvažovať nad tým, ako získať viac peňazí, alebo vyšší úver, a vyberať z lepších pozemkov? Predsa len, sám píšeš, že je to na celý život... Ten sused to asi dosť prehnal s tým domom, nevyriešil by to ani vysoký plot? Hoci len z tej jednej strany? Mať zase cestu z troch strán fakt nie je výhra, ten smog a prach... :-|
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@ezbrane neviem ake su ceny v BB, ale nieje 50000euro za 540m2 vela, este by som sa poobzeral po inych pozemkoch, a ak nieje ina moznost tak zlty a postavit este väcsi dom ako sused 8-) , a ak susedia nie su dochodcovia tak vas nebudu ocumovat :-D , treba sa ist zoznamit.
Odpovedať
ceny lepších pozemkov sú v BB 100 eur - štvorec. Nuž keby sused riešil normálny domček vhodný na ten menší pozemok ktorý má aj on tak je to v pohode, lebo my by sme tam taký chceli postaviť. JE to rodina s dvomi deťmi. Plot to nevyrieši. Nuž u nás je strop pozemok do 55 OOO eur. Tie prístupové cesty by nevadilo, ale tá vzadu môže byť o 10 rokov hlučnejšia to je pravda.
Odpovedať
interaktívna mapka s tými pozemkami a cenami. http://www.prsianskaterasa.sk/volne-p...
Odpovedať
@ezbrane pozerala som ten web a je tam viac pozemkov, ktore su volne a su rozlohou okolo 750 m2. ta hlavne cesta podla projektu vyzera byt naozaj hlavna. ak mozem poradit chod sa pozriet na mestsky urad na urbanizacny plan mesta, tam uvidis co je v plane do dalekej buducnosti s okolim, kde budete stavat. nakoniec tam moze byt ovela vacsia zastavba a ta cesta bude naozaj rusna potom. 540 m2 sa mi zda naozaj velmi malo, hlavne ak mas z troch stran susedne pozemky, nebudete mat ziadnu zahradu, ziaden vyhlad. moja vlastna skusenost so stavanim je taka ze nesetrit na pozemku, radsej vacsi pozemok a uskromnit sa pri vystavbe domu. a cakat na ten spravny pozemok. nezanedbat veci ako je orientacia pozemku na svetove strany a vase predstavy aspon priblizne o tom aky ma byt typ a tvar domu. od toho sa musi odvijat tvar pozemku. poznam velmi dobre ten pocit, kedy je clovek velmi nastartovany a strasne uz chce kupit, chce zacat stavat, ale mozem povedat ze akekolvek rozhodnutie ohladom nasho domu ktore bolo spravene pod vplyvom "euforie stavebnika zaciatocnika" sme casom olutovali.
Odpovedať
@ezbrane osobny nazor, prisene drahe :-(
Odpovedať
Profilova fotka
Ja osobne by som uvazovala takto: 1. ak sa vam viac paci zlty pozemok, tak by som dozadu postavila vysoky plot. My sme takto oddeleny od susedov 3 metre vysokym plotom a na nom je este vytiahnute cca 2 metrova zelena nepriehladna textilia - prave kvoli cumeniu z ich balkona na nas pozemok a balkon (bolo vidno az od druhych susedov, tak sme to rovno zatrhli). samozrejme, je predtym potrebna dohoda, ci sused nebude namietat - u nas suhlasili. 2. Ak sa toto uskutocnit neda, brala by som cerveny pozemok a dom situovala co najdalej od tej hlavnej cesty, kde predpokladas najvacsie zvysenie hluku a poctu aut. my mame dom na hlavnej ceste, postaveny od nej co najdalej a nikdy problem nebol...mame dlhy prijazd a hotovo. Nemam pocit hluku ci spiny. a ked umiestnite este nocnu cast v zadnej casti domu (teda do tej casti, ktora bude najdalej od spominanej cesty), nemal by byt ziadny problem. Drzim palce, nech sa Vam podari vybrat co najspravnejsie :-)
