Pomozte mi prosim zvolit si najvhodnejsi pozemok

Profilova fotka
zdravim.chystam sa kupit pozemok a mam na vyber zo 4.skuste mi prosim poradit kt.by bol najvyhodnejsi co sa tyka svet stran a orientacie.plus ci rohovy atd.oblast zatial neni zastavana takze susedom sa nijak prisposobovat nemusim.rozlohovo mi to je tiez jedno.maju cca od 600-700 m2.teren je len mierne svahovity.zhruba vsade rovnako.dakujem.pridavam foto.
Odpovedať
@jano88 ahoj, a ktorym smerom sa pozemky zvazuju? smerom k ulici alebo od ulice? co znamena mierne svahovity? kolko vyskovych metrov to robi na dlzku pozemku? co sa tyka svetovych stran, vsetky pozemky maju v zasade dobru orientaciu a dom sa bude dat prisposobit svetovym stranam. na pozemkoch 1,3,4 budu mat domy priecelie otocene na zapad, domy sa primknu skor k severnej hranici pozemku aby juzna cast pozemku ostala volnejsia. pripadna terasa bude moct mat juhovychodnu, juznu alebo vychodnu orientaciu. pozemok 2 tiez nema zlu orientaciu, priecelie domu na sever, akurat zadna cast domu, kde pravdepodobne bude umiestnena obyvacia cast domu, bude mat cisto juznu orientaciu, takze pripadna terasa bude mat celodenne slnko a bude ju treba riesit aj s nejakym zatienenim, na to myslite uz pri projekte RD. rohovy pozemok moze priniest zvysene naklady pri budovani plota, smerom do ulice by mal plot byt aj pohladovo zaujimavy, nie kazdy sa uspokoji s plotom z pletiva obrastenym popinavkami a betonovy dvadsatmetrovy plot tiez nie je nic moc. neviem ako to je/bude so zdielanim nakladov na vystavbu plota v tejto stvrti, menej financii na jeho vybudovanie bude ale urcite treba na vnutornych pozemkoch. rohovy moze (ale aj nemusi, z podorysu to tazko vycitat) mat vyhodu pri rieseni parkovacieho miesta, vjazd na pozemok alebo nejake pohotovostne parkovanie by sa dalo riesit aj zboku, ale pozemky su vsetky dostatocne siroke takze s vjazdom na pozemok a parkovanim by nemal byt ziadny problem ani pri tych ostatnych. zvazila by som este aky je vyhlad na naprotivne pozemky, hlavne pri pozemkoch 1,3,4 - ako vyzeraju tie domy oproti, na ktory z nich sa ti bude/nebude chciet pozerat po zvysok zivota :D
Odpovedať
@jano88 este jedna vec, existuju pre tuto lokalitu aj nejake urbanisticke regulativy ktore treba dodrzat? a predpokladam ze inzinierske siete su dovedene ku vsetkym pozemkom rovnako ze?
Odpovedať
Profilova fotka
dik za pekny nazor.v podstate mas na vec podobny pohlad ako ja.co sa tyka svahovitosti.je to relativne rovina a mierne stupanie je smerom z juhu na sever.no na sirke pozemku cca 18.5m odhadujem prevysenie max.30cm.tazko to merat okom:-) .siete su na tom rovnako.o regulativach som netusil:-) no snad nie.priklanam sa k c.1.sice su oproti nie najkrajsie bytovky ale je tam uzatvoreny plot a mam pocit ze by na tejto ulici mala byt minimalna premavka a ziaden problem s nudzovym parkovanim vonku.
Odpovedať
Ja som za rozne pozemky brala by som 3, ak sa napr rozhodnes byvat inde a z domu si spravit napr firmu lahko na dvore spravis parkovisko alebo sklad proste hocico. Jedina nevyhoda je viacej odpratavania snehu okolo domu ale to povazujem za mini fitko osozne pre zdravie :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@alore dik.keby som nebol 5x do tyzdna vo fitku,tak by som to zvazil.:-)
Odpovedať
Ja by som praveze 3 asi nechcel, juh je na ulicu a ak budes chciet juznu slnecnu terasu a bazen, vsetci z ulice na teba budu pozerat.. Pokial tam nepostavis vysoky mur.. Ta 2 je vhodna skor na poschodovy domcek na severnej strane od ulice, postaveny ku vychodnemu ci zapadnemu kraju, takze tam vojdes aj autom pri opacnej strane a vchod tiez odtial z boku, aby z ulice nebolo vidno hned dnu. Terasa by bola na juh, okolo zadne dvory domov a ulicu bude zakryvat dom, cize asi najviac sukromia. Pred vyberom si urcite premysli, aky dom vlastne chces, viac podlazny, ci bungalow? Skromny, ci rozlahly?
