Odstupy medzi jednotlivými domami

Mame vyhliadnuty pozemok, je siroky 14 metrov. Na susednom pozemku sa uz stavia, aktualne maju hrubu stavbu. A do "nasho" mozno buduceho dvora maju otocenych zopar malych okienok a zadny vchod - dvere siroke cca 80-90cm. Ich dom je 2 metre od hranice pozemku. Kolko metrov podla platnych zakonov budeme musiet my (v pripade ze pozemok kupime) nechat odstup od susedovho domu? Budu stacit 4 metre, alebo bude potrebnych az 7 metrov? My by sme k tomuto susedovi urcite orientovali niektore obytne miestnosti + asi aj vchod. Pokial viem, tak tie male okienka nevadia ale co tie dvere? Ďakujem.
Odpovedať
@zltalienka dvere nevedia tiež skôr okna z obytných miestnosti a v tom prípade rátajte vzdialenosť medzi stavbami 7 m. Takze 5 od hranice pozemku.
Odpovedať
@fuso ďakujem.
Odpovedať
@fuso keď znova čítam vašu odpoveď, tak nie som si istá, či som to dobre pochopila - ak my dáme na túto stranu okná z obytných miestností, tak musíme nechať odstup minimálne 7 metrov? Sused tam okná do obytných miestností nemá.
Odpovedať
@zltalienka ak dáte okna do obytných miestnosti tak by podľa vyhlášky mala byt medzi domami vzdialenosť 7 m. Tak ak je sused od Vašej hranice pozemku 2 m, ostáva Vám ísť 5 m od spomínanej hranice. Tak aby táto vzdialenosť spolu bola 7 m. Tých tém tu je veľa treba si to radšej pozrieť :) existuju rozumne možnosti :)
Odpovedať
@fuso ďakujem. Môžete prezradiť tie rozumné možnosti?
Odpovedať
dať susedovi technické okna nie nalepiť obyvačkové terasové velké skla... pamataj... chrániš tým aj svoje súkromie....
Odpovedať
@tvojaritka vsak jasne, okna z tech. miestnosti by isli tiez k susedovi, ale z druhej strany - lebo tam je severozapadna strana. Chceli sme na obytne miestnosti vyuzit aj juhovychodnu stranu (kde uz stavia sused) a samozrejme aj juhozapadnu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?