Podpisat pristupovu cestu?

Profilova fotka
Ahojte. Chcel by som poradit od Vas v danej vecy. V Prilohe posielam foto z katastra. Su to pozemnky v svahovitom terene, My vlastnime pozemok 1111/11 Dalsi majitel 1111/14 Dalsi majitel 1111/15 A dalsie pozemky 1111/16,1111/9,1111/8,1111/7 a 1111/6 vlastni jeden majitel.(podnikatel) Cervenym vyznacena je cesta, tam je 7 vlastnikov okrem parcely 1111/6 Tento pan podnikatel chce teraz dane pozemnky predat ,lenze pozemok 1111/6 nema podiel na spolocnej ceste. A toto je moja otazka: Chce od nas ,aby sme podpisali ,ze aj dany pozemok moze mat podiel na ceste nakolko by nemal iny pristup k pozemku lebo to modrym oznacene je pozemok v sprave SPF. A dany pozemok by nemal pristup k obecnej ceste. A ze na ceste su inzinierske siete (voda,elektrika). Lenze vodu viem ze uz na pozemku ma ,elektriku neviem na 100%. Rozumiem ho ze sa mu to bude lepsie predavat ,ale..... Pozemok kupoval s tym ze vedel ze nema pristupopvu cestu z hora ale bude len z dolnej strany. Teraz to predava a chce aby bol aj tam zhora pristup. Tvrdi ze on tam ma 4/7 z cesty a moze aj tak rozhodnut on. My niesme s tym vyrozumeni nakolko nechceme aby tam bol pristup z hora pre dany pozemok. Co sa stane ak to nepodpiseme a nebudeme s tym suhlasit. Alebo da sa nejako spisat ze moze mat podiel ale moze mat pristup len z dola,popripade k inzinierskym sietam?
Odpovedať
A co z toho budete mat, ak zablokujete pozemok 1111/16? Dobry pocit, ze ste niekoho nas**li? Co tak si dat ohodnotit 1/8 podiel znalcom a ten predat majitelovi, bez nejakej zavisti. Takto to aspon funguje medzi normalnymi ludmi. Je uplne jedno, ci tam bude chodit 2x6 aut, alebo 2x7.
Odpovedať
Profilova fotka
@pier skor sa my jedna ze ak bude mat pristup zhornej stran ,postavy dom hore co my dost bude prekazat nakolko nemam moc chut pozerat susedovi do okna.
Odpovedať
Tomu nezabranis, on moze predat podiel k ceste z pozemku 1111/9 a pozemok 1111/9 bude mat pristup z tej modrej. ja by som sa s nim finance dohodol.
Odpovedať
@mepm ja byť podnikateľ, vykašlem sa na teba, keď nechceš podpísať a spravím cestu cez kraj parcely 1111/6 a cez 1111/7 sa napojím na zamýšľanú cestu a si vybavený... Keď si chcel bývať na samote, takéto veci si si mal pozisťovať pred výstavbou...
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign lenze podnikatel niesi, pytal som sa nieco a teba to nasralo:)))))). Tu nejde o byvanie na samote , Tu ide o to ,ze dany pozemok kupili s tym ze nechcu cestu mat a ked ho predavaju zrazu ju potrebuju.
Odpovedať
Profilova fotka
@pier Z toho modreho nemoze mat cestu.Ale diky za pomoc len som chcel vediet co a ako. S tym odkupenim toho podielu je asi najrozumnejsie riesenie.Dik
Odpovedať
@mepm mňa to nenasralo. Mne to je jedno. Ja tam pozemok nemám. :-) Len ti píšem, čo sa podľa mňa na 99% stane, keď sa budeš štorcovať a nedohodneš sa s ním ako človek. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign Ved v pohode. Jasne ze do prieku nechcem robit a burit suseda.Len tiez trochu pozeram svoje nalezitosti, Ved vieme aka to chodi. No ak to ma ist po zlom nech si to odkupi atd....Dik za Tip aj Tebe.
Odpovedať
@mepm tak ono zmluva sa dá napísať akákoľvek. Kľudne aj taká, že ok, podpíšem, ale chcem, aby bola na danom pozemku pri výstavbe nehnuteľnosti podmienka, že musí byť nehnuteľnosť postavená, ja neviem, 10m od tvojich okien? Všetko treba samozrejme prezistiť, uličná čiara, miera zastavanosti pozemku, atp, ale zmluvu spraví právnik akúkoľvek, ak je v rámci zákonov. ;-)
Odpovedať
Určite by som sa dohodol a podiel mu predal. Cena záleží na dohode. Teraz má pozemok určitú hodnotu, o koľko mu stúpne cena pozemku, keď bude mať k nemu prístup? Stane sa stavebná parcela. Z tej sumy by som vychádzal ako kompenzácia za podiel na ceste. Lebo dá sa urobiť legálne prístup na uvedenú parcelu bez toho, aby vám vyplatil čo i len 1€!
Odpovedať
Profilova fotka
@mepm ma 4/7 cesty, rozhodnut za vas nemoze ale smelo si moze tie svoje 4/7 prerozdelit medzi 5 pozemkov nie 4 a vykaslat sa na ludi, ako si ty. Alebo tam moze dat na svoj podiel zapisat vecne bremeno na prechod a budete vybaveni. Aj tak je to za trest vlastnit kus cesty. V zime sa o to musite starat sami, obec nie je povinna vam tam zabezpecovat nocne osvetlenie a tak dalej. Nuz a pokial to neoplotite, nijak raz nezabezpecis, ze vam tam nebudu chodit "cudzi" ludia. To som zvedava ako sa ako spoluvlastnici budete dohadovat na tom, ako sa budete o cestu starat (ci uz osobne alebo zabezpecit starostlivost financne), ked hlavny ciel dna je dosiahnut to, aby som niekomu robil problem. Keby bolo na mne, celu cestu darujem bezodplatne obci, nech sa o to stara a mam najblizsich x desiatok rokov od cesty a jej majitelov svaty pokoj. Ale ta obec asi tiez vie, preco to nechce :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@mepm Budovali ste tú cestu alebo siete v nej nejak spoločne za vlastné financie, ak áno tak by mal majiteľ za ten pozemok pri podpise prispieť alikvotnou čiastkou, to je asi všetko čo môžeš žiadať. Také podmienky aké si kladieš ty ti neprejdú, to by sa asi nikde nič nepostavilo keby každý k tomu takto pristupoval. Na druhej strane sú nejaké zákonné odstupy a vzdialenosti čo sa musia dodržať od stavieb, a myslím že majiteľ toho pozemku tiež nebude chcieť pozerať sa niekomu do okien.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@maslenka47 Dakujem za radu . Ano asi to je moznost ze si rozdeli svoje 4/7. Len vies prisiel,a toto my podpiste aby mali vsetci pristup na pozemok lebo to ide predat nech maju vsetci rovnako a aby sme Bad diel darovali k pozemku. Pritom dany pozemok kupol bez cesty. No a este ta obecna cesta.... radsej budem na vlastne naklady davat zimnu udrzbu ako by mala byt obecna.Obec nema hlavne cesty v poriadku tak vedlajsie uz by vobec neboli pre nich dolezite. ide aj o Exkluzivitu pozemku. Prave ze kedbude obecna budu tam chodit traktory.......
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign Aj to je riesenie. Poinformujem sa na to. S tym by som suhlasil. Dik
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?