Odstup od suseda ak ma male okno

Ahojte, chcel by som sa spytat aky odstup musim dodrzat od suseda v pripade ze na jeho dome na poschodi je male okno, ktore podla jeho slov je z obytnej miestnosti. On je od nasej spolocnej hranice vzdialeny 4m. Ja kedze ide o severnu stranu neplanujem k susedovi davat ziadne okna. Povodne som planoval ist na 2m od nasej spolocnej hranice. Po precitani niekolkych diskusii rozmyslam ci nebude podla zakona potrebne ist dalej. Dakujem za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
Vzdialenosti stavieb z oknami z obytných miestností musia byť 7 metrov , aby bola dodržaná svetelná pohoda, t.j. minimálne 3 m od spoločnej hranice.
Odpovedať
Profilova fotka
@andyno ty viers urcite ze to male okno je z obytnej miestnosti? preco by v obytnej bolo male?
Odpovedať
@dulius no prave ze to neviem. Ked som tam bol prvy krat povedal ze ziaden problem 2m su OK. Vyslovene som sa pytal na to okno - vraj to obytna miestnost nie je. Potom sa mu to vraj ulezalo v hlave a je to okno z obytnej miestnosti. Viem to nejakym sposobom zistit?
Odpovedať
Profilova fotka
@andyno na stavebnom úrade majú uloženú dokumentáciu domu suseda , tam sa Vám k tomu vyjadria.
Odpovedať
@andyno treba skocit na stavebny urad a opytat sa, to bude najjednoduchsie...
Odpovedať
Profilova fotka
@andyno vyzera to ze klame. ked 1x povedal, ze nie, potom zmenil nazor, neverim ze menil dispoziciu daj vediet co Ti na stavebnom povedali, oni presne vedia co tam ma zapisane 8-)
Odpovedať
No ak na tej stene okno mat nebudeš mali by ti povoliť 2m. 7m musí byť medzi oknami susedov z obytných miestností. Ale chod na SU, nos ti neodhryznú a všetko si vyjasni. Povoľuje SU nie sused. Ak on nebude súhlasiť, no bude v zmysle zákona nebude sa na jeho ješitný názor prihliadať.
Odpovedať
Profilova fotka
@andyno Boze tak to posun o meter dalej na tych 7metrov a sused, bohovia a hviezdy budu stastne a ty tiez...
Odpovedať
Ak s moznost,tak sa posun dalej. Mas z problemov aj teraz aj v buducnosti. A neviem,kto to susedovi zozerie tu blbost,ze male okno ma obytnej miestnosti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?