Odpovedať
predpokladam ze je to radová zastavba nových domov, vyhlaska a stavebný zákon nedovoluje postaviť dom bližšie ako 3,5 m od susedného pozemku, ak ho a bližšie tak je vtom podvod. To ze sú tam okná tak aj to sa da vyriešiť pekne tuje okolo plotu a más, ten pozemok čoj e vedlá 3 strán cesty je ta najhorsia alternatíva nakoľko je rohový, ten zltý je v pohode, a BB su celkom drahe pozemky inak 540 m2 50 000 € je dost skś trochu viac od BB do 10 km od BB v Černej Vde ide 603 m2 stoji 60 000 € Neviem ako vyzerá ten susedov dom a ako ti tieni ale skús sa teda poobzerať po inom. Je to na palicu mať suseda ktorý je total vygumovaný a stavia mrakodrap a ten druhy bungalov osobne som zastancom bungalovov nakoľko sú veľmi pekné a v súčastnosti veľmi kultivované ako tie moderno honosné haciendy (hrady), kde predpokladám ľudia budú chcieť dožiť a potom zistia ze majú problém sa pohybovať a budú sa musieť dostať po 10 schodoch do svojej izby :D (len tak mimo, moj názor). radśej bungalov je menej náročný na vykurovanie a údržbu. ale určite sa poobzeraj po inok len orhový pozemok nie lebo to je vždy problém nakoľko nikdy nevieš ktorý ožran v aute ti vpáli do plotu (vid TV spravy) a ta opacha čoti rastie za plotom tak ot nieje tiežt výhra)
Odpovedať
Profilova fotka
@ezbrane ja by som brala ten zlty pozemok a k vysokemu murovanemu plotu nasadila nejake dreviny, aby Vam tam vobec nevidel. Moc si to nezatienite, lebo z juznej strany tam este mozete pustit slnko (ak tam tiez niekto nepostavy nejake monstra) a z tej strany od suseda by Vam aj tak tienil ten dom. Bala by som sa tej hlavnej cesty, ono sa to nezda, alem oze to tam byt dost hlucne.
Odpovedať
@ezbrane ja osobne by som radsej hladala uplne ine pozemky... tieto 2 su male, cely zastavas a co dalej... ani vybeh pre deti, ani posediet vonku... to ako keby som vysla pred panelak na lavicku..... ten zlty na mna posobi strasne stiesneme a cerveny mozes pracovat ako dispecer.... budes mat prehlad o vsetkych zo stvrte... mna by porazilo... a ked pises ze ide o stavbu na cely zivot tak zvazuj... ja by som do toho urcite nesla.
Odpovedať
Profilova fotka
Jednoznačne by som preferoval pozemok červený. Po prvé jeho výmera je už v celku použitelná na rodinný dom spolu s nejakou oddychovou záhradkou, po druhe z troch strán vám nehrozí žiadne zatienenie, po tretie cenový rozdiel 6000 sa pri stavbe domu stratí, po štvrté hlavná cesta, ktorá obsluhuje celkovo 600 domov je v podstate tichučká záležitosť najmä s prihliadnutím na výškové pomery (ten hluk bude viacmenej utopený dva metre pod úrovňou domu) a po piate vyhnete sa susedovi, ktorý si v podstate od začiatku robí čo chce. Jediné čo ma trochu prekvapuje sú ceny v BB (spoň dúfam že je to v dostupnosti mestskej dopravy). Nakoľko ak to nie je blízko do mesta, tak by som osobne hľadal v nejakej blízkej dedine a očakal ceny okolo 25000 za 10 árov (a zároveň mal nedaleko aspoň obvodaka, obchod, poštu, možno aj nejakú cukráren a lekáreň), ale je pravda že miestne pomery nepoznám.
