Pletivový plot pripevnenie pletiva

Dobry den, chcem sa skusenejsich opytat, ci taketo pripevnenie pletiva je v poriadku. Ako vidiet na fotkach, nie je uchytene kazden horne oko, niekde aj via vedla seba. Spodne uchytenie tiez len asi kazde stvrte. Dodavatel uvadza, ze to v poriadku a standard. Dakujem pekne.
Odpovedať
@monulka2 ja som prichytaval každé ale robil som to sám 🤭firme sa asi nechcelo 😉
Odpovedať
@monulka2 dodávateľa pošlite s takouto robotou do teplých krajín... týmto spôsobom sa to nerobí už asi tak 50 rokov. už aj polo profíci to robia spinkami s príslušnými kliešťami. odhliadnuc od výraznejšej pevnosti je to aj zásadne rýchlejšie. ak to "dodávateľ" nepozná/nepoužíva, tak ide sám proti sebe. Ak by to bolo robené spinkami, tak stačí upevniť cca po 40-50 cm, samozrejme na každom z troch napínacích drôtov. Spôsob, aký je na fotkách, je o ničom. aj keby to bolo každé očko, tak pletivo sa dá jednoducho zvesiť z drôtu v celej hornej časti. len tak pre zaujímavosť stred chytali akým spôsobom a ako husto? Dúfam, že boli aspoň lacní, keď už o plotoch skoro nič nevedeli 😄
Odpovedať
@audinak nie že nechcelo. takto sa to nerobí. nemá to zmysel (upevnenie nula bodov) a je to zbytočne prácne. buď klasika viazací drôt (technika stará ako ľudstvo samo), alebo kliešte a spinky (technika stará už tiež desaťročia, žiadna novinka). Je to pevné a aj rýchle riešenie.
Odpovedať
@monulka2 neexistuje žiadny, resp.ten "správny" postup na uchytenie, väčšinou sa to rieši podľa možností. Ak si kúpite pletivo s drôtom, tam je tiež rôzne navinutý - podľa toho, ktorý výrobca. Ale ako píše audinak - aj mu sme si uchytili každé očko. Keď však vyjde na napinak, či plastový úchyt drôtu, tak tam bo neprevlecies, robím to tenkým, poplastovanym drôtom. V žiadnom prípade nerobím nič kliešťami, jednak ničia izoláciu/nástrek pletiva, za ďalšie každá spinka je pri stlačení zbavená ochrany a tak väčšina z nich zhrdzavie. Keďže poškodzuje pletivo, tak aj to. Navyše to pri vetre klepe.
Odpovedať
@tomik25 whaaaaat? 🙂 🙂 🙂 Nič z toho, čo píšete o spinkách, nie je pravda 🙂 asi ste ich v živote nevidel, inak si to vysvetliť neviem.
Odpovedať
@worker_falcon dakujem za nazor. Odpoved od dodavatela: Dobrý deň uchytenie pletiva je v poriadku, nevidím tam nejaký problém ak by ste mali cestu okolo firmy môžte sa zastaviť a pozrieť v našej výstavke vzor, ale podľa fotiek je oplotenie v poriadku. Tie spinky davali na uchytenie v dolnej casti na niektorych okach.
Odpovedať
@monulka2 stále nehovoríte nič o strednom drôte. A jasné, je to ideálne, keď si sami sebe potvrdia spôsob montáže 😁😁😁 Ako na reklamáciu to nie je (samozrejme ak nechýba stredný drôt), to by ste nevyhádali. ale čo si myslieť o takom dodávateľovi a jeho spôsoboch. Je veľký priestor medzi "postavením plotu" a kvalitným postavením plotu. Našťastie väčšinu detailov si investor ani nevšimne, tak môže kľudne spávať 🙂
Odpovedať
@worker_falcon upevnenie 0bodov??? Mam to navrchu presne takto uchytené (nechcelo sa mi srat (s drôtom, páskami a bohvie cim este) a čuduj sa svete aj po 6tich rokoch to drží... a to dosť intenzívne hravame s deťmi futbal kde jednotlivé diely slúžia ako brány 🤭
Odpovedať
Profilova fotka
tak co ti poviem, mohli uchytiti aj kazde, rozhodne sa to dalo spravit aj lepsie, asi sa im len nechcelo
Odpovedať
to poplastované pletivo je aj tak nanič, drôt je tenučký ako vlások, pri akomkoľvek porušení plastu, ktorému sa nedá vyhnúť, je v plote do roka diera. Radšej pozink, aj keď zhrdzavie.
Odpovedať
@audinak tak tebe sa s tým nechcelo **** 😁😁😁 akákoľvek iná možnosť je jednoduchšia ako to, čo si robil. A ok, keď ti to drží. Aj stĺpik zabetónovaný na 20 cm drží. Aj sieťka nie vtlačená do lepidla (iba pretretá lepidlom) drží. Ale to ešte neznamená, že by sa to tak malo robiť. Od profíkov, čo si za to dajú zaplatiť, sa čaká viac ako len to, že "to drží".
Odpovedať
@monulka2 klasicky slovensky cigansky standard
Odpovedať
Článok sa načítava...
@foox ale joj. Pokiaľ ten plot neobhryzie pes alebo papagáj, tak plastu sa nemá čo stať. Pri normálnej montáži sa nemá prečo plast porušiť, a potom pri "používaní" už vôbec. Zinkové je v konečnom dôsledku ešte slabšie, aj keď má deklarovaný hrubší základný drôt. Lenže ono to nebýva 2,0mm, ale iba 1,9. A oko 6*6 cm (štandardný poplast má 5*5 cm). Zinkové sú strašne slabučké pletivá. Len keď ľudia stále hľadajú, kde ušetriť pár drobných. Môžu si kúpiť kúsok drahšie zvárané pletivo v rolkách, kvalitne poplastované. Veď to nie je na rok ani na dva (teda ten slabučké pozink aj hej). Ako sa vraví, hlúpy dvakrát kúpi.
Odpovedať
@worker_falcon povieš mi o 5-6 rokov po montáži, teraz som menil plot zo 60 tich rokov za nový. 3mm mal v reále 2.8 ale zas nový je nový. Ten starý bol na tie roky v pozoruhodne dobrom stave, ale už tam boli diery, takže keď ide € do prdele, je lepšie ho vymeniť za drôt 😎
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?