Podrvenie starej hospodárskej budovy

Ahojte stavebníci. Na pozemku, kde plánujem stavať mám staré hospodárske budovy (pálená tehla + betónový základ) uvažujem nad možnosťou podrvenia stavebnej sute firmou, krorá príde priamo na pozemok s drvickou a jej využitie pod platňu, terasu chodníky a pod. Robil to niekto takto? Na aku frakciu je najlepsie to podrvit? Ak sa táto podrvená suť použije namiesto makadamu, hrozí tam niečo?
Odpovedať
Ja som taky recyklat kupoval pod parkovisko a podla mna je to uplne ok, aj pod deku by som to kludne dal. Ked vidim aky bordel tu bol pod chodnikmi, a ako to drzi ked to teraz vyberam si myslim ze tomu nic nebude. Lebo casto pocujes ze tehla tam byt nema atd, ale vyberal som stade cele tehly, a po vysuseni boli jak nove. Akurat si myslim ze tam budes mat velky pomer tehla vs beton. Ak to nie je tajne kolko stoji taka masina?
Odpovedať
@cotibebemore preprava mašiny na pozemok je 150 euro. Ja som asi 15 km od sídla firmy + 5 euro za 1 tonu drvenia. Ja tam mam asi 100 ton. A na to este DPH.
Odpovedať
@petoerika https://giphy.com/gifs/moodman-fRhSHz...
Odpovedať
@cotibebemore podľa mňa je to celkom ok cena. Skladkovanie je drahšie a + budem musiem kupovat menej makadamu.
Odpovedať
a k tomu este asi nejaky bager co to bude burat davat na kopu a odtial do drticky a pod. ci ?
Odpovedať
@petoerika ak to vyuzijes, tak je to urcite lepsie nez skladkovanie 🙂
Odpovedať
@petoerika ja tomu rozumiem, len ked vezmem ze ja som za tusim 8 eur kupil rovno tu drt tusim uz aj s dovozom :)
Odpovedať
@shadowmilan báger na buranie budem riešiť mimo nich, tam sa mi zdala cena vysoka. A nakladac do drticky to je v cene.
Odpovedať
@cotibebemore chápem, ale zburat to musím tak či tak, suť musím niekde dať tak či tak.
Odpovedať
@petoerika Cena za drvenie je fajn prevoz a uskladnenie na skládke je určite drahšie. Treba si uvedomiť že pri drvení bude hluk a prach ak susedské pomery vyhovujú není problém. Tiež môže byť problém množstvo sute nepíšeš aké veľké sú tie hospodárske budovy ono sa to nezdá u nás pri búraní starého domu sme vyvozili 130 nákladných 12t áut. Tiež neuvádzaš aké máš momentálne výškové pomery na pozemku resp. ako to chceš mať vo finále. Ak chceš zdvíhať úroveň pozemku treba zvážiť zhrnutie ornice (a možno ešte hlbšie) v ploche budúcich spevnených plôch a tú plochu potom vyplniť drvou.
Odpovedať
@treborztv vonkajšie rozmery su asi 13x3,5m. Susedske pomery - podebatujem pred tym o tom so susedom. Odhadovane množstvo sute je asi 100 ton. Ornicu budem určite zŕňať a chcel by som ísť s úrovňou výššie, čiže bude to kam dať.
Odpovedať
@petoerika Pre lepšiu predstavu si to skús prepočítať na objem a porovnať s plochou na zásypy. Ak je miesto není o čom. Ak to budeš po vrstvách postupne hutniť a nemáš na pozemku čo sa vody týka nejaké extrémy nesadne to.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?