Oplotenie pozemku "v poli"

Môj pozemok je v intraviláne v poslednej ulici, na zadnej strane mám extravilán. Hraničíme s poľom, v reále je tak do 10m trávy potom pole (momentálne ozimná pšenica). K môjmu pozemku prilieha štvorcová parcela o rozlohe skoro 500m2 ktorú mi jej vlastník ponúkol na predaj za akceptovateľnú cenu. Urobil by som to (na pozemku som dosť natesno) ak ju bude možné oplotiť, urobiť si tam sad, prípadne aj altánok, skleník (posledné ak by som nemal plot mohlo by stáť na súčasnom pozemku na hranici v najhoršom prípade) - niečo na čo na pozemku kde staviam niet dosť priestoru. Faktom je že by som "vytŕčal z radu" do poľa. Myslíte si že sú zákonne prekážky to oplotiť a užívať ako som uviedol? V dohľadnej dobe asi premena na stavebné pozemky nehrozí (raz iste)
Odpovedať
Profilova fotka
myslis, ze v nejakom zakone je zakazane si oplotit svoj pozemok? ci kde vidis problem?
Odpovedať
@clean Videl si na ornej pôde v poli nejaký plot? Minimálne je to veľmi neobvyklé. A môžeš ornú pôdu vysokej bonity využívať na sad? Stavať na nej samozrejme nesmiem, takže asi ani plot?
Odpovedať
Profilova fotka
@somzvedavy oplot ho tak ze do nebudes betonovat stlpiky ale pouzi len zemne vruty. to je lahko rozoberatelne bez poskodenia pody. je to reps bude to tvoj pozemok. a oplotit si ho mozes. chces predca zabranit vstupu. Za dalsie ak tam budes aj nieco pestovat tak to neni sad ale uzitkova zahrada
Odpovedať
@somzvedavy Pozri či nie je na uvedenej parcele nájomná zmluva s družstvom. Čítal som niekde, že na poľnohospodárske pozemky je zo zákona zriadené právo prechodu pre poľnohospodárske účely. Ovšem ak to má byť ohradené, tak by sa to malo v katastri previesť na záhradu, pričom tu sa platí obecná daň v oveľa vyššej výmere ako na poľno. pozemky.
Odpovedať
Ťarcha na ňom nie je, zmluva s družtvom - nemám šajnu ako to zistiť okrem dotazu na družstve alebo u vlastníka. To demontovateľné oplotenie by možno mohlo byť riešením, to je dobrý nápad. Lebo na oplotenie so základmi by som asi mal mať povolenie a je to stavba, na ornej pôde sa stavať nemôže. Daň nie je podstatná.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@somzvedavy moj sused si mimo obce oplotil svoj podielový pozemok...a popri svojom si oplotil aj môj.....bez mojho súhlasu...prečo by si ty , nemohol oplotiť svoj?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?