Parcela registra E mimo zastavaného územia obce

Dobrý deň prajem. Chcem sa informovať a požiadať niekoho, kto už niečo podobné úspešne vyriešil alebo niekoho, kto sa jednoducho do problematiky vyzná o radu. Jedná sa o to, že mám záujem o kúpu pozemku v registri E. Tento je rozdelený na 3 časti a má 4 vlastníkov, z toho jeden mŕtvy. Ale jeden zo žijúcich vlastníkov je bratom zosnulého. Ešte neprebehlo dedičské konanie. Ďalej je pozemok mimo zastavaného územia obce ale má schválený územný plán. Teda ráta sa s budúcou výstavbou. Je charakterizovaný ako orná pôda. Prosím, chronologicky, aké kroky by som mal postupne urobiť aby som nakoniec mohol dostať stavebné povolenie. Veľmi si cením, každú jednu skúsenksť v podobnej situácii alebo radu odborníka. Ďakujem, Richard.
Odpovedať
Profilova fotka
@rrricharddd No tak v prvom rade bude asi kúpiť ten pozemok s tým že predkupné právo majú ostatný spoluvlastníci a ak oni odmietnu môžeš kúpiť niektorý alebo všetky podiely, po tom zosnulom bude potrebné aby prebehlo dedičské konanie a potom môžeš kúpiť jeho podiel. Potom ak máš pozemok na svoje meno musíš vyriešiť projekt vybudovať siete a prístupovú cestu, požiadať o vyňatie s pôdneho fondu a môžeš vybavovať stavebné povolenie.
Odpovedať
@rrricharddd este pre tymto vsetkym by som si pytala UPI od obce - pisomne!!!, kde bude napisane, ci sa tam ozaj bude dat stavat, za akych podmienok a KEDY. Ako to bude s cestou, sietami a pod.. Az ked dostanes dostatocne odpovede, tak zacni tu torturu s odkupom, lebo podla toho, co pises, to moze este trvat pekne dlho.. Iba dedicske rataj tak pol roka.. a to v pripade, ze vsetko bude ok..nie je to tvoje dedicske, nemas na to vplyv, takze moze sa to tahat..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?