Plyn cez pozemok

Zdravím vás, mám jednu otázku, kúpil som stavebny pozemok bolo mi od predavajuceho povedane ze na kraji pozemku ide plyn , pozemok ma sirku 16m a povedal ze je od kraju 3m. Takze na dom mi to staci ale teraz sme zistili uz po kupe ze ten plyn nejde krajom ale ide presne stredom do susedneho domu, mozem vyzadovat od predavajuceho nahradu skody za prekladku kôli nepravdivym informaciam? Alebo by to malo ist v rezii majitela plynovodu? Dakujem ;-)
Odpovedať
@vokoc187013 treba hovorit s pravnikom a ukazat mu zmluvu, niekedy moze byt rozhodujuca jedna veta.
Odpovedať
@vokoc187013 od predavajuceho bolo len "povedane", alebo je to aj niekde napisane?
Odpovedať
na LV je ťarcha,či?ked sa niečo kupuje treba kuk na LV,však predávajúci musel mať LV teraz neviem presne na právne úkony musí mať LV 3 mesiace ,či?
Odpovedať
Musi to byt zakreslene v geo plane... Ak ti nieco iba povedal a nie napisal, tak mas hold smolu :(...
Odpovedať
@vokoc187013 Dobré by bolo upresniť, čo je to za "plyn". Je to verejný plynovod? Alebo je to prípojka plynu pre suseda? Podľa toho budú aj ďalšie odpovede. AK je to ale susedova prípojka, treba sa s ním porozprávať a zistiť, kto mu povolil ťahať prívod cez tvoju parcelu, či na to má písomnú zmluvu, či je na to ťarcha na katastri atď. V najhoršom prípade sa s ním dohodneš na prekládke potrubia.
Odpovedať
No uz to je vyriesene, sused sa dohodol s predavajucim a daju to dokopy, ja som bol s pravnickou a je to zalezitost suseda, to bol niekedy ich spolocny pozemok a pripojka je susedova, ale na LV nic nie je ziadne vecne bremeno to som mal zistene uz pred kupou, vsetko len slovne medzi sebou mali dohodnute. Takze to vybavovanie nejde cezomna.
Odpovedať
@vokoc187013 A ako to doriesili? Bude sused ziadat o prekladku,alebo co urobia???
Odpovedať
Mne sa robi prave projekt a moj projektant spravi situaciu sieti a s tym sused pojde ziadat o prekladku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?