Odpovedať
za mna 3. mam rada rohove pozemky. menej priamych susedov, mensie tienenie z juhu ...... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Aj ja 3, mozno 2. Oproti bytovke v ziadnom pripade :)
Odpovedať
@jano88 Rozhodoval by som sa medzi 3kou a 4kou. 1tku by som vylucil kvoli bytovke oproti (tazko vsak povedat ked nie je foto, ale predpokladam, ze bude mat aspon 3 podlazia). 3 by pre mna predstavovala tieto vyhody (takyto pozemok ma sused podomnou aj s postavenym RD): nizke tienenie z dovodu, ze z juznej strany je cesta to znamena ze dalsi dom bude dalej. Pri projektovani RD je mozne pohodlny vstup zvolit z dvoch stran (pri rieseni dispozicie domu to ocenite). Lepsie vyuzitie priestoru, parkovania, vstupu na pozemok a pod. Nevyhodou je vsak to, ze na juh predpokladam, ze by ste dali vacsie okna a tym padom sa "otvorite" priamo do cesty (da sa to riesit nepriehladnymi sklami, atd). 4 je fajn z pohladu vyuzitia solarnych ziskov, no je tu riziko a to, ze na 3ke Vam niekto postavi velky poschodovy dom. 2ka nema az taku vyhodnu orientaciu a mali by ste 4 susedov. Idealne by bolo kupit 3ku aj 4ku =D
Odpovedať
Profilova fotka
vdaka.pridavam foto zhora.urcite to neni najcerstvejsie ale sedi.ta bytovka je praveze len 2 posch.a je od hranice pozemku mozno aj cez 30m.nad nou je kurt takze to je v pohode.od oka som sa snazil zakreslit parcely do terennej mapy.
Odpovedať
ja si myslim ze pozemok c.3 nebude problematicky z hladiska umiestnenia okien na juh - smerom k ceste. Ak by si si vybral tento pozemok, pozdlz cesty budes mat urcite vyssi plot, ktory zabrani pohladom z ulice. Ja osobne sice nemam rada vysoke ploty ale smerom do zahrady maju svoje opodstatnenie. A aj vysoke ploty sa daju spravit pekne tak, aby nespatili ulicu. ohladom tej svahovitosti, ak je to len taky mierny svah ako pises, tak je to ok. nepredstavuje to ziadny problem ani pri projektovani RD ani ti nehrozi ze ti niekto z vyssie polozenych pozemkov bude pozerat do dvora. a len taka poznamka k tomu pozemku oproti bytovke - ako to tam je s pristupovou cestou? uz je vybudovana alebo sa na jej vybudovanie este len caka? inac, ja mam s byvanim oproti bytovke dobre skusenosti v tom zmysle (aj ked teraz pre istotu klopem na drevo), ze tym ze je nas pozemok a vstup nan kazdemu na ociach, zatial sa nam vyhybaju zlodeji. A to uz v nasej stvrti bolo zopar vlamaciek, v okolitych RD aj priamo v bytovke. zhodou okolnosti je nas pozemok aj rohovy a v zime ma to odpratavanie snehu 2x netesi a celkom zavidim susedom, ktori maju na starosti len 15m chodnika namiesto nasich 45 :D Ked navala sneh, treba to odhrnat aj viac krat za den, alebo aspon solit, ja osobne by som ten cas urcite radsej vyuzila inac ;) a k tym regulativom ti viac povedia na stavebnom urade, ci vobec nejake su, ale myslim si ze to aj tak nebude nic dramaticke, vo vacsine novych stvrti nie su velmi prisne a da sa do nich vmestit, reguluje sa vacsinou hlavne stavebna ciara, t.j. vzdialenost domu od komunikacie, niekde percento zastavanosti, pripadne odstupy od susednych pozemkov resp. objektov ale tie su dane aj stavebnym zakonom. zaujimalo ma to najma pre to, lebo sa venujem urbanizmu a aj ked sa ludia regulativov boja, je lepsie o nich vediet vopred, v pripade ak existuju, nez mat potom problem pocas projektovania RD.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som volil 2. Dom co najblizsie k ceste a za domom terasa a zahrada na juh.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
som rad ze reagujete,len skoda ze nikto mi c.1 neodobril:-)
Odpovedať
Ja by som volil 2. Keď si pozerám ostatné stavby tak väčšinou sú tie na blízku otočené malou stranou na sever. Ešte je tam aj nejaká spevnená cesta,kde pri 1, nič také nevidím a pravdepodobne by si ju musel vybudovať sám. Ešte si zisti či na niektorom s pozemkov nie je ťarcha prípadne vecné bremeno aby si nebol prekvapený. Z katastra to zistíš síce len ako informatívnu položku ale aj to je niečo.JA osobne by som bral 2. Je to môj jasný víťaz. Inak je to pekný slnečný pozemok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?