Odpovedať
Ďakujem za názory, 1. v BB je to s pozemkami ťažké, mesto je na kopcovitom teréne, čiže hľadať niečo na rovine je možnosť len v jednej časti a to pri dialnici ako ked vchádzate do BB a to tam je iný hluk, ale ľudia tam stavajú za podobné ceny pozemkov. V podstate v BB ani nie je kde stavať. Jedine na kopcoch a to je problém v zime, bez auta 4x4 sa domov ani nedostanete a o mestskej doprave môžete snívať. Niet veľmi kde stavať a domáci to vedia preto sú ceny pozemkov ako v okolí bratislavy. 2. Táto časť kde chceme stavať je tiež na kopci ale s jemným stúpaním a ide sa budovať cesta ešte s menším stúpaním. (tá, poza dom). Je to taká plošína na kopčeku, a je tam totálne ticho, ako niekde v prírode na lúke (zatiaľ), stojí tam cca 8 bytových domov, už sa majú postaviť iba 3 štvorposchodové, a rodinné domy. 3. ceny nami vybratých pozemkov sú už samozrejme so sieťami a cestou. 4. za tým pozemokom kde je cesta má byť mestom vystavené športový areál pre tú štvť. v tej štvti už chodí aj mestká doprava. a už je tam aj jeden bar. A čo je dosť podstatné tá štvť je iba cca 3,5 km od pešej zóny v BB. hypermarkej lekár, škola, škôlka cca do 2 km. 5. Ceny pozemov dedín do 5 km sú zhruba rovnaké ako v BB, do 10 km o niečo nižšie. a spomínaná cena 25000 za 10 á v BB neexistuje. Jedine už niekde pri Brezne. Veľmi si cením vaše názory, ja to skúsim ísť dnes ešte odfotiť aby ste si urobili obraz.
Odpovedať
@ezbrane si mal hned napisat, ze to je na prsianskej :-) To by som asi brala ten vacsi pozemok, cesta je v tomto pripade uplne zanedbatelna, kedze konci v dedine, kde sa muchy otacaju :-D Inak to uz takto sa vyskriabali ceny?? vsak este pred tusim rokom sa dalo po 60 ecok /m2 kupit.. Ale je fakt to, co pises, BB je v tomto uplne hrozna, rovinatych pozmkov ako safranu a za neuveritelne ceny :-( Pri dialnici by som tiez nekupila a kto si mysli, ze v blizkyh dedinach su tie ceny o polovicu nizsie sa bohuzial myli.. To uz fakt jedine Lubietova a smer Brezno, alebo potom Becov, Ocova a pod.. Ale to uz je dost daleko a blbe spoje..
Odpovedať
@ezbrane určite ten červený, teda väčší. 540m2 je žalostne málo a ešte s natlačeným susedom :-|
Odpovedať
@ezbrane Mám takú skúsenosť, že najviac sú ponúkané najhoršie a najdrahšie pozemky, inzeráty majú všade a ponúka ich každá realitka. Osobne by som si radšej kúpil auto 4x4, ved aj tak nejake auto treba, a zrovnal by som si cas strmeho ale velkeho pozemku trochu za mestom. Oba pozemky a ich ceny sa mi nepacia a nevidel by som zmysel v ich kupe, to uz radsej do panelaka.
Odpovedať
Profilova fotka
@ezbrane Cena je skutočne vysoká, ale lokalita asi nepustí, pouvažuj nad perifériou, ak budeš trpezlivý, určite niečo nájdeš a ušetríš peniaze potrebné na stavbu domu.
Odpovedať
@kezeso Ja som hladal intenzívne asi pol roka, kým som narazil na súkromných developerov, to sú ľudia čo skúpia nejakú lúku v intraviláne a postupne ju rozpredávajú. Je to ich dôchodkové zabezpečenie. Nooo ale ak si @ezbrane mysli ze tie 2 strasne pozemky su jejo jedina moznost, tak bude po prave potrestany ich kupou. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp ezbrane má asi väčšie portfólio ako my, obyčajní smrteľníci :-)
Odpovedať
@kezeso Keby mal väčšie portfólio, tak má pozemok aspoň 10 árový. A ani milionár nemá zbytočné peniaze. Ak nedokáže kúpou ušetriť 10-tisíce e-čok, tak si myslím že ich nedokáýe ani zarobiť. :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?