Oplotenie so stlpikmi

je tu nejkto ,kto sa vyzna v prave chcem si oplotit pozemok na ornej pode ,ztak ze zabetonujem stlpiky a natiahnem pletivo potrebujem na to stavebne povolenie ,lebo obec mi to nechce povolit a stale tvrdi ze ked je to spojene zo zemou je to stavba pritom chcem iba oplotit nic ine stavat sa tam nechcstam.ak nekto vie nechajte mi kontak ak mozte:
Odpovedať
@cezar13 aj plot treba ohlasit,
Odpovedať
@cezar13 Podľa SZ oplotenie je drobná stavba, na ktorú sa vzťahuje ohlasovacia povinnosť. SÚ zašle ozn. k ohláseniu DS, že nemá námietky k uskutočňovaniu DS, ktoré ťa bude oprávňovať na začatie stav. prác. Tieto je potrebné začať do 2 r. odo dňa doručenia ozn. Avšak SÚ môže určiť, že ohlásená DS podlieha stavebnému povoleniu a stavebníkovi to musí písomne oznámiť v lehote 30 dní odo dňa doručenia ohlásenia DS na SÚ. O dodržiavaní lehôt na vybavene podania na strane SÚ, resp. úradov všeobecne, sa tu písalo v inej téme.
Odpovedať
to som vsetko dala ohlasenie na obecnom urade a ta to posunula na stavebny urad ,ze ked su zabetonovane stlpiky a je to spojene zo zemou !!
Odpovedať
a aj tak mi to nechce obec povolit a ani stavebny urad co pod nich spadame ze je to uz ako stavba tak to nesmiem ohradit az ked to bude schvalene v zo yivotneho prostredia v ZA atd ale plot by mala schvalovat ,len obec nie?
Odpovedať
@cezar13 Pri prvej odpovedi som predpokladala, že pozemok, ktorý chceš oplotiť sa nachádza v zastavanom území. Vtedy po ohlásení oplotenia - DS na prísl. stavebný úrad, ktorým je prísl. obec podľa k. ú. SÚ stavebníkovi oznámi, že nemá námietky k uskutočňovaniu DS, alebo oznámi, že ohlásená DS podlieha stavebnému povoleniu. Pokiaľ sa predmetný pozemok nachádza mimo zastavaného územia v 2. stupni ochrany, k stavbe oplotenia okrem SÚ . Obce vydáva súhlas prísl. Okresný úrad, odbor starostlivosti o životné prostredie v zmysle § 13 ods. 2 písm. d) zákona č. 543/2002 Z.z. o ochrane prírody a krajiny v platnom znení, ako dotknutý orgán podľa SZ.
Odpovedať
Ihneď po kúpe som chcel oplotiť pozemok, išiel som na obecný úrad a povedali mi že k ohláške potrebujem LV, to však trvalo ďalších 30 dni , tak som kúpil zemné vruty , dal stĺpiky a natiahol pletivo. Nikto s tím nemal problém.
Odpovedať
NOO JE to mimo obce je to orna poda ,ale je tam urobena cesta cez mj pozemok a povyse je chata ,na ktoru chodi majitel stale ale nechodi len po ceste ale vsade tade ,lebo je to pole ,ktore uziva aj druzstvo a ten majitel chaty sa stazoval ze by nemal poriadnu pristupovu cestu pritom ma ,ale tadial bol nauceny chodit a toto sa starostke nepaci!!! tvrdi ze keby som mala len zahlobene drevene kvôli a oplotene tak vtedy je to drobna stavba a nie zabetonovane stlpiky v zemi a tp su zabetonovane len 6 hlavných na natiahnutie lanka inak by sa mi to nedalo oplotit pletivom.ostatnych neriesi ,ale riesi iba mna
Odpovedať
Im ide o to, že ty ich chceš zabetónovať do zeme. To máš ako s betónovými základmi. Niekto ich tak môže brať. Vieš keď by to boli len drevené kolíky ako ti povedali, tam nemajú nad čím špekulovať lebo sa dajú ľahko vybrať von. Len čo spravíš s betónom v zemi. Jedine ak by si nejak na seba zasadla teda možno má osobnejší problém.
Odpovedať
@cezar13 Jednoducho. Bud tam daj drevenne koly alebo ako ja betonove stlpy ako sa pouzivaju vo vinohradoch. Ja som dal 20x20 cm. Nie je to pevne spojene zo zemou a odpada praca s betonovanim.
Odpovedať
@cezar13 ochh, tak pani starostka nech si poriadne preštuduje v zákone čo je stavba, čo je drobná stavba. Žasnem nad "odbornosťou" p. starostky, ktorá zrejme nemá osobitnú odbornú spôsobilosť na činnosť SÚ, ktorá je preneseným výkonom št. správy a nie originálnou kompetenciou obce. Jednoducho zašli poštou ohlásenie drobnej stavby s prílohami a čakaj na písomné oznámenie zo SÚ. Inak pokiaľ dostaneš neg. písomnú odpoveď od SÚ, tak ešte máš možnosť napísať na nadriadený orgán SÚ, ktorým je Okresný úrad v sídle kraja, že čo to stvára p. starostka.
Odpovedať
Profilova fotka
urob ako ti radi @tomas1989. tiez to tak budeme riesit, sice neviem, ako by sa urad postavil k zabetonovanym stlpikom, ale zdaju sa nam vruty najjednoduchsie riesenie. nam treba 40 stlpikov :-D
Odpovedať
No ja ma zabetonovanych ich 10 ako hlavne dalsich 30 mme iba nahlobone do zeme a uvidim stale mi chce dat pokutu ze som nedala oznamenie a pritom uz su to dva roky co som jej dala vsetky papiere vymerane geodetom ,ohlasila som ako idem hradit a ona to poaunula na stav.dohlad pod ktorich spadame a tam sa to riesi tiez uz rok ale musim ist zw aj na zivotne prostredie atd!!!!
Odpovedať
Článok sa načítava...
@cezar13 pokial je to "standardny" pozemok, t. j. ziadna chranena oblast, pamiatka a neviem co este a si vyhradnym vlastnikom a k pozemku mas GP a jedna sa o klasicke stlpiky + pletivo ohlasenie drobnej stavby musi stacit. Na margo toho sa skus spytat na SU kolko oploteni v obci ma stavebne povolenie =D Inac porovnavat, ze zemny vrut je na ohlasenie a stlpik zarazeny do zeme s furikom betonu uz na stavebne povolenie ...
Odpovedať
Tak je to ako park mala fatra ,ale nic take vsade jw pristup a na zivotne prostretredie by som mala ist az sa tam idu pozriet a to ma nenapadlo dat tam tie vruty ale asi rozbijem ten beton a uvidim i ked som je to povedalaovedala zase ze nesmiem mat pletivo skoda ze sa tu neda stretnut s vami a pokecat :-) o tom
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?